Rak pluća
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 13, 2006 6:51 pm
Mozda ti nesto odavde malo pomogne u nalazenju resenja...
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=4996
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=4996
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 9:19 am
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 11:50 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
dr mandarić
Ja znam za dr Mandarića i isto sam cula da trazi pare,da nije covek....ali ne znam da li je stvarno tako,znam jedino da svi kazu da je najbolji.Moj tata isto ima rak na plucima(skvamocelularni,stadijum G-3),bio je na konzilijumu i odredili su mu zracenje...tek treba da krene.Inace,dr Mandaric je mom tati radio biopsiju....tad nije trazio nikakve pare ali ne znam kakva je stvar sa operacijama.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 11:50 am
skvamocelularni karcinom pluca
Da li neko moze da mi kaze nesto vise o skvamocelularnom karcinomu na plucima,stadijum G-3.Metastazirao je na kičmene prsljenove,TH-1 i TH-2......Kakve su sanse,alternativa....da li je neko imao slicno iskustvo?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 7:12 pm
Skavamocelularni ili epidermoidni ili planocelularni karcinom bronha pripada grupi nemikrocelularnih karcinoma koja čini 80% svih karcinoma pluća. Može se operisati(za razliku od mikrocelularnog!!!-p.s.mada poštovani prof. Mandarić ima i takvih hirurških iskustava!?!) ALI ako se radi o stadijumu I ili II, eventualno IIIa. Kod tvog oca Sofijce, nažalost, radi se o proširenoj malignoj bolesti(metastaze u torakalnim pršljenovima) tako da je preotali modalitet lečenja hemioterapija (citostatici, 4-6 ciklusa) i palijativna zračna terapija pršljenova.
-
- Aktivan član
Kod ove vrste karcinoma po pravilu prvo ide zračna th jer na nju dobro reaguje, a zatim hemioterapija. Međutim, u ovom slučaju pravo se ide sa PALIJATIVNOM zračnom terapijom( znači- ciljano zračenje metastatski izmenjenih pršljenova što će mu smanjiti bolove ,ako ih ima i ta metatstatska mesta će "sterilisati".Znači,ne zrače se pluća i sam tumor nego metastze. Posle toga će najverovatnije primati hemioterapiju.
-
- Aktivan član
Teoretski gledano- mogu . Ali, izvini, to retko radim i rodbini svojih pacijenata( kažem- nisam ja baba Vanga da gledam u bob).
P:S: Ne mogu samo na osnovu ovo malo podataka- treba da vidim kompletnu dokumentaciju i samog pacijenta...Narednih meseci budi uz svog oca što više, to je sve (ali MNOGO- zapamti to) što možeš da učiniš za njega.Ostalo će medicina- koliko može i koliko za sada zna...POzz
P:S: Ne mogu samo na osnovu ovo malo podataka- treba da vidim kompletnu dokumentaciju i samog pacijenta...Narednih meseci budi uz svog oca što više, to je sve (ali MNOGO- zapamti to) što možeš da učiniš za njega.Ostalo će medicina- koliko može i koliko za sada zna...POzz
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 26, 2006 11:56 pm
soficija
Moj cale ima metastaze na plucima i na prslenu L4 sa spoljasne strane (primarni tumur 4 stadiuma je bio u bubregu koji su urolozi odstranili). Bio je dva puta od po sest dana na zracenju prsljena L4 i svakih 21 dan prima bondronat od 6mg, koji, kako sto kaze doktorka, je najbolji za metastaze u kostima, a za metastaze na plucima prima svaki drugi dan injekciju roferon (interferon). Kod nas u makedoniju ove lekove su na pozitivnu listu.
Uz medicinske terapije pije i aloe vera i cajeve za koje sam cuo da pomazu.
Jedan prof.doktor (bivsi direktor klinickom centru u skoplju) mi je rekao da ce ziveti jos mesec ili dva, vec su prosli 5 meseca i bar malo je bolje nego sto je bio.
Moj cale ima metastaze na plucima i na prslenu L4 sa spoljasne strane (primarni tumur 4 stadiuma je bio u bubregu koji su urolozi odstranili). Bio je dva puta od po sest dana na zracenju prsljena L4 i svakih 21 dan prima bondronat od 6mg, koji, kako sto kaze doktorka, je najbolji za metastaze u kostima, a za metastaze na plucima prima svaki drugi dan injekciju roferon (interferon). Kod nas u makedoniju ove lekove su na pozitivnu listu.
Uz medicinske terapije pije i aloe vera i cajeve za koje sam cuo da pomazu.
Jedan prof.doktor (bivsi direktor klinickom centru u skoplju) mi je rekao da ce ziveti jos mesec ili dva, vec su prosli 5 meseca i bar malo je bolje nego sto je bio.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 9:19 am