Rak glasnih zica-cddp,erbitux i zracenje
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 3:29 pm
Rak glasnih zica-cddp,erbitux i zracenje
Operisao sam tumor na gl.zicama pre petnest meseci frontolateralnom laringektomijom(rez na vratu,rasecen grkljan izvadjen tumor pa zasiveno).Pre mesec dana biopsijom su utvrdili da se tumor vratio i prosirio kroz otvor na grkljanu koji nije lepo bio rasecen pri prvoj operaciji,tako da nije lepo ni zarastao.Danas su na konzilijumu doneli odluku da sprovedu radio terapiju sa lekom Erbituksom i mozda malom dozom cddp-a.Zna li neko nesto o leku Erbitux,kako deluje i koja su nezeljena dejstva?Sta da ocekujem od cddp-a?Na sta sve treba da budem spreman da pretrpim u toku ovakvog lecenja,cime da se hranim i neku prevenciju ili pripremu?Unapred hvala
http://209.85.229.132/search?q=cache:Qs ... lr=lang_sr
Idi na ovu adresu da pogledaš predavanje o erbitux-u.
Moj otac je imao rak debelog creva sa metastazama na jetri.
Erbitux se daje u slucajevima raka debelog creva sa metastazama i raka "vrata".
Mog oca je ubila ta terapija.
Posle operacije je bio dobro oko šest meseci (primao je Avastin).
Zatim su otkrili da ima promene u peritoneumu i tada je krenuo sa terapijom.
Posle prve terapije je smrsao oko 10kg i poceo da gubi kosu.
Posle trece su ga otpisali. I posle tri meseca je umro.
Mora da ti urade takozvani "K-ras" jer samo ako je pozitivan terapija deluje.
Mom ocu nisu uradili proveru "K-ras". I na kraju su nam rekli da je verovetno bio negativan. Bio je na terapiji na Onkološkokm institutu kod dr. Ivana Popova.
Znam da nije ohrabrujuće ali makar proveri K-ras!
Idi na ovu adresu da pogledaš predavanje o erbitux-u.
Moj otac je imao rak debelog creva sa metastazama na jetri.
Erbitux se daje u slucajevima raka debelog creva sa metastazama i raka "vrata".
Mog oca je ubila ta terapija.
Posle operacije je bio dobro oko šest meseci (primao je Avastin).
Zatim su otkrili da ima promene u peritoneumu i tada je krenuo sa terapijom.
Posle prve terapije je smrsao oko 10kg i poceo da gubi kosu.
Posle trece su ga otpisali. I posle tri meseca je umro.
Mora da ti urade takozvani "K-ras" jer samo ako je pozitivan terapija deluje.
Mom ocu nisu uradili proveru "K-ras". I na kraju su nam rekli da je verovetno bio negativan. Bio je na terapiji na Onkološkokm institutu kod dr. Ivana Popova.
Znam da nije ohrabrujuće ali makar proveri K-ras!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Recimo STRUČNO?
S obzirom da je Erbitux mom ocu dat kao prva eksperimentalna doza na onkološkom nisam sigurna koliko možeš naći baš stručno mišljenje u smislu da neko od stručnjaka ima dugogodišnje iskustvo.
Stručno ti je dat sajt da pogledaš MERCK-ovu prezentaciju pa ćeš videti kakav je taj lek s obzirom da su ga 2003 povukli (prvi put se desilo da neki lek povuku pa vrate na tržište) pa opet vratili i uveli da deluje samo ukoliko je K-ras pozitivan. Na mom ocu nisu ni ispitali K-ras i to je ono na šta ljudi treba da obrate pažnju. Da ih ne koriste kao pokusne kuniće!
Kad već tako kažeš recimo STRUČNO jel ti imaš neki primer na kome je dao bolje rezultate? Recimo POMOGAO?
S obzirom da je Erbitux mom ocu dat kao prva eksperimentalna doza na onkološkom nisam sigurna koliko možeš naći baš stručno mišljenje u smislu da neko od stručnjaka ima dugogodišnje iskustvo.
Stručno ti je dat sajt da pogledaš MERCK-ovu prezentaciju pa ćeš videti kakav je taj lek s obzirom da su ga 2003 povukli (prvi put se desilo da neki lek povuku pa vrate na tržište) pa opet vratili i uveli da deluje samo ukoliko je K-ras pozitivan. Na mom ocu nisu ni ispitali K-ras i to je ono na šta ljudi treba da obrate pažnju. Da ih ne koriste kao pokusne kuniće!
Kad već tako kažeš recimo STRUČNO jel ti imaš neki primer na kome je dao bolje rezultate? Recimo POMOGAO?
Pa zato se i radi prospektivna studija da bi se videlo da li nekome neki lek i pod kojim uslovima moze da pomogne .To sto si nasao jedan onkogen u je kap u moru interakcija na molekularnom nivou i najpre podrazumeva bazicno istrazivanje da bi se nesto uvelo u rutinsku praksu.Uostalo sta ako klon maligne celije ima duplu deleciju za K-ras a pokaze se da nesto deluje??Mozes li da objasnis nekako ili ces prepustiti profesionalcima da dokazu interakciju na nivou gena??Zna se tacno kako su klinicke studije zakonski regulisane tako da nema mesta nikakvoj teoriji zavere.A konkretno sto se tvoga oca tice multiple metastaze na jetri sa peritonealnom karcinozom inace samo po sebi je asocirano sa losom prognozom(preteca insuficijencija jetre,rapidna kancerska kaheksija)pa jos ako se na kozi otvore karcinomske fistule onda i sepsa stupa na scenu.A evo i da vizuelno docaram ovo o cemu govorim.energija napisao: Kad već tako kažeš recimo STRUČNO jel ti imaš neki primer na kome je dao bolje rezultate? Recimo POMOGAO?
http://library.med.utah.edu/WebPath/LIV ... ER059.html
Hvala na informacijama!
Ali, ono što ja hoću da podvučem je da Merck traži ( što se radi svuda u svetu) da se pre davanja ovog leka ispita K-ras da bi ukoliko je pozitivan davao pozitivne rezultate. Kod nas na onkološkom nisu imali reagense da isti ispitaju već su radili pod pretpostavkom, odnosno nadali se da je pozitivan. Medjutim kada lek nije dao pozitivne rezultate rekli su nam da je "k-ras verovatno negativan", odnosno da nisu ni trebali da mu daju lek. Govorim o nemarnosti lekara odnosno da nisu poštovane procedure koje se u svetu primenjuju. Takodje, znam da su njegove prognoze bile loše ali ne znači da mu neka druga terapija ne bi makar produžila život, jer ova terapija mu nije pomogla. A TO SU MOGLI DA UTVRDE I PRE NEGO ŠTO SU MU JE DALI DA SU PRATILI UPUTSTVA A UPUTSTVA SMO ČULI SA SIMPOZIJUMA KOJI JE MERCK ODRŽAO! Znači lek nekome može da pomogne ako se sve uradi po upravo tim procedurama, što nije bio slučaj sa mojim ocem, nažalost!
Poenta je da kada je u pitanju ova bolest ne treba gubti vreme na pogrešne terapije zato što na onkološkom nemaju uslove da ispitaju da li neki lek ima šanse da deluje ili ne. Jer ukoliko je k-ras negativan šanse da deluje su 0%, tako Merck kaže.
Takodje Vas molim da mi odgovorite da li se peritoneum može operisati u početnom stadijumu kada su i debelo crevo (radjena koloniskopija) i jetra (radjen skener) već operisani i čisti.
Ali, ono što ja hoću da podvučem je da Merck traži ( što se radi svuda u svetu) da se pre davanja ovog leka ispita K-ras da bi ukoliko je pozitivan davao pozitivne rezultate. Kod nas na onkološkom nisu imali reagense da isti ispitaju već su radili pod pretpostavkom, odnosno nadali se da je pozitivan. Medjutim kada lek nije dao pozitivne rezultate rekli su nam da je "k-ras verovatno negativan", odnosno da nisu ni trebali da mu daju lek. Govorim o nemarnosti lekara odnosno da nisu poštovane procedure koje se u svetu primenjuju. Takodje, znam da su njegove prognoze bile loše ali ne znači da mu neka druga terapija ne bi makar produžila život, jer ova terapija mu nije pomogla. A TO SU MOGLI DA UTVRDE I PRE NEGO ŠTO SU MU JE DALI DA SU PRATILI UPUTSTVA A UPUTSTVA SMO ČULI SA SIMPOZIJUMA KOJI JE MERCK ODRŽAO! Znači lek nekome može da pomogne ako se sve uradi po upravo tim procedurama, što nije bio slučaj sa mojim ocem, nažalost!
Poenta je da kada je u pitanju ova bolest ne treba gubti vreme na pogrešne terapije zato što na onkološkom nemaju uslove da ispitaju da li neki lek ima šanse da deluje ili ne. Jer ukoliko je k-ras negativan šanse da deluje su 0%, tako Merck kaže.
Takodje Vas molim da mi odgovorite da li se peritoneum može operisati u početnom stadijumu kada su i debelo crevo (radjena koloniskopija) i jetra (radjen skener) već operisani i čisti.
Pitanje je koju HT dati ovakvom bolesniku.Mnogo je velika verovatnoca da bi ga npr FOLFOX ubio a ovde se radi o antitelu u kombinaciji sa citostatikom.Inace ako je on vec bio na avastinu pa je doslo do progresije znaci da avastin vise nije delovao.Da jeste praksa da se kod antitela rade i analize na receptore na koje bi ta antitela delovala iz dva razloga ,prvi je da bi zaista i bilo benefita od te terapije a drugi da se ne bi trosila materijalna sredstva na pacijenta kod koga nece imati efekta ..Ako je peritoneum zahvacen moze se operisati ali zavisi od prosirenosti karcinoze na osnovu dijagnosticke laparaskopije ili eksplorativne laparatomije sa perioperativnom instilacijom citostatika ali samo ako opste stanje pacijenta dozvoljava jer nije poenta odvesti nekoga u salu pa da on umre na stolu.Po vasoj prici meni deluje da operacija nije dolazila u obzir zbog opsteg stanja a pitanje je bilo koju hemioterapiju dati jer bi i ona bila potencijalno fatalna.
Pa, ovako je bilo od samog početka.
Mom ocu je dijagnostikovan adeno karcinom debelog creva sa tri metastaze učaurene u jetri. Na konzilijumu je rečeno da ce se izvršiti jedna operacija koja je bila u decembru 2007. Dr. Milićević je uradio kompletnu operaciju i debelog creva i jetre i rekao da je sve očistio i da nema potrebe da se daju nikakvi citostatici. Medjutim u konsulrtaciji sa dr. Popov odlučeno je da se daje avastin sa xelodom 3 -6 terapija. Primio je 3 terapije avastina ali pošto se dobro osećao i rezultati su mu bili u redu odlučeno je da prekine i da se prati. Moj otac je u januaru 2008 bio u izvrsnom stanju, radio je kao i uvek i odlično se osećao do juna 2008. Medjutim u junu je osetio da mu se skuplja voda u stomaku. Tada je uradjen skener i kolonoskopija gde je utvrdjeno da mu je debelo crevo čisto kao i jetra. Dr. Bulajić je tvrdio da je sve u redu i da to nije ništa kao i ostali na kliničkom centru koje ne bi da navodim. Na inicijativu onkologa privatno je uradjen ultrazvuk abdomena gde je pretpostavljeno da ima dva TU implanta manjih dimenzija. Tada smo dr. Popova pitali da li može da se radi operacija kod nas ili bilo gde u svetu medjutim on je rekao da se te operacije rade u svetu i da su u pokušajima. Što se tiče toga da li bi izdržao operaciju tada je moj otac bio u odličnoj kondiciji bez ikakvih problema ( imao je tada 63 godine). Dr. Popov je preporučio da uzme erbitux sa folfiri terapijom. Izvadjena mu je voda, krenuli su sa terapijom i posle 48 sati terapije pao je u krevet i izgubio 10kg. Nakon toga je izgubio i kosu i više se nije podigao na noge. Nakon 15 dana je primio i drugu terapiju i izgubio još 5kg i počele su temperature i bolovi. Znači sve se desilo u roku od mesec dana. Medjutim data mu je i treća terapija jer mu je nestala voda iz stomaka a rečeno je kad počne da nestaje voda da to znači napredak. Govorili su da treba da jede (meso) da bi povratio kilažu ali više nije ni mogao da jede. Posle treće terapije, pred četvrtu terapiju konstatovali su da on nije dao dobar odgovor na terapiju, da ne bi izdržao četvrtu turu i da mu je ostalo još par meseci života i da on više nije njihov pacijent. Na otpusnoj listi su napisali da mu je sve čisto i dalje osim peritoneuma u kome nema ascita. Dali su mu trodon i hormonalnu terapiju za povećanje apetita i time završili. Tada je imao 56kg a pre terapije (ni 2 meseca pre toga) 80kg. O trodonu ne želim da komentarišem ali jedino što mu je pomagalo bila je klizma. Nakon mesec dana na skeneru koji smo privatno uradili utvrdjeno je da mu je jetra puna metastaza do 4.5 cm. Jel to moguće za mesec dana? Otišli smo za Moskvu gde mu je dalje utvrdjeno da su mu sva tanka creva slepljena malignim ćelijama i da zato nije mogao da jede. Jel moguće sve to za mesec dana?
Mom ocu je dijagnostikovan adeno karcinom debelog creva sa tri metastaze učaurene u jetri. Na konzilijumu je rečeno da ce se izvršiti jedna operacija koja je bila u decembru 2007. Dr. Milićević je uradio kompletnu operaciju i debelog creva i jetre i rekao da je sve očistio i da nema potrebe da se daju nikakvi citostatici. Medjutim u konsulrtaciji sa dr. Popov odlučeno je da se daje avastin sa xelodom 3 -6 terapija. Primio je 3 terapije avastina ali pošto se dobro osećao i rezultati su mu bili u redu odlučeno je da prekine i da se prati. Moj otac je u januaru 2008 bio u izvrsnom stanju, radio je kao i uvek i odlično se osećao do juna 2008. Medjutim u junu je osetio da mu se skuplja voda u stomaku. Tada je uradjen skener i kolonoskopija gde je utvrdjeno da mu je debelo crevo čisto kao i jetra. Dr. Bulajić je tvrdio da je sve u redu i da to nije ništa kao i ostali na kliničkom centru koje ne bi da navodim. Na inicijativu onkologa privatno je uradjen ultrazvuk abdomena gde je pretpostavljeno da ima dva TU implanta manjih dimenzija. Tada smo dr. Popova pitali da li može da se radi operacija kod nas ili bilo gde u svetu medjutim on je rekao da se te operacije rade u svetu i da su u pokušajima. Što se tiče toga da li bi izdržao operaciju tada je moj otac bio u odličnoj kondiciji bez ikakvih problema ( imao je tada 63 godine). Dr. Popov je preporučio da uzme erbitux sa folfiri terapijom. Izvadjena mu je voda, krenuli su sa terapijom i posle 48 sati terapije pao je u krevet i izgubio 10kg. Nakon toga je izgubio i kosu i više se nije podigao na noge. Nakon 15 dana je primio i drugu terapiju i izgubio još 5kg i počele su temperature i bolovi. Znači sve se desilo u roku od mesec dana. Medjutim data mu je i treća terapija jer mu je nestala voda iz stomaka a rečeno je kad počne da nestaje voda da to znači napredak. Govorili su da treba da jede (meso) da bi povratio kilažu ali više nije ni mogao da jede. Posle treće terapije, pred četvrtu terapiju konstatovali su da on nije dao dobar odgovor na terapiju, da ne bi izdržao četvrtu turu i da mu je ostalo još par meseci života i da on više nije njihov pacijent. Na otpusnoj listi su napisali da mu je sve čisto i dalje osim peritoneuma u kome nema ascita. Dali su mu trodon i hormonalnu terapiju za povećanje apetita i time završili. Tada je imao 56kg a pre terapije (ni 2 meseca pre toga) 80kg. O trodonu ne želim da komentarišem ali jedino što mu je pomagalo bila je klizma. Nakon mesec dana na skeneru koji smo privatno uradili utvrdjeno je da mu je jetra puna metastaza do 4.5 cm. Jel to moguće za mesec dana? Otišli smo za Moskvu gde mu je dalje utvrdjeno da su mu sva tanka creva slepljena malignim ćelijama i da zato nije mogao da jede. Jel moguće sve to za mesec dana?
Sramota.. Ali nikad ne treba prihvatiti zdravo za gotovo.. Kad ti lekar prepise nesto, prvo odes na internet i ukucas to sto ti je prepisao i tvoju dijagnozu i onda procitas iskustva drugih.... ako je negativno promenis lekara... Mislim ako je bilo lose posle prve terapije trebali ste da prekinete na svoju ruku... Nije ni cudo sto ljudi odbijaju lecenje kad lekari mogu da prepisu bez ikakve savesti lek i ubiju pacijenta..
Lezi covek u urgentnom sa VTach-om i lekari mu kazu da mora da potpise neki papir pa ce onda da mu daju lek koji treba da mu pomogne.. daju mu lek i covek upadne u AF i umre... posle kazu da je svojevoljno potpisao eksperimentalni lek .... Eto to moze kod nas...
Lezi covek u urgentnom sa VTach-om i lekari mu kazu da mora da potpise neki papir pa ce onda da mu daju lek koji treba da mu pomogne.. daju mu lek i covek upadne u AF i umre... posle kazu da je svojevoljno potpisao eksperimentalni lek .... Eto to moze kod nas...
Pa i nije bas da je dobro islo.Stadijum IV ili TxNxM1 je uvek sam po sebi asociran sa ozbiljnom prognozom ,zahvaljujuci lecenju vas otac je imao taj disease free interval u kome je bio relativno zdrav.Imate slucajeve karcinoma dojke gde je stadijum T1N0M0 pa u roku od godinu dana dodje do diseminacije na sve strane.Ono sto morate shvatiti da kada se jednom formiraju metastatski klonovi dakle celije koje imaju sposobnost metastaziranja jer kancerske celije inicijalno nisu takve vec zadobiju tu sposobnost kasnije sa akumulacijom mutacija one su rasejane apsolutno svuda po organizmu ,a gde ce se razviti metastaze zavisi od interakcije tih malignih celija i tkiva organa u koje su one dospele,faktora rasta,adhezionih molekula,vaskularizacije i gomile drugih faktora.Ultrazvuk nije precizna metoda za utvrdjivanje peritonealnih metastaza.Znaci CT i ako opste stanje dozvoljava dijagnosticka laparaskopija jer ako je ultrazvukom uocio dve vece ko zna koliko je postojalo mozda manjih promena nevidljivih za ultrazvuk.A sad da vam objasnim zasto je izgubio toliku tezinu u kratkom periodu.Uz veliku verovatnocu da je imao na svuda diseminaciju po peritoneumu (jer se maligne celije otkidaju od povrsine i pasivnim procesom implantiraju svuda) sve te metastaze bile one mikro ili makrometastaze(a te makro manje ili vece) trose sve resurse organizma za svoju deobu jer ima je potrebna energija i za replikaciju DNK i za sintezu proteina deobnog vretena ,enzima ukljucenih u sve ovo pa u organizmu nastupa opsta lipoliza i proteoliza.Pored toga sto nastaju novi krvni sudovi koji pucaju pa se eksudat cedi u trbuh one direktno ostecuju tkivo sto opet pogoduje eksudaciji koja dovodi do nakupljanja ascitesa.Tako da nije nista neobicno zasto je gubitak tezine posle abdominalne punkcije postao i vise nego ocigledan.Procena efiksanosti terapije opet se ne bi trebala bazirati samo na prestanku stvaranja ascita(ali to opet zahteva naucni rad da bi se standardizovali postupci za utvrdjivanje oporavka).Ali ako je onaj koji ga je lecio primetio da je smanjeno nastajanje ascitesa u nedostatku boljih pokazatelja to se moze uzeti u obzir kao indikator povoljnog efekta na peritonealne metastaze.Ovde koliko vidim mu je data druga linija terapije pre svega zbog irinotekana koji se inace i daje kada prva linija ne da rezultate ili kada dodje do progresije.Ali sto se tice Cetuximaba ovo je da se pokusa jer situacija nije isla ocekivanim tokom.Ono sto je ostalo puko nagadjanja,a bas iz razloga sto K-Ras nije odredjen PCR-om,niti je imunohistohemijom odredjen protein koji pomenuti K-ras kodira, jer kako neko moze da izjavi da nema/nije bilo napretka ako se osetno smanjivao ascites?? Opadanje kose ne treba da vas cudi skroz je individualno neko zatekne skalp na krevetu posle jedne boce citostatika a neko primi 6 ciklusa pa se ona samo proredi.Da smo bogatije drustvo pa da se mogu trositi sredstva i na suportivnu terapija bila bi moguca TPN preko CVK-a pa bi i onda kaheksija se mogla zauzdati a i plan lecenja izgurati do kraja.
Poslednja izmena od severus u Pet Jan 09, 2009 6:16 pm, izmenjeno 2 puta ukupno.
Ja ne znam jeli vi ovde pokusavate da izigravate dezurnu forumsku dvorsku ludu jer nisam siguran da razumete ovo sto ste napisali.Ako neko ima ventrikularnu tahikardiju on ne moze nista da potpise jer ejekcija krvi iz srca nije adekvatna a samim ti ni perfuzija mozga nije odgovarajuca pa je ova aritmija udruzena sa vrtoglavicom,smanjenom svescu i onesvescivanjem- dakle ne moze da pise i potpisuje.Kao drugo u hitnim stanjima ne treba nicija saglasnost u skladu sa zakonom.Trece od AF niko jos nije umro tj.imao je AF pa je umro u dubokoj starosti uz antikoagulantnu terapiju.gilbert napisao: Lezi covek u urgentnom sa VTach-om i lekari mu kazu da mora da potpise neki papir pa ce onda da mu daju lek koji treba da mu pomogne.. daju mu lek i covek upadne u AF i umre... posle kazu da je svojevoljno potpisao eksperimentalni lek .... Eto to moze kod nas...
Ne postoji stabilna ventrikularna tahikardija nego sa pulsom i bez pulsa.E sad kad ste to naucili onda cete nauciti i da VT sa pulsom lako prelazi u VT bez pulsa.VT sa pulsom veoma retko moze perzistirati u takvom obliku bez prelaska u VT bez pulsa.Ali svejedno mora da se lecigilbert napisao:Kod stabilnog VTach-a covek je i tek kako svestan...
Jeli a odakle??Rekla vam komsinica na pijaci ili ste procitali u novinama.??:roll:gilbert napisao:Jedan slucaj koji ja znam je da je covek sam dosao na svojim nogama do bolnice sa vtach-om...

gilbert napisao: hocu reci neko dobije vtach i umre, drugi ni ne razlikuju od brzog lupanja srca...
Sta ste hteli da kazete to samo vi znate jer ste totalno nekoherentni jer nemate pojma.Pricate kao da VT nastaje iz punog zdravlja (sto nema veze s mozgom) ,a ako ste mislili da cete razlikovati VT od obicne sinusne tahikardije bez EKG gadno ste se prevarili.
Danas mi je žao što nismo imali doktora kao što ste vi dok se moj otac lečio. Kada smo saznali da ima vodu u stomaku radili smo više puta ultrazvuk i samo je jedna doktorka dala tačnu dijagnozu. Ostali su tvrdili da nema ništa. Stoga smo pitali doktora koji ga je vodio da li postoji još neki način da se uradi pregled peritoneuma jer kako ćemo sa sigurnošću znati da li ta terapija deluje. Odgovorio nam je da nema drugog načina i da ćemo po količini vode koja se stvara videti da li terapija deluje. Do sada nikad nisam čula za dijagnostičku laparaskopiju a za eksplorativnu lapartomiju sa perioperativnom instilacijom citostatikom sam čula (ali prekasno) na TV-u kada je dr. Inić gostovao kod Mire Adanje Polak. Nažalost, nisu nas poslali na konsultacije sa hirurgom već nam je onkolog rekao da se operacije peritoneuma kod nas ne rade a da su i u svetu u pokušaju.severus napisao:.Ako je peritoneum zahvacen moze se operisati ali zavisi od prosirenosti karcinoze na osnovu dijagnosticke laparaskopije ili eksplorativne laparatomije sa perioperativnom instilacijom citostatika .
Za TPN preko CVK nikad nisam čula i zamolila bih vas da mi pojasnite šta je to!severus napisao:Da smo bogatije drustvo pa da se mogu trositi sredstva i na suportivnu terapija bila bi moguca TPN preko CVK-a pa bi i onda kaheksija se mogla zauzdati a i plan lecenja izgurati do kraja.
Pošto se trenutno moja kuma leči od raka debelog creva sa metastazama na jetri. Operisala je debelo crevo i jetru. Danas ima promene na jetri.
Da li znate neku poznatu kliniku (bilo gde u svetu) gde bi mogla da ode da uradi preglede i eventualno nastavi lečenje?