RAK DOJKE- TABLETE POSLE HEMOTERAPIJE

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
BUBAMARICA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 10:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

RAK DOJKE- TABLETE POSLE HEMOTERAPIJE

Post od BUBAMARICA »

Da li je neko cuo za tablete GD 100 koje se koriste kod raka dojke posle hemoterapije
reklamiraju ih na tv pink pa neznam kakve su
znali mi neko reci nesto vise o njima mozda ih neko vec koristi
Kajalena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 10:56 pm

Post od Kajalena »

A jel objasnjavaju sta rade te tablete, sastav, dejstvo u organizmu? Ne znam za tu reklamu, pa pitam...
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobans1983 »

2 i 15 idi zeno spavaj.

:o
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

GD 100

Post od evelina »

Bubamarice,

Cula sam za pomenute tablete. Na jednoj od mojih hemo terapija, jedna pacijentica je donela kutiju i pitala nasu doktorku sta ona misli o tome? Doktorka je samo podsmesljivo frknula nosem i rekla da je to bacanje para! no, to i nije cudna reakcija. Svi oni tako reaguju. Nedaj Boze da se u toku primene njihovih lekova koristi jos nesto. Pa tada ne bi znali sta je od toga delovalo! To je mala sala. Naravno i ja sam razmisljala da li da ista pijem u toku hemo i odlucila sam da ne. Doduse, ja sam na hemo krenula bez metastaza, imala sam karcinom u prvom stadijumu i mislila sam da je mozda bolje da jos dodatno ne opterecujem organizam sa raznim kapsuliranim preparatima. Drzala sam se starih proverenih stvari, sokova od cvekle, sargarepe, jabuke, limuna, kupusa, djumbira, mleca, propolisa i sl. No, kako sam 5.12 zavrsila sa hemo, odlucila sam da poradim na podizanju imenuteta i pocela da pijem Immune Assist (u pitanju je identicna stvar kao i GD 100). Znaci, u pitanju su pecurke, odnosno polisaharidi. Lekar sa kojim sam pricala (inace uvoznik pomenutog preparata) kaze da je potrebno koristiti barem 1 godinu.
Ako vredi icemu videcu po prvom vadenju krvi za moju kontrolu u martu 08. Po logici stvari rezultati bi trebali biti savrseni. Pa zivi bili i videli!
dragancesu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 22, 2006 6:49 pm

Post od dragancesu »

To sto se reklamira na pinku nije lek, tacnije lekovi se ne reklamiraju, samo pomocna lekovita sredstva. I da bi onda bilo primamljivo stavi se vise supstanci u maloj dozi pa to nije lek. A reklama "boli glava" nema sta ne leci. S druge strane ako aktivne supstance ima ispod terapeutskog nivoa onda je pitanje cemu to. Ali ako vam je bolje od toga, dajte lekaru da pogleda sastav pa vam na osnovu toga moze da ti lek na bazi toga.
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Zemlja Srbija

Post od evelina »

Ali ako vam je bolje od toga, dajte lekaru da pogleda sastav pa vam na osnovu toga moze da ti lek na bazi toga.

Dragane, ovo je jedan jako dobar savet i isto tako logicna stvar. Ali ne u zemlji Srbiji. Zbog ove recenice moram da te pitam, da li si ti ikada bio u prilici da nekom od lekara na Onkoloskom postavis takvo pitanje?
Sta god da ih pitas oni ce biti protiv toga. Ako je neko bas uporan tada zauzimaju stav: "Ja vam kazem da to nista ne vredi, a vi radite kako hocete".
Postoji velika verovatnoca da su lekari takvi i u drugim oblastima medicine, ali je simptomaticno koliko su ovde protiv svega!

Zato i dalje stoji onaj savet: Svako treba sam da odluci sta ce da koristi! Bitno je da ne steti!
A sugestija je jedna jako mocna stvar!
dragancesu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 22, 2006 6:49 pm

Post od dragancesu »

U pravi si nisam, samo gledam i slusam, pogledaj ptpis.

Ne stoji da su lekari protiv svega ali nesto je tesko "progutati". Bolest je opasna, ima mnogo vrsta, stadijuma, svaka svoju prognozu. Ljudi se uplase i hvataju za svaku slamku, a to je cudesni preparat (za cca 100 eur) koji leci sve. To reci lekaru je zaista iritirajuce.

S druge strane internet, istine i lazi, a najcesce reklame. I pitanja sta mislite o necemu sto sam video na internetu??? Zato mnogi lekari prate ovaj forum da bi bili u toku o cemu se sve novo pojavilo.

Pa onda promena ishrane, krenu da jedu ko pricice (makrobiotika) i slabe organizam, a spremaju se za operaciju. Sigurno su dobili neke savete u vezi ishrane.

A i u okolini imam nekoliko koleginica koje su lecene. Posle potvrde dijagnoze obicno biva: umiremmmm. Onda druga kaze: to je moja mama prosla pre desetak godina, sad je dobro. Operacija, terapija, perika i sad opet rade. I pricaju. I zodovoljni su lekarima koji su ih vodili. Ali nije bilo lako.
p.s. nisam lekar, samo se druzim s njima
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Cudutvorni lek

Post od evelina »

U pravu si, tesko je poverovati da ti cudotvorni lekovi zaista deluju jer da je tako - karcinoma nebi ni bilo. Svrha svih njih je jacanje imuniteta i nadam se da neki od njih zaista i vrede necemu. Mislim da ozbiljni proizvodjaci nigde ne navode da njihovi preparate lece karcinom i da ljudi treba u potpunosti da odbace zvanicne metode lecenja!

Znas li koje sam ja pitanje dobijala kad mi je na konzilijumu odredjena hemo terapija: "Pa zar bas moras da ides? To je cist otrov!" "Sto ne probas sa makrobiotikom!"

S obzirom da sam ja upravo zavrsila sa hemo terapijom moram da priznam da je moja panika na pocetku zaista bila nemerljiva. Sludeo me internet, forumi, saveti, price o samo-izlecenju, pocela sam da bivam jos uplasenija. Kao da gubim vreme za izlecenje ako u skorije vreme ne pocnem da koristim nesto od tih preparata.
Jako je tesko kad se neko prosto zaprepasti na moj odgovor da ne pijem cak ni cuveni Ekomer! Slede reakcije tipa: "Jao, pa pije barem to. To je spasilo moju......". "Pa kako to da nista ne koristis? Covek treba sve da koristi sto je god nekome pomoglo!" A, kako ti se cini? nije prijatno. Na kraju sam strepela svaki puta kad bih bilo koga srela. Odlucila sam da koristim samo prirodne stvari (propolis, mlec, pivski kvasac, sveze sokove...), a prethodno sam pitala svoju sobnu lekarku sta smem, a sta ne!
Reklo bi se da sam ja ili pacijent pun poverenja u lekare ili glup pacijant!
Ali moja odluka je bila takva. Nista za vreme hemo terapije! Sada koristim preparat Immune Assist (vrlo slicno GD 100, malo jaftinije) i koristicu do prve kontrole u martu. Ako mi biohemijski rezultati, KKS i tumor marker ne budu idealni - batalicu.

toliko od mene!

p.s. inace i ja se druzim s doktorima i stvarno sam im zahvalna na strpljenju koje su imali samnom u ovom periodu. Doduse, dobila sam zabranu surfovanja po internetu od moje dobre prijateljice koja je inace moj lekar opste prakse.
Kajalena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 10:56 pm

Post od Kajalena »

Sta god da ih pitas oni ce biti protiv toga. Ako je neko bas uporan tada zauzimaju stav: "Ja vam kazem da to nista ne vredi, a vi radite kako hocete".

Bogami, ja sam naisla na mnogo strasniji stav - nikako "radite kako hocete", nego prosto vredjanje, ko da si im majku opsovao i ne verujes, jelte u ono sto oni rade...

A tacno je ovo da STA GOD DA IH PITAS, ONI CE BITI PROTIV. Zato je glupo pitati ih, no pravac internet, pa sam proveris - ko ume. I oprez, naravno. A za internet - pa naravno da neces verovati svemu sto vidis... Naravno da je i to lov u mutnoj vodi... samo kriticki prici i uvek razmisliti ko bi eventualno imao interes da napise nesto sto ide u prilog ovome ili onome...

Zato mnogi lekari prate ovaj forum da bi bili u toku o cemu se sve novo pojavilo.

Ihihi - daj boze...

Mislim da ozbiljni proizvodjaci nigde ne navode da njihovi preparate lece karcinom i da ljudi treba u potpunosti da odbace zvanicne metode lecenja!

To je istina. I ovo da u svakoj ozbiljnoj zemlji cak NE SMEJU da napisu tako nesto, a takodje i ovo da sve sto prodaju ili savetuju, rade paralelno ili nakon zvanicnih metoda...
Odgovori