Molim vas za tumacenje nalaza i preporucene terapije za moju majku.
Jako smo zabrinuti i unapred se najlepse zahvaljujem.
Pacijentkinja 74 godine, srcani bolesnik i dijabeticar
Tu: 25x25x20 na spoju DK leve dojke
OP: kvadrantektomija sa disekcijom aksile
Dijagnoza: Ca lobulare invasivum mammae, gr 3, pT2, nottingam score 8
Nema limfaticne i vaskularne invazije, koza, dermalni limfni sudovi nisu infiltrovani tumorom. Na lateralnoj ivici resekcije fokusi LCIS. Leziste tumora bez promena.
ER -90% -3+ -Allred 8 -poz nalaz
Pr -70% -3+ -allred 8 - poz nalaz
Her2/neu -1+
Disektat aksile -16/7+
Preporucena terapija: adj. HT po GMF rezimu (6 ciklusa) uz postoperativnu RT ostatka leve dojke i reg. limfat.
Molim doktore, specijaliste i pre svega humaniste, koji se trude da i na ovaj nacin pomognu ljudima, za tumacenje nalaza i misljenje o preporucenoj terapiji, obzirom na mamine godine i druge bolesti. Koji broj zracenja se obicno savetuje u ovakvim slucajevima, posto joj to jos nije odredjeno? Hvala unapred.
Najlepse zahvaljujem i svim ljudima sa slicnim iskustvima koja ovde dele sa drugima, jer nekad i najveci strahovi dolaze upravo usled nedostatka informacija, a reci podrske i ohrabrenja nekad su najbolja terapija.
Iako su me ove stranice ponekad rasplakale, mnogo puta sam na njima pronasla i zrnce utehe i iskru nade. Hvala vam na tome...
Srdacan pozdrav svima!
Rak dojke - molim tumacenje dijagnoze i terapije
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 2:29 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga Iskrice,vidim da nisi dobila odgovor.Molim te,piši na forumu Prijatelji,tamo nas ima dosta,a ponekad su tu i ljekari.Mogu ti najbolje odgovoriti.Koliko se meni čini,dobre su prognoze.Želim vam sve najbolje,obavezno pitajte ljekara,jer,ja sam laik,mada sam sve proživjala,ipak nisam kompetentna da ti dajem stručni savjet.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 2:29 pm
Znate kako tumor je visokog gradusa ,sa 7 zahvacenih lgl pa su HT i RT sastavni deo tretmana bez obzira na na pridruzena internisticka oboljenja jer postoji sansa od recidiva i diseminacije .Protokol je je prve linije za lokoregionalno uznapredovali Ca dojke.Estrogeni i progesteronski receptori su visoko pozitivni tako da ce po zavrsetku adjuvantnog lecenja verovatno biti preporucen neki blokator(tamoxifen,letrozol,anastrozol).Her 2 protein je slabo pozitivan pa nije indikovana th herceptinom.