rak debelog creva i naprsli prsljenovi
- razocarana
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
rak debelog creva i naprsli prsljenovi
unapred se izvinjavam sto nemam tacne podatke ali u skorije vreme cu ih imati.moj stric ima rak debelog creva vec 8 godina i nedavno je bio na nekoj operaciji mislili su da ima cistu na crevima u blizini donjeg dela kicme(imao je jake bolove)operisali su ga i to odstarnili ali bolovi nisu bili zbog toga nego je on pre mesec dana pao i bio na snimanju rebara ruke i glave ali niko nije gledao kicmu nego su tek nakon operacije otkrili da ima 3 naprsla prsljena.nakon operacije bolovi su postali nepodnosljivi i umirao je od bolova,iamo je mali pritisak 60sa 40 i cak je dobio temperaturu pritisak i temperatura su se normalizovali ali bolovi su tu i dalje.zanima me da li je taj bol nakon operacije postao sve jaci zbog puno lezanja nakon operacije ili postoji mogucnos da se karcinom prosirio i na kicmu zbog to nezgodnog pada.od svog onkologa dobio je uput da iz zrenjanina ide u kamenicu a on ne moze ni do vrata sobe da ode.unapred zahvalna/
kada se desi nešto loše ko zna zašto je to dobro!!!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Feb 02, 2008 7:33 pm
rak debelog creva i naprsli pršljenovi
Nisam doktor ali imam oca koji boluje od iste bolesti kao i tvoj stric. I mi smo se stalno plašili metastaza, medjutim kažu da karcinom debelog creva metastazira na jetri i plućima, a čisti dokaz je i moj otac, nažalost. Vrlo rijetko ide na kosti. Tako da mislim da kod tvog strica to nije u pitanju. Želim mu sve najbolje, pozdrav.
- razocarana
- Aktivan član
- Kontakt:
- razocarana
- Aktivan član
- Kontakt:
Nacko??moj strc bi trebao u kamenicu ali ima jako nesposobnog sina koji dzabalebari po ceo dan pa ja iz subotice idem kod njih u zrenajninda zakazem u kamenici.detaljnije informacije o njegovoj bolesti cu imati 26.06 kada se vratim kuci u subotici,jer imam nameru da ga vozim za kamenicu pa cu tako i znati sta je zapravo/
- razocarana
- Aktivan član
- Kontakt:
EVO ME VRATILA SAM SE IZZRENJANINA!!!!Potvrdili su mom stricu da bolove u kicmi ima od tog pada jer ima ukupno 5 naprslih prsljenova.karcinom stagnira kako bi to kod nas rekli nit se sije nit se para.rekli su nam da ce mu oporovak biti dug dok ne prodju bolovi treba da miruje i na kontrolu za mesec dana.trpeo je nenoramlne bolove u celim ledjima da bi se otkrilo da ima pesak u bubregu od cega takodje ima bolove.ovih par dana dok sam bila tamo bilo je poboljsanja poceo je polako sam i da ustaje,da ide sam u kupatilo sto nije mogao bez pomoci.pozdrav svima
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 8:52 am
Da se i ja ubacim da ne otvaram novu temu inace mojoj babi je otkriven rak debelog creva pre godinu ipo dana on je ostranjen primala je hemoterapiju,i sada je radila magnetnu rezonancu:
Jetra je normalne velicine i oblika, subdijafragmalno,u desnom lobusu 3 fokalne promene,promera 2,5;2 i 1,5cm,
Zakljuvak:mr nalaz ukazuje na sek.depozita u desnom lobusu jetre.
Interesuje me sta to znaci?
,
Jetra je normalne velicine i oblika, subdijafragmalno,u desnom lobusu 3 fokalne promene,promera 2,5;2 i 1,5cm,
Zakljuvak:mr nalaz ukazuje na sek.depozita u desnom lobusu jetre.
Interesuje me sta to znaci?
,
Testosterone man
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jan 15, 2008 4:59 pm
- razocarana
- Aktivan član
- Kontakt:
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Jun 21, 2008 1:08 am
Dok ne dodje severus to je protokol tj. kombinacija citostatika Oxaliplatin, Leucovorin i 5-fluoracil, koji se primenjuje za uznapredovali (metastatski) TU debelog creva i rektuma. U koliko postoji pozitivan objektivan odgovor ili zaustavljanje progresije bolesti daje se i oralno citostatik capacetabin-e.
Paznja: ja nisam onkolog, vec samo stud. medicine na zavrsnoj godini (koja se samo zainteresovana za ovu medicinsku oblast zbog bolesti bliznjeg), ovo je iz medicinskih knjiga, prirucnika i preporuka za lecenje malignih oboljenja (nije sa net-a mada verovatno i tamo moze da se nadje nesto). Detaljniji tj. precizniji i svakako kompetentniji odgovor dobicete od dr. severusa kada se bude javio.
Pozdrav i sve najbolje.
Paznja: ja nisam onkolog, vec samo stud. medicine na zavrsnoj godini (koja se samo zainteresovana za ovu medicinsku oblast zbog bolesti bliznjeg), ovo je iz medicinskih knjiga, prirucnika i preporuka za lecenje malignih oboljenja (nije sa net-a mada verovatno i tamo moze da se nadje nesto). Detaljniji tj. precizniji i svakako kompetentniji odgovor dobicete od dr. severusa kada se bude javio.
Pozdrav i sve najbolje.