punkcija

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
zoce
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 27, 2007 3:59 pm

punkcija

Post od zoce »

Interesuje me dali kad se uzima primerak koskene srzi iz grudne koste, to se radi bez (sa) anestezijom? Dali neko je imao takvih iskustva?
zejdi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 31, 2007 8:54 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zejdi »

Anestezija se daje lokalno i zapravo spreci da se oseti ubod igle kroz kozu. Prolazak igle kroz kost je nesto sto ce verovatno boleti, ali i to se izdrzi! Vazno je da se miruje da bi uzorak bio izvadjen sa pravog mesta.
*Mica*
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2007 10:46 am

Post od *Mica* »

radila sam milogram vise puta(tj.uzimanje uzoraka kostane srzi)i uopste ne boli kao sto se prica.. Oseca se pritisak, kako kost uopste moze i da boli...
I traje vrlo, vrlo kratko! A sto se tice anestezije, citala sam po internetu da ide neka anestezija, ali ja sam radila bez anestezije svaki put... Samo polako, najvaznije je da rezultati budu ok..
Pozdrav
tartufa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 7:12 pm

Post od tartufa »

Mica je u pravu! Pozz
piranaboy89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 12, 2007 10:23 pm

Post od piranaboy89 »

Da li moze neko da mi kaze da li posle pukcije linfne zlezde na vratu moze da se ubrza rast raka pluca?
tartufa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 7:12 pm

Post od tartufa »

Naravno da ne može. Ta uvećana limfna žlezda( ili više njih) na žalost, upravo znače da se rak raširio u regionalne lčimfne žlezde(metastazirao).
Odgovori