Puna zuchna kesa- koja terapija?

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Sladjana Smed. Palanka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 7:11 pm

Puna zuchna kesa- koja terapija?

Post od Sladjana Smed. Palanka »

Poshtovani moj problem je puna zuchna kesa kamenja,zbog koje imam probleme nadutosti,nelagodnost u stomaku,i probleme pri konzumiranju welikog broja hrane.Doktori preporuchuju operaciju ali tu postoji drugi problem zbog koga operacija werowatno nije moguca.
Naime,proshle godine sam imala welikih zdrawstwenih problema....Iznecu wam swoju celokupnu dijagnozu i terapije u prethodnih godinu i po dana.
Dijagnoza:
Ca ovarii st FIGO III c. St.post.hyst.tot. classica cum adnex.bill.(20.03.07,S.Palanka)St.post.HT cum Taxol CBDCA a.l.3
Nalaz doktora specijaliste:
HP Adeno Ca sersoum endometrosum ovarii bill

08.02.2008.
prim.onkoloshko lechenje je zapochela 20.03.07. kada je u Palanci uradjena operacija i po dobijanju HP Konz. stazirana kao FIGO III c ,lechenje nastawljeno Taxolom CBDCA,lechenje zawrsheno sa VI c. HT i efektom NED stadijuma bolesti i sada pacijentkinja dolazi na prvu redovnu kontrolu:
Subj. bez tegoba
Objektivno KI 100%
Od nalaza dostavlja:
--KKS i biohemija :u granicama normale.
-ca 125:9,9
-UZ abdomena nalaz uredan
-UZ male karlice-nalaz uredan
-Gin pregled ;nalaz uredan

-Nema znakova relapsa bolesti.

Druga kontrola 30.05.2008.

Subjektivno bez tegoba
Objektivno KI 1000&
Od nalaza dostavlja
-KKS;u granicama normale
Biohemija ALT(granica do 31) ostalo .o.
-UZ male karlice;uredan
-UZ abdomena;uredan
-Gin pregled;nalaz uredan

Treca kontrola
17.10.2008.

Subjektivno bez tegoba vezanih za osnovnu bolest.
Objektivno KI 100%
Od nalaza dostavlja;
KKS;u granicama normale
Bioh;u granicama normale
UZ male karlice:nalaz uredan
Gin. pregled;nalaz uredan
CA 125:9,2
UZ abdomena:nalaz uredan
Nema relapsa bolesti

-S'obzirom na istoriju moje bolesti i moj trenutni problem sa punom zuchnom kesom,htela bih da was zamolim da me posavetujete oko toga koja bi terapija bila odgovarajuca,da li operacija laserom dolazi u obzir i ako je moguca koliko bi me otprilike koshtala i gde bih mogla da je uradim kao i to da li bi ona uticala na moje zdravlje.
Poshto sam od lekara dobila i neke lekove:GASVAN i Panzynorm,pa me intresuje da li treba da ih uzimam poshto od njih nisam dobila nikakwo olakshanje.I dalje imam tegobe,nadutost,s'tim shto nikada nisam imala bolove i napade wec samo tu nadutost.
MOlim was za brz odgowor,

Unapred zahwalna Sladjana Zivkovic.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

trazite uput za BG, za bolnicu "dragisa misovic" - tamo ce biti ocenjeno sta je najbolje za vas, tamo seradi laparoskopija na najvisem nivou
Sladjana Smed. Palanka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 7:11 pm

Post od Sladjana Smed. Palanka »

Hwala puno doktore.....pokushacu da dobijem uput.
A zna li neko koja je cena tog laserskog zahwata?
Ima li neko slichno iskustwo odnosno slichan problem?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

pa, u "dragisi misovic" se radi kao njihova standardna procedura, preko socijalnog.
ne bih vam savetovao privatnu ustanovu
Odgovori