Prije praznika sam otisla na mamografiju. Imam 41 godinu i nijesam imala nikakve simptome, niti probleme, jednostavno sam pozeljela da uradim mamografiju.
Nalaz je sledeci:
U desnoj dojci, u centralnom kvadrantu kondenzovaniji fibroglandularni parenhim, sa evidentnim znacima fibrolipomatozne i fibrocisticne displasije.
Predlazem ultrazvuk obje dojke.
Posto mi je ultrazvuk zakazan za 15 januar, a ja vec danima pokusavam na forumu da pronadjem nesto slicno, zamolila bih nekoga da mi kaze imam li razloga za brigu? Nadam se iako je neki maligni proces da je dobra stvar sto ja nemam apsolutno nikakve simptome?
Hvala unaprijed
promjene na dojci
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 1:18 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
promjene na dojci
Sve sto dodje ja sam mu naredan...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
Odgovaram ti -danas je Bozic sa zeljom da ne brines...
Prvo te pozdravljam najradosnijim pozdravom za najradosniji dan -dan Rodjenja Isusa Hrista :
Mir Bozji ...Hristos se rodi...
Nisam onkolog al koliko se da zakljuciti iz mamografskog opisa (dosta pouzdanog za Dg.-pouzdanijeg i od ultrazvuka), ja bih zakljucila da su opisane promene benignog (dobrocudnog ) karaktera hocu reci NISU maligne ( zlocudne ) prirode.
Idi na sve preglede i postupi PO SAVETIMA DR.ordinarijusa.
Mir Bozji ...Hristos se rodi...
Nisam onkolog al koliko se da zakljuciti iz mamografskog opisa (dosta pouzdanog za Dg.-pouzdanijeg i od ultrazvuka), ja bih zakljucila da su opisane promene benignog (dobrocudnog ) karaktera hocu reci NISU maligne ( zlocudne ) prirode.
Idi na sve preglede i postupi PO SAVETIMA DR.ordinarijusa.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.
))

Tumorskih senki nema po opisu vec su promene posledica fibrodisplazno izmenjenih dojki sto je benigno stanje sa stvaranjem cisticnih epitelnih formacija i umnozavanja vezivnog tkiva pa su promene koje se pipaju tvrde i bolne.Inace samo je stanje benigno iako je kod nekih zena prekancerozno stanje ali nista sto se ne moze otkriti na redovnim kontrolama,
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 1:18 am
Hvala vam...samo da naglasim da nemam apsolutno nikakve bolne ili tvrde promjene, niti ista napipavam...povremeno ispred menstruacije su dojke malo osjetljivije, ali nista neobicno. Hvala jos jednom na brzom odgovoru.severus napisao:Tumorskih senki nema po opisu vec su promene posledica fibrodisplazno izmenjenih dojki sto je benigno stanje sa stvaranjem cisticnih epitelnih formacija i umnozavanja vezivnog tkiva pa su promene koje se pipaju tvrde i bolne.Inace samo je stanje benigno iako je kod nekih zena prekancerozno stanje ali nista sto se ne moze otkriti na redovnim kontrolama,
Sve sto dodje ja sam mu naredan...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
javi se na pp
Postovana,
javi mi se na pp , ostavi svoju e-adresu pa cu ti poslati brosuru koja ce te , kada je proucis i usvojis, osposobiti da sama obavljas tzv samopregled dojki.
Da sastavim ovu brosuru potrudila sam se iz odredjenih(licnih) razloga, bogato je ilustrovana i BESPLATNA JE. pozdravR.
javi mi se na pp , ostavi svoju e-adresu pa cu ti poslati brosuru koja ce te , kada je proucis i usvojis, osposobiti da sama obavljas tzv samopregled dojki.
Da sastavim ovu brosuru potrudila sam se iz odredjenih(licnih) razloga, bogato je ilustrovana i BESPLATNA JE. pozdravR.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.
))