MR PREGLED DOJKI-za TARTUFU
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Avg 02, 2007 8:53 pm
MR PREGLED DOJKI-za TARTUFU
nacinjeni su T2 aksijalni tomogrami i FLASH3D pre i postkontrastna dinamska studija obe dojke u aksijalnoj ravni, debljina preseka 2mm, postrocesingom nacinjena substrakcija ( 1,5T)
Kompletno lateralni kvadranti zahvaceni iregularnim multiplim fokusima koji konfluiraju i zahvataju regiju od retramamilarnog konusa prema DLK i GLK uz zahvatanje i centralnih partija dojke-sve lezije imaju patognomonicno postkontrastno pojacanje sa brzim inicijalnim pojacanjem uz "wash out". Promene se nalaze unutar fibromikrocisticne displazije.
U desnoj dojci u DLK evidentna mala fokalna promena dijametra oko 4mm; retromamilarno druga sa intraduktalnom orjentacijom dijametara oko 6mm-obe lezije imaju brzo incipijentno pojacanje sa krivom tipa platoa.
U aksilama nema patoloski izmenjenih limfonodusa.
ZAKLJUCAK: BI RADS 5 Is-multicentricni infiltrativni proces
BI RADS 4a-DCIS ev fokus proliferativne displazije.
Potrebna hitna konsultacija hirurga!
Ovo je moj nalaz sa MR dojki ! Molim hitno tumacenje! I savet.
Zabrinuta...
Kompletno lateralni kvadranti zahvaceni iregularnim multiplim fokusima koji konfluiraju i zahvataju regiju od retramamilarnog konusa prema DLK i GLK uz zahvatanje i centralnih partija dojke-sve lezije imaju patognomonicno postkontrastno pojacanje sa brzim inicijalnim pojacanjem uz "wash out". Promene se nalaze unutar fibromikrocisticne displazije.
U desnoj dojci u DLK evidentna mala fokalna promena dijametra oko 4mm; retromamilarno druga sa intraduktalnom orjentacijom dijametara oko 6mm-obe lezije imaju brzo incipijentno pojacanje sa krivom tipa platoa.
U aksilama nema patoloski izmenjenih limfonodusa.
ZAKLJUCAK: BI RADS 5 Is-multicentricni infiltrativni proces
BI RADS 4a-DCIS ev fokus proliferativne displazije.
Potrebna hitna konsultacija hirurga!
Ovo je moj nalaz sa MR dojki ! Molim hitno tumacenje! I savet.
Zabrinuta...
-
- Novi član
-
- Novi član
-
- Novi član
-
- Novi član
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 10:11 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
E pa stvrno nema smisla da tako nastupate Medical Heretic ili vec kako se predstavljate, koliko vidim iz vaseg profila vi ste ovde TEK od 4 avgusta a gospodja TARTUFA je vec dugo sa nama i verujte mnogima ako ne svima je pomogla svojim savetima i tumacenjima dijagnoza. Medju njima sam i ja. Umesto sto tako ruzno pisete o njoj trebalo bi da postujete njeno zvanje i strucnost u ovoj oblasti za koju Vi ocigledno niste strucni sto se vidi po vasem odgovoru. Ovo je ipak MEDICINSKI FORUM. Isto tako, postujte sto nalazi vremena i ima dobru volju da nam odgovara. Mi smo joj zahvalni i jedva smo cekali da se vrati sa odmora
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 10:11 pm
Prvo, pogledajte koliko ljudi trazi misljenje Tartufe, to bi trebalo da Vam govori koliko joj ljudi veruju. Drugo, mozda nekad stvarno najbolje i ne razumemo sve sto ona napise, ali u danasnjem svetu kad niko nema vremena za druge ljude, ovo je divan gest nepoznate osobe koja zeli da pomogne nepoznatima. To morate priznati. Uostalom, ako pogledate ko su sve clanovi foruma videcete da ima dosta doktora iz raznih oblasti, i svi su oni ovde dobrovoljno, i to treba ceniti.Medical Heretic napisao:Sa moje tacke gledista potpuno je nebitno kolikom broju ljudi je gospodja pomogla, jer im je pomogla u jako uskim u okvirima, i sama je u jednom postu priznala da jedino sto zna i sprovodi u praksu jeste zvanicna medicina. A zvanicna medicina ima jako uzano polje delovanja, obzirom da coveka posmatra iskljucivo kao fizicko telo, ne interesuju je uzroci bolesti, vec samo posledice i tretiranje istih. A tretiranje posledica se svodi na masovno izlaganje stanovnistva manje ili vise toksicnim hemikalijama, ili opcija br.2- pravac na sto pod noz.
Lepo kazete da niste kvalifikovani da dajete misljenje o zvanicnoj medicini. Nadam se da nemate i da niste imali u porodici nikog ko je oboleo od ove zlocudne bolesti, jer da jeste znali bi ste da se svakom pacijentu pojedinacno prilazi i da je ova bolest kod svakog drugacija i da se tako tretira, zato se ide kod hirurga, pa interniste pa na konzilijum itd....
Kao sta sam ja zaposlena u nekoj firmi i kvalifikovana za odredjeni posao, tako ste i Vi pretpostavljam, pa i ostali ljudi na ovom forumu. Postujem pravo na drugacije misljenje, ali molim Vas, pustite da svako radi svoj posao. Usput, ako pronadjete lek/nacin za izlecenje raka , bez "noza i hemikalija", odlicno, javite nam, bicemo Vam zahvalni
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Avg 04, 2007 7:35 pm
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Jun 30, 2007 1:02 am
Ljudi dok neko pati i ne zna sta da radi, vi se ovde svadjate. Nije u redu vredjati se. Lekar je u svakom slucaju tu da pomogne pacijentu, a njegovo je da se slozi sa tim ili potrazi alternativu. I suvise ste otisli u offtopic. I ako je neko trazio pomoc tartufe, ne razum otkud nekom drugom prolazniku sa foruma da se mesa u to? Ako je neko trazio njenu pomoc to ujedno znaci i da joj veruje. I sad bih da zamolim tartufu da ukoliko je u situaciji pogleda post vlasnika teme i da se svi mi izgubimo sa iste. Pozdrav za sve humane i dobre ljude.