POVECANI TUMOR MARKERI DVE GODINE NAKON OPERACIJE!!!
POVECANI TUMOR MARKERI DVE GODINE NAKON OPERACIJE!!!
Dve godine nakon operacije tumora na pankreasu, tumor markeri su povecani. CEA 11.8, CA 19-9 89.9. Sta bi to moglo znaciti? Da li se bolest, ne daj Boze, vraca?
Hvala puno na odgovoru! Vidite, radi se o mom svekru,....Pre dve godine je imao operaciju na pankreasu i tada mu je svasta nesto odstranjeno:deo zeluca, debelo crevo,.....Izvinjavam se na nestrucnosti, nemam ovde njegovu istoriju bolesti da bih mogla prepisati. Inace, bio je juce kod svog onkologa. Zakazan mu je CT za dve nedelje i rekao mu je da ponovo uradi analize krvi u februaru mesecu. Videcemo sta ce pokazati CT,....S obzirom da sam dosta citala o raku pankreasa i videla da, u vecini slucajeva, ishod ne biva pozitivan, jako sam zabrinuta. I malo mi dugo to do februara,.... Navodno, doktor mu je rekao:" Nije to strasno, uobicajeno je da se povecaju nakon dve godine." Ne znam. On se oseca dobro, povremeno, a u poslednje vreme sve cesce, samo oseca malaksalost,.... Sad je dobro raspolozen, ja ne zelim da dizem paniku u porodici,ali i dalje sam zabrinuta. U svakom slucaju, puno Vam hvala na odgovoru!