pomoc oko dijagnoze 2
pomoc oko dijagnoze 2
danas smo bili na razgovoru sa doktorom,posle ct pluca i karlice,kaze da tumor(na rektumu) nije zahvatio okolna tkiva,da je relativno visoko,to zbog jezicke barijere nismo dobro razumeli.ni posle ct pluca on nije 100% siguran da su metstaze,naime bila su tri centra vel. 15,7,5mm.Posle ct-a su takodje tri ali sad vel.10,7,5mm.dali je moguce da ne zahvati okolna tkiva a da metastazira na pluca.jetra je skroz u redu kao isvi limfni cvorovi.
Re: pomoc oko dijagnoze 2
Evo o cemu se radi nisko postavljen tumor rektuma putem portokavalnih anastomoza zaobilazi jetru i moze da metastazira direktno u pluca.Danli je tumor rektuma postavljen nisko ili visoko je od vitalne vaznosti da li ce pacijent imati dozivotnu kolostomu ili ce se uraditi operacija po Dixonu postedna po sfinktere.Sto se tice promena u plucima potpuno razumem njegove nedoumicu jer metastazae se povecavaju a ne smanjuju ili ostaju iste ako pacijent nije pod hemioterapijom.protta napisao:danas smo bili na razgovoru sa doktorom,posle ct pluca i karlice,kaze da tumor(na rektumu) nije zahvatio okolna tkiva,da je relativno visoko,to zbog jezicke barijere nismo dobro razumeli.ni posle ct pluca on nije 100% siguran da su metstaze,naime bila su tri centra vel. 15,7,5mm.Posle ct-a su takodje tri ali sad vel.10,7,5mm.dali je moguce da ne zahvati okolna tkiva a da metastazira na pluca.jetra je skroz u redu kao isvi limfni cvorovi.
Hvala Vam na odgovoru.To sa tim flekama na plucima ni meni nije jasno ali ja sam laik.Svejedno,i ja sam primetio neku promenu na doktoru,kao da ni on nije siguran šta se dešava.U prvom nalazu(rtg pluca) se pominju i neke male tackice a toga sada nema?Da li je moguce da posle ct-a on nije 100% siguran.Ovo nije pitanje,samo moje razmišljanje.Inače timor je na 15 cm creva?