pomoc hitno!
pomoc hitno!
molim vas pomozite mi...moja mama ima rak dojke,imala je 4 hemoterapije i danas je snimila kosti...ali su joj rekli da mora na magnetnu rezonancu jer joj kicma nije uredu.ona kaze da je sve u redu.a mora da ide na zracenje u kladovo,treba da zraci jajnike.da li to znaci da je kancer metastazirao pa mora da se zraci??? pomozite mi molim vas
Re: pomoc hitno!
Sve zavisi od dijagnoze ,ali koliko sam ja shvatila lecenje se sastoji od hemio i zracne terapije ,kod nekoga pre a kod nekoga posle operacije.Zracenje jajnika se radi kada je tumor hormonski zavistan i to svima rade.Ali sve opet zavisi od rezultata.Nadam se da ce mama uspesno i lako bolest pobediti.
moja mama i ja ne zivimo u istom gradu,pa ne mogu da vidim rezultate. ali kaze da su joj je krvna slika dobro...samo mi nije jasno zasto joj zrace jajnike kad ona ima tumor na dojci..pre dve godine sam ostala bez oca i sada je sve ovo za mene opaet pakao...neznanje i neizvesnost me ubijaju...hvala ti puno na podrsci
Ne brini. Zračenje jajnika je sastavni deo hormon zavisnog raka dojke. To je u stvari neka vrsta kastracije, da joj janike onesposobe da dalje proizvode estrogen i time spreče da joj se ponovo vrati rak. Ne mora da znači da su metastaze u pitanju.ivana990 napisao:moja mama i ja ne zivimo u istom gradu,pa ne mogu da vidim rezultate. ali kaze da su joj je krvna slika dobro...samo mi nije jasno zasto joj zrace jajnike kad ona ima tumor na dojci..pre dve godine sam ostala bez oca i sada je sve ovo za mene opaet pakao...neznanje i neizvesnost me ubijaju...hvala ti puno na podrsci
hvala ti puno...malo sam se smirila jer sam saznala da je zrace zbog toga sto je u menopauzi..pa to rade preventivno...ja sam nova ovde-ali ovaj forum je pravo utociste za nas koji strahujemo za bliznje.
savet:moja mama pije sibirsku aroniju i krvna slika joj je odlicna,takodje i sedimentacija joj je super...verovatno vec znate za taj prirodan lek...ali eto,stvarno je efikasno a i cena je pristupacna pa pokusajte
savet:moja mama pije sibirsku aroniju i krvna slika joj je odlicna,takodje i sedimentacija joj je super...verovatno vec znate za taj prirodan lek...ali eto,stvarno je efikasno a i cena je pristupacna pa pokusajte
Jeste, sibirska aronija je jako dobra za krvnu sliku. Takođe i noni sok. Ako imaš uslova posadi aroniju. Dobro uspeva u našim uslovima.ivana990 napisao:hvala ti puno...malo sam se smirila jer sam saznala da je zrace zbog toga sto je u menopauzi..pa to rade preventivno...ja sam nova ovde-ali ovaj forum je pravo utociste za nas koji strahujemo za bliznje.