pobedicemo

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
aka/93
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 8:04 pm

pobedicemo

Post od aka/93 »

hocu da razmenim iskustva u vezi sa problemom AML M3
Supruga(43 god) je februara ove godine dobila sekundarnu AML (pre 5 godina 2003 imala rak dojke uradila mrad.masektmomiju,VI ciklusa hemo i zracenja,pila nolvadex).Posle uvodne remisije Vesanoidom i Idarubicinom
lecila se protokolu LPa 99 i na trecoj konsolidaciji dozivela bliski susret sa snrcu toksikaciju usled citostatika gde je dobila secer-na insulinu je,ostecenja jetre, ostecenja srca(dilativnu miokardiju 30%).I pored sve ga iz kolica,jer nije mogla da hoda oporavila se i sa otecenim nogama i problemima kosmarnih snova i otezanog disanja (spavanje samo u stolici)
otisli smo na 10 dana u Grcku...1 septembra primila je djake prvake i sa njima vodila bitku sa bolescu postujuci terapiju...Ali kontrolom -punkcijom kosne srzi dolazi do poraza : bolest se vratila tj.terapija nije uspela!
I sada smo na prekretnici sta dalje? Posle svega lekari ne daju neku nadu ne upustaju se u nove prognoze i terapije?
Ako neko ima iskustva u ovoj borbi sa AML u relapsu a narocito u terapiji sa TRISENOXOM (arsen trioxidom) neka se javi! Hteo bih da znam sta dalje! I dal;je smo vedri i cili i idemo na tranfuzije trombocitima i pijemo Atru -Vesanoid ,veseli smo ,nismo pali ... :lol: :lol:
evo mene
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od evo mene »

Aka,ne znam o čemu se radi,ali želim da podržim i Vas i Vašu suprugu.Samo nastavite sa borbom,nadam se da ćete uspjeti.Pozdrav.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
aka/93
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 8:04 pm

odgovor

Post od aka/93 »

vazno je insistirati kod lekara onkologa prilikom terapija citostatika sta su nuspojave tj.sta se moze dogoditi od primene istih.Cinjenica je da se leci jedno a dobija druga i da i najmanji previd ili nedaj boze greska u dozama moze biti katostrofalna!Ipak ostaje vera u sebe i snaga da se to moze pobediti ili bar produziti zivot !!!! :lol: :lol: :lol:
alexa96
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 17, 2008 12:28 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od alexa96 »

Ne znam o tome, ali nemojte nikako klonuti duhom. I ja se sa svojom suprugom borim. Zelim vam sve najbole.
Odgovori