Pitanje za SEVERUSA

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
bdalibor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 5:20 pm

Pitanje za SEVERUSA

Post od bdalibor »

Molim vas za savjet, otac mi je operisan prije 5 mjeseci kad mu je ustanovljen tumor na transverzalnom kolonu, ht dijagnoza je Astler-coller c2, bile su metastaze u 4 od 6 izdvojenih limfnih cvorova. Primio je 5 hemoterapija kad je poceo osecati bolove u donjem dijelu stomaka, uradili smo uzv abdomena, zatim i ct na kojem je ustanovljeno da su se pojavile metastaze na jetri i na plucima tj. pecataste sjene promjera 1cm. Interesuje me da li je moguce da se metastaze pojave nako samo 5 mjeseci od operacije, naglasavam da se otac osjecao dobro tokom terapija i da nije osjecao nikakve tegobe. Sada se ocekuje konzilij koji ce odluciti o daljim terapijama. Kakve sve mogucnosti postoje, gdje bi moj otac dobio najbolje moguce lijecenje ja sam inace iz republike sprske. Dali je moguca operacija posto su visestruke metastaze. Molim vas da mi odgovorite ako mozete. Unaprijed zahvalan
Odgovori