pitanje,iskustva

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
gytar
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Okt 08, 2006 3:03 am

pitanje,iskustva

Post od gytar »

Nasli su mi 4 fibroadenoma,1 u desnoj i i 3 u levoj dojci.DOktor mi je rekao da dodjem za nekoliko dana i da ce trebati operacija.PA pitam doktore i sve one koji su operisali fibroadenom sta znaci punktiranje,valjda nesto iglom,da li se radi iii to i operacija ili je to isto,od cega zavisi da l i ce biti u opstoj ili lokalnoj anesteziji,da li operise doktor kod koga ste isli od pocetka na preglede ili nema veze i koliko ste cekali do operacije,mesec dva ili vise i samo mi napisite ko se operisao da li je bilo u opstoj ili lokalnojj anesteziji
gytar
Stalni član
Stalni  član

Post od gytar »

I da li CE morati iz obe dojke da se vade fibroadenomi,iz vaseg iskustva.
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Punkcija se obicno sprovodi kada se iglom evakuise tecnost a tebi ce mozda da rade punkcionu biopsiju odnosno iglom da uzimaju tkivo za PH.Fibroadenomi se operisu u opstoj anesteziji i bolje da se vade jer izazivaju tegobe .
gytar
Stalni član
Stalni  član

Post od gytar »

A kako se nekima radi u lokalnoj, od cega to zavisi
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Kako mislite da anestezirate sve slojeve koje rezete lokalnom anstezijom.Za takvu glupost ja jos nisam cuo to bi za pacijenta bile muke kao za vreme inkvizicije,rezati i infiltrovati sloj po sloj.
Odgovori