Onkologija

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
senja64
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 03, 2007 7:00 pm

Onkologija

Post od senja64 »

vas za misljenje?Moja dijagnoza je: Tu mammae l.sin (BI RADS 4)Indikovana Ex tempore uz odgovarajuci hiruski zahvat -Zelela bih da saznam nesto vise o tome.Hvala
senja64
Novi član
Novi član

Re: Tumor u dojci-tu mammae

Post od senja64 »

senja64 napisao:vas za misljenje?Moja dijagnoza je: Tu mammae l.sin (BI RADS 4)Indikovana Ex tempore uz odgovarajuci hiruski zahvat -Zelela bih da saznam nesto vise o tome.Hvala
tartufa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 7:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tartufa »

Upravo to- biopsija tumorske promene iz leve dojke (ex tempore znači da se načini odmah preparat, histopatološki odredi da li ide u pravcu malignog ili benignog a zatim, na osnovu toga, se dalje ide sa tumorektomijom ili radikalnom mastektomijom).Pozz
senja64
Novi član
Novi član

Re: Tumor na dojci

Post od senja64 »

Molim vas sta znaci oznaka BI RADS 4 I dijagnoza D24 Tu mammae l.sin HVALA
sladja.m
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 2:53 pm

Femara

Post od sladja.m »

Pozdrav svima
Uzimam lek Femaru oko godinu dana zbog pozitivnih estrogena i u skorije vreme osecam bolove u kostima i zglobovima, pa me interesuje da li je to mozda nezeljeno dejstvo ovog leka. Pre Femare sam koristila lek Nolvadex 5 godina.
Kajalena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 10:56 pm

Post od Kajalena »

Ukucas li na Gugl "Femara side effects", videces da ogroman broj ljudi dobija bolove u kostima kao nezeljeni efekat... nisi jedina, dakle... prosurfaj sama o tome, mozda moze nesto da se pridoda da se taj efekat smanji...
Odgovori