Nepoznata diagnoza Potrebna pomoc !

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Mazda RX-8
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 29, 2007 10:14 am

Nepoznata diagnoza Potrebna pomoc !

Post od Mazda RX-8 »

Dobar dan ako mogu tako da se izrazim .
Ja sam muskarac i imam 20 godina pre dve godine sam primljen u KBC Zemun na ispitivanje zbog sumjnje na Hipertiroizam. Uradjeno mi je mnogo testova , bio sam na Ultrazvuku celog Abdomena , tiroidne zlezde pa cak i paratiroidne ,Ct skeneru glave . U krvi su pronadjeni sledeci rezultati :
Alkalna Fosfataza : 681 povetjana 2x po njihovim referentnim vrednostima po (normalne vrednosti 100-290) radjeno privatno 223 normalne vrednosti (0-115)
CK : 231 po njihovim ref. vrednostima (0-195) privatno radjeno 259 referentne vrednosti 40-190
LDH : 530 povecano pise u otpusnoj listi ali ja nemogu da pronadjem referentne vrednosti posle druge analize krvi LDH je pao na 362 a u privatnim nalazima LDH je normalan.

Posle pustanja iz bolnice receno mi je da se uradi Izoenzim Alkalne fosfataze u KCS Beograd kako bi se utvrdio razlog zbog cega je ona povetjana ( Jetra ili Kosti ) medjutim oni nerade tu analizu cak nijedna privatna labaratorija za koju ja znam neradi ovu analizu.

Ove analize meni pokazuju na Lymfom ili neka drugo maligno oboljenje krvi kao sto je Leukemija ili Aleukemia.

Odkad su mi se simptomi pojavili ( nakon mesec dana otpusta iz bolnice ) pijem Ecomer 3x2 na dan , Mumie 3x1 , Macija Kandzha 3x2 na dan , pijem meshavinu caja preuzetu iz knjige "Bilje iz bozije apoteke " za Leukemiu koja sadrzi rusu , takodje koristim i caj od echinacea-e.

Svi ovi preparati su mi umanjili tegobe cak doveli do stanja kojem mogu da se povremeno bavim sportom ( sto i radim ) ( povremeno mislim jednom nedeljno , a da napomenem da sam aktivno trenirao fudbal pre 5 godina posle preloma noge sam se povukao i nastavio amaterski da se bavim sportom ) Ovo "moja" terapija traje vec godinu dana i posto nikako da mi pronadju bolest ja sam primoran da trecinu svoje plate troshim na gore spomenute proizvode.

Dali neko moze da mi da neku preporuku , sta da uradim od testova ili skenera i kako ? Hvala vam unapred
etro
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 11:09 pm

Post od etro »

Evo par komentara...
1. Kao prvo smatram da je tvoje ispitivanje od prijema u bolnicu pa do danas bilo jako neozbiljno....sta je tu po sredi (neprofesionalnost lekara ili tvoja nevoljnost) nemam pojma, ali pacijent kome se sumnja na karcinom ili bilo koje ozbiljno obolenje se ne otpusta tek tako iz bolnice !
I pored toga sto si iz bolnice otpusten bez dijagnoze ti moras imati svog lekara koji ce voditi tvoje ispitivanje!

2. Nisi dovoljno predstavio svoje stanje....tacnije nisi opisao te tegobe koje si imao ili jos uvek imas, kolike su ti sad vrednosti tih analiza.....

3. Ajde ti sve lepo ispisi po tezama.....zbog kojih tegoba si otisao na ispitivanje, rezultate svih ispitivanja koje su ti u bolnici uradili, dalji tok ispitivanja (jer ja prosto ne mogu da verujem da se tvoje ispitivanje zavrsilo time sto su te pustili iz bolnice da uradis tu analizu koja se nigde ne radi, i da je to sve sto je preduzeto,,,ali ajde ti bolje znas)....

4. Mani se tih licnih pretpostavki oko toga sta je u pitanju...limfom...leukemija.... i zauzmi ozbiljan stav prema svom stanju i za pocetak se obrati strucnom osoblju....ne moras ni ici u Zemunsku bolnici ako smatras da nisi imao ozbiljan tretman, idi npr. u KBC B.kosa...eto po pitanju profesionalnosti u ovom nasem trulom zdravstvenom sistemu tu ustanovu opet mogu da izdvojim....

Eto toliko od mene (nestrucne) !
Pozzzz.

P.S. Koliko sam iz nekog posta sa podforuma razumela tartufa (onkolog) je na odmoru, ali ima jos doktora koji ti mogu dati makar smernice, ako valjano predstavis svoje stanje.
Mazda RX-8
Novi član
Novi član

Post od Mazda RX-8 »

Da I ja mislim da je moje ispitivanje dosta neozbiljno otpustiti nekoga iz bolnice a posle mesec dana da mu se pojave simptomi kao sto su visoka temperatura ~38.5 povisen krvni pritisak 180 / 100 i bolovi u misicima nogu , a da napomenem da sam u bolnicu primljen zbog povetjanog krvnog pritiska 160 / 100 a u otpusnoj listi je pisalo 150 / 90 Zasto ????

Hematoloske Analize : SE:2 Hg:150 Er:4.98 Mikrohem:0.437 Tr:356 Le:7.7
Urin : Proteinurija:neg Glikozurija:neg Sed:2-4 Le
Biohemija : Glik:5.0 Bil.tot:10.8 Proteini uk:73 Alb:47 Glob:26 Fibr:2.3 Trigl:0.4 Hol:5.5 K:4.3 Na:143 Cl:100 Fosf.neorg:1.22 Alfa amil.ser:46 Alfa amil.ur:177 SGOT(AST):32 SGPT(ALT):62 GGT:42 ALP:681 Urea:4.2 Kreat:96 Ac.ur:464 CK:231 LDH:530 II) ALP:682 CK:174 LDH:508 III) ALP:648 CK:218 LDH:362 SGOT:25 SGPT:36 GGT:29 Ca uk:2.46 Ca++:1.04 Ca ur:1.49 PO4 ser:1.13

Rendgen pluca : nalaz bez patoloskih promena.

Ct Mozga : nema ezpanzivnog niti svezeg krvarenja.Ostali nalaz uredan

Urinokultura : sterilna

Eho abdomena : Jetra je normalne velicine , homogene ehostrukture , nema fokalnih promena. Holecista, pankreas i slezina su bez promena. Oba bubrega su ocuvane velicine , polozaja i morfologije. Nema uvecanja nadbubrega. Aorta bo.

Eho tireoidee: stitasta zl. lako difuzno uvecana. Istimus 0.47 cm. Oba reznja lako uvecana Zlezda u celini dosta homogene gradje , u desnom reznu par manjih nakupina koloida , po nekoliko milimetara (4-5 po 2-3 mm, u dva su vidjeni kalcifikati) Prokrvljenost umerena, sa umerenim brzinama Dg: Struma diffusa gr.Ob.

Hormoni : TSH:1.69mU/l FT4:20.6 pmol/l PTH:24.0

Rtg humerusa i ramenog zgloba obostrano : translucentne promene u projekciji tuberculum majusa.

DEXA : Nalaz u skladu sa godinama zivota

Cirkulisuca antitela : negativna

EKG : sinusni ritam , fr 80/min , bez promena na T i ST.

EHO srca : LP urednih dimenzija , MV bo. LK je urednog edd,normalne debljine zidova, nema ispada u pokretljivosti segmenata , uredne globalne sistolne i dijastolne funkcije. Ao urednog dijametra.

eto to bi bili moji nalazi iz KBC Zemun a zavrsna diagnoza : Struma diffusa gr. O b ET Microcystica GL.Thyreoideae-Euthyreosis E 04.0.

Danasni moji simptomi su bolovi u nogama ukljucujuci misice i kosti problemi sa varenjem hrane i ponekad povisen krvni pritisak na 150/90 , zedj i veoma cesto mokrenje , pojacano znojenje.
Radjen ultrazvuk besike i sve je uredu.Radjena scintigrafija skeleta i sve je uredu.

I da napomenem da mi je pre dva meseca bio povecan Ukupni Ca u krvi na 2.85 normalne vrednosti (2.2-2.7) nakon cega je pao na normalne vrednosti 2.47 i kasnije nije primeceno povecanje Ca.Takodje bili su mi i Albumini povecani na 73 normalne vrednosti 40-70.

Ako neko moze da zakljuci iz ovih analiza nesto nek slobodno kaze.
*Mica*
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2007 10:46 am

Post od *Mica* »

e, ovako, ja stvarno nisam strucnjak ali ti iz licnog iskustva mogu reci par stvari. Pre nego sto su otkrili da imam leukemiju, simptomi su bili sledeci: bolovi u kostima, tipa rame i ispod kolena.. Bol se setao, cas tamo, cas ovamo. Bas sam se puno znojila, nocu bih morala da presvucem majicu i bila sam malaksala, nekad nisam uspevala da odem ni do prodavnice a da se ne PREMORIM! Krvna slika mi je bila solidna, ne najbolja, vrednosti sve su bile nize, ali su se postepeno popravljale i nisu ukazivale na leukemiju. Povremeno me je boleo stomak na par dana i imala sam ukus krvi u ustima, sto me je najvise plasilo. Tada su me hospitalizovali na nedelju dana i uradjeno mi je dosta pregleda, sve sto su nasli je uvecana slezina i malo jetra (to jesu simptomi leukemije, ali ostala moja slika nije pokazivala da bolujem od nje). Tada sam pustena kuci i par meseci sam kontrolisala krvnu sliku, tek tada su odlucili da mi urade analize koje bi pokazali da li je u pitanju leukemija.

Ja stvarno nisam imala nameru da te uplasim vec eto da ti kazem svoje iskustvo..
Jos jednom ti kazem da nisam iskusna ali eto, mozda bi mogao da uradis milogram.. (i moram da dodam, kad sam vec kod toga, ne znam zasto ljudi prave toliku dramu oko toga, kad stvarno nije nista strasno!!)
Molim iskusne da me isprave ako nisam u pravu, ali ja sam samo prepoznala neke svoje simptome u njegovoj prici..
Mazda RX-8
Novi član
Novi član

Post od Mazda RX-8 »

Hvala ti mico na informacijama I hteo bi da te pitam koliko vremena je bilo potrebno da ti uspostave diagnozu leukemije , mislim na od pocetka simptoma , i gde su ti uradili sve te analize . Zelim ti sve najbolje da ozdravis .
*Mica*
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2007 10:46 am

Post od *Mica* »

Hvala ti puno, ja sam ozdravila, sada sam super! Pa, evo ovako.. u januaru je poceo da me povremeno boli stomak, negde u martu levo rame (ali za to sam mislila da nije nista strasno, moze biti milion razloga zbog cega me je to bolelo, tako da nisam ni otisla kod lekara). U junu sam pocela da se osecam malaksalo, u julu su me primili i konstatovali da je slezina uvecana, ali su me pustili kuci. Par meseci sam jednom mesecno proveravala krvnu sliku i za to vreme sam bila super, izuzev sto su me povremeno bolele kosti... U novembru mi je uradjena biopsija kosne srzi, tako da smo tek tada saznali.. Znaci, od pocetka simptoma pa do saznanja sta je u pitanju proslo je 10 meseci.. A sto se tice mesta na kome sam se lecila-maloletna sam tako da je to bio institut za majku i dete..
Odgovori