molim za odgovor!!!

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Korisnikov avatar
protta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Apr 27, 2008 12:00 pm

Post od protta »

?Da li to znači da nije dobar ili da je dobar?
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

HT se prvo primi pa se na osnovu stepena regresije procenjuje da li je dobar ili nije dobar.A sasvim je OK.
Korisnikov avatar
protta
Aktivan član
Aktivan član

Post od protta »

Hvala,mi se vec zbunili.
Korisnikov avatar
protta
Aktivan član
Aktivan član

Post od protta »

Žena ima jake bolove u nozi(izmedju kuka i butine).Da li da koristimo nešto protiv bolova i šta?Onkolog nam kaže da je to normalno ali ona ne spava.Zbog čega se javljaju ti bolovi?
vesnao
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 2:55 pm

Post od vesnao »

da li neko zna koji tumori zavise od folata
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član

Post od severus »

protta napisao:Žena ima jake bolove u nozi(izmedju kuka i butine).Da li da koristimo nešto protiv bolova i šta?Onkolog nam kaže da je to normalno ali ona ne spava.Zbog čega se javljaju ti bolovi?
Ja jos nisam dobio sposobnost telepatije pa da bez pregleda i anamneze pogadjam sta je uzrok bolova.Uzmite nesto od terapije svakako u dogovoru sa lekarom jer nema razloga da trpi bol.
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član

Post od severus »

vesnao napisao:da li neko zna koji tumori zavise od folata
Svi oni su zavisni od folata jer su folati neophodni za sintezu nukleinskih kiselina.Ova cinjenica je i prakticno iskoriscena jer je methotrexate koncipiran kao kompetitivni antagonist folne kiseline.
Korisnikov avatar
protta
Aktivan član
Aktivan član

Post od protta »

Da li bi se to videlo na ct-u male karlice da je,ne daj Bože,na kostima nešto?
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član

Post od severus »

protta napisao:Da li bi se to videlo na ct-u male karlice da je,ne daj Bože,na kostima nešto?
Naravno da bi
Korisnikov avatar
protta
Aktivan član
Aktivan član

Post od protta »

uuuuh,dobro je,samo bi nam to falilo.Hvala.
vesnao
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 2:55 pm

Post od vesnao »

severus napisao:
vesnao napisao:da li neko zna koji tumori zavise od folata
Svi oni su zavisni od folata jer su folati neophodni za sintezu nukleinskih kiselina.Ova cinjenica je i prakticno iskoriscena jer je methotrexate koncipiran kao kompetitivni antagonist folne kiseline.
Mama ima sledecu dijagnozu: Adenocarcinoma invasivum coli cum meta in hepate et pulmo. 07.04. je operisana i odstranjen je primarni tumor sa delom debelog creva i izvucena je kolostoma. Gvozdje joj je za dve nedelje poraslo sa 4,8 na 5,3. Mislili smo da joj dodoamo neki preparat gvozdja. Foliron koji se lako podnosi pise u uputstvu da se ne preporucuje kod tumora koji su zavisni od folata. Molim za misljenje.
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član

Post od severus »

Opet ponavljam svi i maligne i zdrave celije zavisne su upravo od folata sto se tice njihove deobe tako da ja stvarno ne mislim da bi suplementacija folatima na bilo koji nacin pospesila tumorski rast.Cak naprotiv da bi se antagonizovali nezeljeni efekti hemioterapije dodaje se folinska kiselina kao Leucovorin za neke protokole sa 5-FU i Methotrexate-om.Cak bi bilo pozeljno dodati i B12 i folate koji su potrebni i za talas proliferacije eitroidne loze a pored toga organizam onkoloskog bolesnika je vec pothranjen i energetski i nutritivno.A ako vi mislite da ce biti neke stete od ovakve suplementacije vi joj onda dajte samo gvozdje.
Korisnikov avatar
protta
Aktivan član
Aktivan član

Post od protta »

Dobar dan.Sad sam se vratio iz bolnice,žena je ostala do subote.Šta bih hteo da pitam,za ovih 35 dana koliko smo cekali da počne sa HT njoj je ca19-9 sa13.7 otišao na18,limfociti sa0.130 na0.188,glukoza sa5.80 na5.70.Brine ma samo marker.Šta Vi mislite?
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član

Post od severus »

protta napisao:Dobar dan.Sad sam se vratio iz bolnice,žena je ostala do subote.Šta bih hteo da pitam,za ovih 35 dana koliko smo cekali da počne sa HT njoj je ca19-9 sa13.7 otišao na18,limfociti sa0.130 na0.188,glukoza sa5.80 na5.70.Brine ma samo marker.Šta Vi mislite?
Ja sam vec izjasnio u vezi markera i ne pada mi na pamet da ponavljam po 50 put.To sto vas brine je lepo od vas ali nauka govori sasvim nesto drugacije.
Korisnikov avatar
protta
Aktivan član
Aktivan član

Post od protta »

Znam to sam zapamtio,ja sam generalno zadovoljan ovim,obzirom da je bila bez HT,bez ičeg,mislim da su ovi rezultati savim OK.
Odgovori