Mikrocelularni karcinom pluca
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Maj 01, 2009 6:52 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hvala ti puno na informaciji i jos nesto da te pitam.Kako su onda mogli da mi kazu da verovatno ne moze da se operise jer...da se ne ponavljam. I reci mi, molim te,a kakve mogu biti sanse da je dobrocudni tumor?Znam da postavljam glupa pitanja ali trazim slamku da opstanem dok ne saznam sve.Odlepicu!
A da li znas jel moguce da covek nema simptome sem kaslja sa normalnim ispljuvkom.Krvna slika u redu,ne umara se,ima odlican apetit,nije izgubio na kilazi...a kazu da je veliki tumor koji je mozda otisao dalje!!!!!
Kod koga se Biljo tvoj otac leci?Mom tatii je doktorka Nena Lalic.
Hvala ti puno na informacijama!!!
A da li znas jel moguce da covek nema simptome sem kaslja sa normalnim ispljuvkom.Krvna slika u redu,ne umara se,ima odlican apetit,nije izgubio na kilazi...a kazu da je veliki tumor koji je mozda otisao dalje!!!!!
POMOC
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Sep 15, 2008 6:58 pm
Bojana, usla si u svet u kome verovatno nikad pre nisi bila i ne daj boze da ikad vise budes. Dobijaces svakodnevno hiljade informacija i neces moci da odlucis sta i kako. Potrudi se da u moru informacija prepoznas one prave i korisne.bojana radojkovic napisao:Pozdrav svima!!!
Nova sam na ovom forumu pa izvinite svi zbog mogucih gresaka!
Mom tati su ustanovili rak pluca tj.promene u Sremskoj Kamenici i uradjen je Ct gde je i ustanovljen tumor i uradjena mu je bronhoskopija i valjda e cekaju rezultati.
Doktorka mi je rekla koja je radila bronhoskopiju da je tumor velik i da je oko srca i da je mozda putem linfe vec otisao dalje u organizam i da se ne moze operacija a drugi lekar mi je rekao da treba da se uradi malo zracenja da se spremi za operaciju.Sta mislite da li mi doktor sakriva istinu ili sta? Mozda da me postedi ili..?
A reci te mi da li neko zna koliko se ceka rezultat bronhoskopije i da li se moze pomocu ct utvrditi sve oko raka tj.da li je dobrocudni ili zlocudni?
Bilo kakva informacija mi mnogo znaci jer moram da pomognem svom ocu!!!
Ja licno, nikada ne bih pristao ni na kakva zracenja i hemoterapije, barem kad je rak pluca u pitanju i to je moj vrlo jasan stav. Iz kog razloga ne bih: 1. Medicina nema nikakav adekvatan aparat za unistenje raka, 2. Hemoterapija i zracenje su jako bolni procesi, 3. I sama medicina prica da je izleciti rak pluca skoro nemoguce, jedino je moguce obolelima produziti zivot ali se opet postavlja pitanje kakav je kvalitet tog zivota. I sam znam kako izgleda kada se osoba koja ima rak pluca tretira hemoterapijom i zracenjima i veruj mi da nije bas lepo za gledanje.
Izvini sto ti ovo ovako pricam ali drugacije ne mogu jer kad bih rekao drugacije sam sebe bih mrzeo i lagao, a ne zelim to. Naravno, u svakoj prici se nadje poneki izuzetak i poneka pozitivna prica. http://www.youtube.com/watch?v=BOevYSy3 ... re=related Ovo govore strucnjaci iz Sremske Kamenice. Lece te, a pricaju ovakve stvari. Poslusaj pa se uveri i sama.
Pokusaj sa nekim prirodnim stvarima, proverenim. Nemoj da verujes nikome dok ti ne dokaze da je zaista nekoga izlecio! Veliki pozdrav tebi i zelim tebi i tvojoj mami sto brze ozdravljenje od srca.
-
- Novi član
Bojana, jos nesto, nemoj da verujes sve sto ti lekari kazu, nemoj nikome da verujes jer su ljudi vrlo cesto takvi da pricaju ono sto neko zeli da cuje ili u drugom slucaju precute ono sto misle da ne bi trebalo da znas...
I nemoj da se bojis. Za svaku bolest postoji lek, ukljucujuci i kancer!
Znam da se biljaaa nece sloziti sa mnom, ali to je moje misljenje u koje duboko verujem!!!
Znam da se biljaaa nece sloziti sa mnom, ali to je moje misljenje u koje duboko verujem!!!
Daj Extrem mani se molim te.Nemoj ovakve stvari ljudima da preporucujes.Niko nit je lud nit je glup da neodluci sam.Daj mi molim te ime i prezime osobe koja se zalecila bez zvanicne medicine.Ja i sama tati dajem kojekakve alternativne specije al zvanicna medicina je ipak ta koja se mora ispostovati.Nemoj molim te da se opet na medicinskom forumu opet dize neka prasina i rasprava.
Pa to sto pitas kako su mogli da ti kazu neznam al nemoj previse da se nadas kao i ja da nije maligno jer oni ipak znaju.Mom tati su od pocetka tvrdili da jeste maligno pa cak i kad je prva bronhoskopija potvrdila da nije oni su i dalje tvrdili da jeste i NAZALOST bili u pravu.I ja sam bila odlepila i uopste nisam funkcionisala al vremenom covek mora da nauci sa tim da zivi.Samo se borim da pomognem koliko god mogu a od nervoze i nestrpljenja nista nemas.Smiri se sto pre i samo zapitkuj lekare sta god te interesuje.Sto se tice imena lekara koji leci mog tatu ostavicu ti u privatnim porukama.bojana radojkovic napisao:Hvala ti puno na informaciji i jos nesto da te pitam.Kako su onda mogli da mi kazu da verovatno ne moze da se operise jer...da se ne ponavljam. I reci mi, molim te,a kakve mogu biti sanse da je dobrocudni tumor?Znam da postavljam glupa pitanja ali trazim slamku da opstanem dok ne saznam sve.Odlepicu!
Pozdrav
U pravu si,uopste se neslazemo.Extreme_Life napisao:Bojana, jos nesto, nemoj da verujes sve sto ti lekari kazu, nemoj nikome da verujes jer su ljudi vrlo cesto takvi da pricaju ono sto neko zeli da cuje ili u drugom slucaju precute ono sto misle da ne bi trebalo da znas...
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Apr 21, 2009 5:09 pm
Bojana,
za vas je, kao za sve nas u svojim situacijama, saznanje da je neko nama blizak bolestan veliki sok, ali 'sa bolestima se ne umire, sa bolestima se zivi', te morate da budete jaki i konstruktivni, i kao sto bilja rece-od mora informacija iskoristite prave (a kako birate to, pa valjda samo intuitivno!). Sto se doktora tice, kod nas uopste u zdravstvu vlada anarhija, svako saopstava informacije onako kako on hoce, na vama je da izaberete doktora koji vama i pacijentu uliva poverenje i ciji vam se stav dopada, vi imate puno pravo da znate sve o rezultatima vaseg tate, pitanje je samo sta sve zelite da znate, a i doktor ima pravo da vam medicinske cinjenice upakuje tako da ih vi jednostavno lakse svarite, i moj vam je savet da ne slusate prognoze i statistike jer uvek postoji manji ili veci procenat pacijenata koji prodju iznenadjujuce dobro, a zasto to ne bi bio bas vas tata?? (A pogotovo sto navodite da je on u dobrom stanju). Licno mislim da je nametanje nacina lecenja nepravedno, jer budimo realni-svaki, ama bas svaki lek moze drugacije da deluje na razlicite ljude, a ono cime se medicina vodi jeste kako neki lek deluje na ogromnu vecinu ljudi, te je odbacivanje nekog zvanicnog vida terapije (koji je ispitivan goooodinama), po meni opravdano samo ako se na konkretnom pacijentu pokaze kao neuspesan. A sta ce biti terapija za bolest vaseg tate znacete tek posle rezultata biopsije, te strpljivo sacekajte to.
za vas je, kao za sve nas u svojim situacijama, saznanje da je neko nama blizak bolestan veliki sok, ali 'sa bolestima se ne umire, sa bolestima se zivi', te morate da budete jaki i konstruktivni, i kao sto bilja rece-od mora informacija iskoristite prave (a kako birate to, pa valjda samo intuitivno!). Sto se doktora tice, kod nas uopste u zdravstvu vlada anarhija, svako saopstava informacije onako kako on hoce, na vama je da izaberete doktora koji vama i pacijentu uliva poverenje i ciji vam se stav dopada, vi imate puno pravo da znate sve o rezultatima vaseg tate, pitanje je samo sta sve zelite da znate, a i doktor ima pravo da vam medicinske cinjenice upakuje tako da ih vi jednostavno lakse svarite, i moj vam je savet da ne slusate prognoze i statistike jer uvek postoji manji ili veci procenat pacijenata koji prodju iznenadjujuce dobro, a zasto to ne bi bio bas vas tata?? (A pogotovo sto navodite da je on u dobrom stanju). Licno mislim da je nametanje nacina lecenja nepravedno, jer budimo realni-svaki, ama bas svaki lek moze drugacije da deluje na razlicite ljude, a ono cime se medicina vodi jeste kako neki lek deluje na ogromnu vecinu ljudi, te je odbacivanje nekog zvanicnog vida terapije (koji je ispitivan goooodinama), po meni opravdano samo ako se na konkretnom pacijentu pokaze kao neuspesan. A sta ce biti terapija za bolest vaseg tate znacete tek posle rezultata biopsije, te strpljivo sacekajte to.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Maj 01, 2009 6:52 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hvala vam svima ama bas svima na informacijama. Samo ja znam pravu istinu tj.da i ne moze da se operise.Mama misli da moze a tata nista ne zna.on misli da je na ispitivanju i da sam ga ja smestila ta se pati sa bolnicom a njemu nije kao nista.STRASNO!!!A ja sam pri tom jedinica.I to podnosim strasno.Sve vam ovo pisem jer ne znam sa kim bi podelila ovu muku.Zato me molim vas shvatite!Znam da ste u istom problemu kao i ja ali mi treba bar malo utehe.Sto je od svega najgore i mama je bolesna od neke polineuropatije tako da je skoro nepokretna.Sta da vam kazem!!!
jel znate nekog ko se izlecio od ove opake, glupe,proklete bolesti?
Kako ljudi uopste funkcionisu?Cime se hrane?Jel idu na posao?Koliko mogu da zive?Kakvii su bolovi i da li ih ima uvek tj.svako?
Pisite mi,molim vas sve sto znate!Potrebno mi je!!!!Hvala svima na vremenu!
jel znate nekog ko se izlecio od ove opake, glupe,proklete bolesti?
Kako ljudi uopste funkcionisu?Cime se hrane?Jel idu na posao?Koliko mogu da zive?Kakvii su bolovi i da li ih ima uvek tj.svako?
POMOC
-
- Novi član
Hiljadu ljudi, hiljadu razlicitih prica. Svaki pacijent je BUKVALNO posebna prica. Neko nema nikakve tegobe dokle god bolest ne ode predaleko, a nekome i u samom pocetku bolest pravi velike probleme. Vecina nije u stanju da radi, bar ne oni za koje sam ja cuo da su bolesni. Bolovi su stvarno razliciti. Neko iskasljava krv, neko nema apetit i smrsa, neko tesko dise, neko je samo preumoran. Bolove nema svako. Bolesni od raka (bilo koje vrste) moraju strogo da vode paznju na ishranu. Naravno, ishrana je samo jedan od mnogo preduslova neophodnih da bi se doslo do ozdravljenja. Vec sam napisao na drugom forumu, a ponovicu i ovde. Lek protiv raka, KOJI GOD DA JE, ukoliko ne deluje posle 20-ak dana i ukoliko se ne vide znacajnije promene verovatno nece mnogo pomoci ni posle nekoliko meseci. Jednostavno se desava da jedan isti lek nekome pomogne, a na nekog drugog uopste nema uticaja ili ima vrlo malo.bojana radojkovic napisao: jel znate nekog ko se izlecio od ove opake, glupe,proklete bolesti?
Nemoj da se naljutis na mene jer ti govorim samo ono sto sam ja doziveo kada je ova podmukla bolest u pitanju.
Naravno, zelim i tebi i tvojoj porodici samo, samo i samo zdravlja. Sve ostalo je beznacajno u poredjenju sa time, to znas i sama. Maksimalna podrska sa moje strane.

-
- Novi član
Ne vidim nikakav problem u tome. Jedni imaju jednu vrstu misljenja, drugi imaju drugu. Sasvim normalno. Na kraju krajeva, svako ima pravo da misli sta zeli, a takodje svako ko ovo cita ima pravo da cuje obe strane i da sam odluci sta ce i kako ce, zar ne?!Biljaa napisao:Nemoj molim te da se opet na medicinskom forumu opet dize neka prasina i rasprava.
Extrem,naravno da imas pravo da kazes svoje misljenje,ali ja se secam sebe na pocetku tatine bolesti kad sam bila zbunjena i svacije misljenje gutala dok nisam shvatila da me od HT i zracenja odgovaraju samo ljudi koji nisu bolesni od ove opake bolesti i nije im niko od bliznjih bolestan.Kod tebe je taj slucaj i Bogu hvala sto je tako.
Bojana,svi smo mi stalno na internetu kad je ovako nesto u pitanju.Evo ja i dan danas posle 8 meseci svaki slobodan trenutak provodim na kompijuteru i pratim nekoliko foruma.Daj Boze da se tvoj tata operise jer to je najbolja moguca solucija,narocito kod pluca,a sto se prognoze tice nemoj nikog da slusas.Zaista je svaki organizam za sebe.Primer mog tate ti je za nauk,23.03.odlazimo na kontrolu i ja tatu skidam,oblacim,izuvam i obuvam.Dr.nas salje kuci a u ocima joj vidim "gotov je".Oko 10.04.opet odlazimo a Dr.u soku kako tata fantasticno izgleda,sve ga zgleda i cudi se.Sve super do juce kad se ja vratih sa izleta i zove mama da je tata dobio oko 16 h temperaturu.Naravno opet panika a mozda bi je dobio i da nema karcinom.Ovo ti sve pisem da bi bolje razumela kako je to opaka i teska bolest i kako se sve menja iz dana u dan.
Sto se tice ishrane najbolje bi bilo da tata izbaci crveno meso,slatko i da obavezno kuvate na ulju (najbolje maslinovo).Pustite ga da jede,nesmeta.B 17 vitamin ima u kosticama od kajsije a dosta cesto dolazi neki na forum izreklamira gde ima da se kupe pa ode.Cula sam da gljive imaju u apoteci u kapsulama da se kupe,pa proveri.
Pitaj slobodno i neopterecuj se da postavljas glupa pitanja,svi smo mi prosli kroz to.
Pozdrav
Bojana,svi smo mi stalno na internetu kad je ovako nesto u pitanju.Evo ja i dan danas posle 8 meseci svaki slobodan trenutak provodim na kompijuteru i pratim nekoliko foruma.Daj Boze da se tvoj tata operise jer to je najbolja moguca solucija,narocito kod pluca,a sto se prognoze tice nemoj nikog da slusas.Zaista je svaki organizam za sebe.Primer mog tate ti je za nauk,23.03.odlazimo na kontrolu i ja tatu skidam,oblacim,izuvam i obuvam.Dr.nas salje kuci a u ocima joj vidim "gotov je".Oko 10.04.opet odlazimo a Dr.u soku kako tata fantasticno izgleda,sve ga zgleda i cudi se.Sve super do juce kad se ja vratih sa izleta i zove mama da je tata dobio oko 16 h temperaturu.Naravno opet panika a mozda bi je dobio i da nema karcinom.Ovo ti sve pisem da bi bolje razumela kako je to opaka i teska bolest i kako se sve menja iz dana u dan.
Sto se tice ishrane najbolje bi bilo da tata izbaci crveno meso,slatko i da obavezno kuvate na ulju (najbolje maslinovo).Pustite ga da jede,nesmeta.B 17 vitamin ima u kosticama od kajsije a dosta cesto dolazi neki na forum izreklamira gde ima da se kupe pa ode.Cula sam da gljive imaju u apoteci u kapsulama da se kupe,pa proveri.
Pitaj slobodno i neopterecuj se da postavljas glupa pitanja,svi smo mi prosli kroz to.
Pozdrav
bojana radojkovic napisao:I opet neko pitanje...a imam ih mnogo.Bronhoskopijom se odredjuje koji je tumor,jel tako?Koliko sam shvatila ima valjda 4 vrste tumora.Doktorka mi je rekla da molim Boga da je 3a grupa.Jel neko zna sta to znaci?
Hvala!!!!
3a grupa je operabilna i to znaci da tvoj tata nema metastaze ni na udaljenim organima ni na drugom plucnom krilu.
Moj tata je 3b i nije operabilno,ustvari mozda i jeste al lakse je dici ruke od coveka nego se bakcati sa njim i opet razmatrati operaciju.