mikrocelularni karcinom pluca

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Dumbevica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 16, 2007 4:34 am

mikrocelularni karcinom pluca

Post od Dumbevica »

Moja mama boluje od mikrocelularnog karcinoma pluca. Na pocetku je bio velicine 8*9cm. Tokom 8 ciklusa hemoterpije je taj karcinom potpuno nestao i sada ide na prenvetivno zracenje. Mene u stvari zanima, posto nisam nigde mogla da nadjem, koje su sanse da se rak povrati i posto vec postoji mogucnost za to koji je minimalni period u kome ne moze da se desi nista zbog delovanja hemoterpije i zracenja. Znam da je ovo jedan od najmalignijih oblika karcinoma, ali bolje je da znam nesto nego da se nerviram svaki put kada se zakaslje. Samo da pomenem da joj nisu pronasli metastaze ni pri jednom snimanju ni na pocetku lecenja a ni posle zavrenih hemoterpija.
Unapred zahvalna
tartufa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 7:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tartufa »

Poštovana, neka tako i ostane! Teoretski ,postoje neke brojke (u mesecima) ali lično ne volim da se igram "proročice" i skoro nikada ih ne govorim svojim pacijentima... Važan je KVALITET života u narednom periodu , ne opterećujte se mišlju kad će se pojaviti metastaze.Pozz
Odgovori