Mama...Misljenje molim :( !

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

MojaMama
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 22, 2008 4:07 pm

Mama...Misljenje molim :( !

Post od MojaMama »

E ovako..Da vas upoznam sa slucajem moje mame,ako je neko zaboravio.Pre 9 godina imala je operaciju dojke,uspesna je bila operacija,redovno je isla na kontrole i sve je bilo u redu do pre godinu dana..Opipala je nesto ispod pazuha i otisla na pregled..To su valjda bile lifne koje su metastazirale :s :( ..Konzilijum je odlucio da je operise...Operisana je i sve je bilo u redu...Obe operacije izvrsio je Dr.Pralica..Kada je isla na kontrolu receno joj je da uradi preglede unutrsanjih organa(ultrazvuk),ona je to uradila,medjutim pronadjeno joj je oko 20mm kancera :s..Ne znam kako strucno da se izrazim,ali uglavnom je konzilijum odlucio sa hemoterapijom..Ona je primala prve 3,one slabije,medjutim one nista nisu pomogle,ili su pomogle ali doktori nisu rekli da urade ultrazvuk dan-2 pre pocetka hemoterapije,tako da su se vodili prema onom prema magnetnoj rezonanci(magnetnu rez. je uradila nedelju dana pre pocetka hemoterapije,ili 2..nisam siguran..posto je dr. pralica rekao da to uradi)..Uglavnom tumor je narastao do 35mm..Sada su joj dali da prima ovu jacu terapiju..Primila je vec 2..Posle 3. rade presek..I KAO NAJVAZNIJE...Ona je pre neki dan zamucala,to joj se desilo 2 puta..Medjutim ona nije osecala te simptome pre hemoterapije..Rekla joj je doktorka da dodje da snimi..Rezultati su trebali danas da budu ocitani,medjutim doktori su bili na nekom sastanku,sta znam,tako da ce nalaz biti procitan tek u ponedeljak..E sad..Da li su se desavali nekom ti simpotmi i sta bi to moglo da bude? :( ...Samo da kazem,glava je nije bolela... Pomoc... :(
MojaMama
Novi član
Novi član

Post od MojaMama »

Hoce li neko reci svoje misljenje? :( :(
MojaMama
Novi član
Novi član

Post od MojaMama »

E ovako..Vidim svi ste se suzdrzavali da mi odgovorite..Danas su stigli nalazi..Ima neka promena :( :( :( ..Ne znamo kakva ali uglavnom neka promena..I receno joj je da ide na magnetnu reznonancu...E sad..Kolike su sanse da je metastaza na mozgu? :( :( :( .Kolike su sanse da je nesto drugo i sta moze biti to drugo?? :( :( :( .Kazite mi molim vas,nemojte da samo pogledate pa da ne odgovorite :( .Bice mi lakse ako mi kazete..Molim vas :(

Imam 14 godina i imam starijeg brata 8 godina,kazite nam da znamo sta da radimo i kako da se borimo sa tim ....Hvala unapred :(
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Prilicno ste konfuzni ,ali koliko vidim vas interesuje da li karcinom dojke moze da da metastaze u mozgu.E pa moze i kod pacijenatkinja lecenih od ove dijagnoze postoji velika verovatnoca da je u pitanju metastaza bez obzira da li je ili nije imala klinicku sliku kao posledicu povisenog IKP-a,epilepticnih napada ili razvoja pareticnosti/paralizovanosti odnozno hipoestezija/parestezija/anestezije.A kolko ja pokusavam da naslutim iz vaseg konfuznog posta vasa majka ima i metastazu negde u trbuhu(samo gde)??
MojaMama
Novi član
Novi član

Post od MojaMama »

Ima na jetri...Znaci tumor :( .. :cry: ..Ja stvarno ne znam sta je ona Bogu zgresila da je ovako kaznjava :cry: :cry: :cry: ..Kolike su sanse da bude izlecena??
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Pa tako vi kazete da ima nesto u svojim prethodnim konfuznim postovima ,a ja nalaz radiologa nisam video pa mogu samo da nagadjam sta moze da bude.A sanse za izlecenje metastatske bolesti idu ovako:ako je metastaza solitarna operise se ako su metastaze multiple ne operise se i daje se samo HT koja produzava prezivljavanja.A komentara da Bog nekoga kaznjava se uzdrzite ,ja cisto sumnjam da je Bozija volja da neko dobije tumor.
MojaMama
Novi član
Novi član

Post od MojaMama »

Da da Gospod Bog da samo nije taj multi ple,i da mi se mama izvuce...Roditelji su mi razvedeni,tata vec 8godina zivi u Sapcu sa drugom zenom,mama sama izdrazava nas i skoluje.... :cry: ..Da da Gosopod Bog da mi ozdravi i da sve bude u redu sa njom..Hvala dr.Severus ...i pomozi Boze. :cry:
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Lepo je sto brines o majci, koliko imas godina?
Kazes da jos ides u skolu, ja mislim da je ovo preveliki teret za tebe. Da li tvoja mama ima nekoga ko bi brinuo o njoj?
MojaMama
Novi član
Novi član

Post od MojaMama »

Imam 14 godina..Brat 23..Pa,tu dolazi tetka i vodi racuna o nama..Kuva nam,sprema nam..Ali i ona ima 2 dece..
MojaMama
Novi član
Novi član

Post od MojaMama »

Nije dobro.Nista nije dobro :cry: .Nadjena su joj 4 tumora na glavi,sav se tresem..Ni da placem od muke ne mogu..3 su od po 1cm,a onaj 4 je valjda 7..Ne moze da se operise jer je nepristupacno..Ne zna se da li su maligni ili benigni..U ponedeljak joj je zakazan konzilijum..Je l' ima neko,nazalost,iskustva sto se tice tih tumora na glavi??Ili da zna neko..Kako se leciti,kako se boriti? :( :cry: :cry:
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

Zlato moje nemoj da se potresas,pa ti ni neznas kakvi su tumori.Pa vidi kako tvoja mama ima divno dete,sigurna sam da ce se ona zbog tebe i tvog brata izboriti.Nemoj odmah da padas u depresiju,mamu ce to jako da boli.Necu ti reci da neplaces,isplaci se bice ti bolje.Ako te nesto interesuje pitaj Dr.Severusa,sigurna sam da ce ti pomoci.Mozes da pitas i sve nas,trudicemo se ako nista makar da ti budemo podrska.

Sacekaj konzilijum i videces da ce biti sve u redu i da ce lekari uciniti sve da pomognu tvojoj mami.I danasnji lekovi su puno bolji,tako da netreba da se bas toliko brines.
I ja imam sina od 14 godina,cerku od 15 i jos jednog malog od 3 i nebih im nikad pozelela da neke stvari dozivljavaju kao ti.

Puno te pozdravljam i ako ti mogu bilo sta pomoci,pitaj.
MojaMama
Novi član
Novi član

Post od MojaMama »

Pa ja stvarno ne znam.....oduzeo sam se...zamucao sam par puta..u cudu sam..izgubljen..pa ja stavrno ne znam kako 4..ne ide mi nista u glvau..popricacu sa vama sutra..kada se smirim ...volim vas i hvala vam.
evo mene
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od evo mene »

Moj sin je imao 15 godina kad sam se razbolila.I danas žalim što smo se svi zatvorili u svoje ljušture,kad je trebalo da razgovaramo,da olakšamo jedni drugima.Sine,preslaba su tvoja pleća da sam izneseš to što se dešava,ali nada uvijek postoji.Ne smiješ se zatvoriti,razgovaraj sa mamom,sa bratom,sa nekim ko će ti malo olakšati.Ako ti nešto znači,mi smo uz tebe.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
cemi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 9:07 pm

Post od cemi »

Jako mi je zao sto neko tvojih godina nosi takav teret na svojim plecima.Ja imam 35 pa me je bolest mog oca totalno izbacila iz koloteka.Postoji uvek nada da ce se tvoja majka oporaviti i cvrsto se uhvati za tu nadu ma koliko ona mala bila.Sacekaj prvo sve rezultate pa onda razmislite zajednickim snagama sta i kako dalje.Bez obzira na situaciju izmedju tvojih roditelja probaj da ukljucis i oca u tu pricu, jer ce ti njegova pomoc i podrska biti neophodna kako god situacija da se odvija.Moje misli ce nocas biti sa tobom i tvojom mamom, a tu sam i za bilo kakvu pomoc da ti zatreba, slobodno mi se obrati na pp.
cemi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 9:07 pm

Post od cemi »

Jako mi je zao sto neko tvojih godina nosi takav teret na svojim plecima.Ja imam 35 pa me je bolest mog oca totalno izbacila iz koloteka.Postoji uvek nada da ce se tvoja majka oporaviti i cvrsto se uhvati za tu nadu ma koliko ona mala bila.Sacekaj prvo sve rezultate pa onda razmislite zajednickim snagama sta i kako dalje.Bez obzira na situaciju izmedju tvojih roditelja probaj da ukljucis i oca u tu pricu, jer ce ti njegova pomoc i podrska biti neophodna kako god situacija da se odvija.Moje misli ce nocas biti sa tobom i tvojom mamom, a tu sam i za bilo kakvu pomoc da ti zatreba, slobodno mi se obrati na pp.
Odgovori