Maligni tumor dojke??!

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ivaiva321
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 15, 2016 3:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Maligni tumor dojke??!

Post od ivaiva321 »

Radila sam mamografiju, ultrazvuk.. Kazu, postoji promjena, nehomogena, velicine 36 mm ( drugi doktor kaze 30 mm ). Jedan od tri doktora mi je rekao da je ovo definitivno tumor. Zelim cuti vase misljenje, kako ovo vama deluje?

( druga slika po redu je cista - da vas ne zbuni ) . obratite paznju na prvu I trecu sliku. hvala unapred!

prilog : http://imgur.com/a/fSuSe
ivaiva321
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 15, 2016 3:57 pm

Re: Maligni tumor dojke??!

Post od ivaiva321 »

ima li neko strucan da odgovori? pozz
marckoni
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 20, 2016 3:32 pm

Re: Maligni tumor dojke??!

Post od marckoni »

Sve su vam dr odgovorili...ne kapiram sta ocekujete da cujete?

Mamograf i ultrazvuk pokazuju da promena postoji...u med. zargonu ta promena se zove tumor, a da li je benigni ili maligni, utvrdjuje se drugim metodama dijagnostike (magnet.-rezonancom i biopsijom).
MR daje mnogo jasniju sliku od mamografa, ali nije 100% pouzdana metoda, dok Biopsija sa PH nalazom daje siguran nalaz...ali, pod uslovom da je promena maligna, mana biopsije je sto se istom raznose mal. celije primarnog cancera.
Dobar i iskusan Onkolog, na detaljno opipavanje te promene i limfnih nodusa u pazusnoj jami, sa velikom sigurnoscu ce dijagnostikovati o kakvoj promeni je rec...te ce shodno tome i uputiti Vas na dalju dijagnostiku.

p.s. nisam strucan, ali me okolnosti naterale da karcinom dojke proucim do u najsitnije detalje...mada, iskreno se nadam da je kod Vas neka benigna promena u pitanju.
pozz
Odgovori