ljilja

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
milicicljiljana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 2:26 pm

ljilja

Post od milicicljiljana »

Anana,
hvala ti na podršci i savjetima. Zaplakala sam od sreće zbog tvoje poruke, toliko mi je nade donijela. Ja nisam ni sekund pomislila na negativan ishod bolesti, jer su svi u mojoj porodici borci. Mi smo kroz pakao karcinoma već prošli, naime, moj je tata imao karcinom grla prije 2 godine, koji je uspješno odstranjen kod nas u Banja Luci.
Moja majka za imunitet uzima sljedeće:
-200g lanenog sjemena, 200g badema se samelje i pomiješa sa pola kg meda.
-dosta čaja od koprive, jedna šolja čaja od nevena
-redovno pije surutku 2 čaše dnevno
-jede dosta ribe i blitve
Ovdje je liječi prof. dr Jandrić, najbolji koji postoji kod nas. Jutros je otišla na drugu terapiju, već joj je uključena, a ja idem da vidim sa doktorom šta joj od terapije daju, da bih vidjela da li je to Platina, koju dr. Tartufa spominje.
Plašim se da ću tražeći uputu za BG sebi vrata zatvoriti ovdje, pa ništa neću uspjeti napraviti.
U gužvi sam, jedva stižem i ovo da napišem.
Ovo što moja mama pije zaista ima efekta, tako da želim da istali čitaju, ako bih kome mogla da pomognem.
Pozdrav i hvala, Ljilja.
ANAANAANA
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 15, 2006 8:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

ljilja

Post od ANAANAANA »

Draga Ljiljo,

Ma samo hrabro! I, da, procitala sam u tvojim porukama na ovom forumu da se raspitujes za doktora Mandarica koji je navodno operisao mikrocelularni karcinom. Koliko ja znam, takva vrsta karcinoma se ne operise, vec veoma dobro, ukoliko nema vec postojecih metastaza na udaljenim organima, reaguje na hemioterapiju i zracenje. Kao sto ti vec rekoh, kako ko podnosi hemioterapiju je individualno, jedno pa je svima zajednicko, a to su mucnine, koje uglavnom traju tokom svake ture hemioterapije a kod nekih i nekih 7 dana nakon nje. Bitno je odrzati dobru krvnu sliku i piti vitamine. Opadanje kose jeste neka vrsta soka, ali veruj mi, kosa pocne da raste odmah nakon zavrsetka hemioterapije. Jedino sto je zaista nezgodno kada je to u pitanju i to sada, jeste sto dolazi toplo leto, i sama po svojoj majci znam koliko je grozno znojiti se napolju na 30 stepeni pod perikom...

Nakon hemioterapije obicno (koliko ja znam, u stvari, kod svih pacijenata) sledi preventivno zracenje, toraksa - grudnog kosa i glave. Zracnje, opet, nema takve nuspojave kao hemioterapija, moze da se javi crvenilo na licu ili ranice na ustima, a svi ti simptomi se ublazavaju posebnim kremama.

Puno te pozdravljam i sve najbolje,

Ana
Odgovori