Limfni cvorovi

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
cvijece
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 16, 2013 8:43 pm

Limfni cvorovi

Post od cvijece »

Dobar dan! Ja sam mama jedne 15godisnje cure koja je vec neko duze vrijeme bolesna. Doktori su prosle godine dok smo bili na obradi posumnjali na paraneoplasticni sindrom, no kada su dosle slike s magnetske rezonance sumnju su postavili na multiplu sklerozu zbog necega videnog na lumbalnom dijelu kraljeznice. EMNG nalaz takodjer upucuje na nekoliko kronicnih lezija. Punkcija ledne mozdine upucuje na intratekalnu sintezu i vrlo blago oligoklonih vrpci. Simptomi joj nisu nalikovali na multiplu- trnjenje ruku i nogu i tako nesto, nego je imala neuralgiju trigeminusa i blagu bol u donjem dijelu leda. Nakon 8 mjeseci ponovili smo magnet leda i glave koji nije bio promijenjen te su multiplu odbacili. No dijagnozu nikakvu nisu dali? Mene zabrinjava sto se prije otprilike 5 mjeseci pojavio limfni cvor submandibularno na desnoj strani. Bio je velicine oko cm, jako tvrd, kao kost na dodir ali vrlo pomican. ''Samo'' smo napravili ultrazvuk nakon 3 mjeseca koji je pokazao 16x16 mm cvor koji je izgledao reaktivno. Jos nekoliko cvorica velicine do 12 mm se prikazalo. Svi cvorovi su slabije hilarne vaskularizacija (ako se dobro sjecam). Makar nije imala nikakvu upalu barem jako dugo vrijeme doktorica nije nista savjetovala poduzeti. Krv nije vadila. Sada je od tad proslo 2 mjeseca otprilike i nisam za ovo 100% sigurna ali mi se cini kao da se malo povecao. Malo me je strah kad citam po internetu svakakve stvari, a jos me vise strah kad mi se prije oko 2 mjeseca pozalila da je nekoliko noci za redom se probudila sva mokra od znoja. Jos mozda da ovo spomenem, prije 4 dana ju je cijeli dan pekao dio oko lijevog kuka, i tako je bilo dva dana, nakon sto ju je jucer prestalo pocelo je isto tako peci dio lijevog dlana. Sto mi je raditi sa svim tim? Kome da se javimo?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: Limfni cvorovi

Post od Dejanbg »

Infektologu ili hematologu (pre hematolog s obzirom na to koliko traje) što se tiče limfnog čvora.
Postoje neke analize koje bi trebalo uraditi, ali da bi se raskrstilo šta je taj limfni čvor potrebno ga je izvaditi i poslati na biopsiju, tek nakon toga bi ste mogli da budete mirni što se toga tiče.
TamaraTasa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 27, 2024 10:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: Limfni cvorovi

Post od TamaraTasa »

Pozdrav ,pre mesec i po napipala sam cvoric na preponi blizu kuka,bolan je na dodir ,ako se saginjem ,vozim bickl ...Krvna slika pokalaza relativno dobar nalaz sem anemije ,bez pokazatelja virusa ili bakterija
Sumnjali su na preponsku kilu ali je hirurg rekao da su ipak limfni nodusi ,pre koji dan primetan cvor i na drugoj strani -uz abdomena -dr kaze da to jesu limfni cvorovi normalnog oblika i tekstura medjutim nije na izvestaju opisao dimenziju ,oblik ...Imam akcesornu slezinu i presavijenu zucnu kesu
Po vama da li bi trebalo da sve ostavim kako jeste i smatram da je u redu sto se cvorovi napipaju (jedan se vidi i golim okom ) i sto povremeno boli ili da uradim uz na drugom mestu ili posetim hematologa?
Odgovori