Konacna dijegnoza bez biopsije???

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
puls
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 12, 2008 9:05 pm

Konacna dijegnoza bez biopsije???

Post od puls »

Pozdrav svima!
Moja majka je operisala tumor dojke prije dvije godine,posle operacje sve je bilo ok,15 izvadjenih linfnih cvorova od kojih ni jedan nije bio zahvacen,kako doktori kazu odlicna prognoza posto je to uglavnom paravan za meta. Medjutim prije 3 mjeseca su poceli bolovi u ruci(suprotna ruka od operisane),salju je na snimanje gdje dijagnosticiraju cistu na ruci i promjene na kostima rame i karlica,sledi scintigrafija koja takodje pokazuje promjene na kostima rame,karlica i vrhovi rebara! Svaki dr. je dao razlicito misljenje spec.dr radiolog je kategoricno tvrdio da su te promjene reumatske i cvrto stajao iza svoje dijagnoze,dok je konilijum u nasem gradu potvrdio cistu na ruci ali da te promjene na kostima nisu reumatske i da treba da ide u BG na konz. Otisla je i u BG na knzilijum te oni tvrde da to na ruci uopste nije cista i te promjene na kostima su kancerogene i daju joj terapiju zracenja, po cetiri zracenja na dva mjesta! prije 15 dana je zavrsila sa zracenjem i sada su joj rekli mirovanje mjesec dana ,pa kontrola za 3 mjeseca...Meni a ni svima nama tu nista nije jasno....... Pod br.1 kako su mogli da utvrde da je to, bez biopsije,tj. na osnovu snimka pod br. 2 zasto samo 4 zracenja? skim god sam pricala bilo je mnogo vise .... Bilo kakvo iskustvo ili strucno misljenje bilo bi mi od pomoci posto ja zaista vise ne znam sta da radimo????????
Hvala u naprijed
Pzzzz
Odgovori