Kome da veruješ

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Kome da veruješ

Post od aa_aca »

vlada79 napisao:Nijedna ozbiljna sestra nece davati bez naloga doktora ,recepta i slicno. Jedino ako imate u familiji nekoga ,mada je i to nezahvalno.
.
То би значило да смо осуђени на легално лечење тровањем хемиотерапијом.

Надам се да ипак у Србији постоји неко ко се бави овим неисплативим начином лечења тумора.
Maj70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 29, 2011 3:11 pm

Post od Maj70 »

Samo je pitanje gde u Srbiji naci cistu sodu i nekoga ko ce je dati.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Искрено, нисам покушавао да набавим чисту соду, али по апотекама треба да је има јер се користи за прављење којекаквих препарата. Ако ништа друго, хемијске лабораторије сигурно имају чисту соду бикарбону. Приближно рачунајући, за комплетан третман треба нешто више од пола киле соде бикарбоне.

На крају крајева, ни Италија није далеко.
Bojana2311
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 19, 2012 11:14 pm

Post od Bojana2311 »

Kao neko ko jos vida rane zbog smrti oca od opake bolesti, kao neko ko je razocaran u pojedine lekare kao i zdravstveni sistem uopste, i kao neko ko se iskreno kaje sto oca nije sprecio da prima hemoterapiju, moram naglas da se upitam, a i vas, zar ne moze da se odbije lecenje hemoterapijom? Uz potpis, na sopstvenu odgovornost?
Soda bikarbona bez aluminijuma ne moze da se nabavi u Srbiji, tesko da ce vam na "Dobar dan" hemijska laboratorija dati sodu bikarbonu.. Nama su rodjaci doneli iz Kanade, ali tata je taj dan umro, pa su je oni samo vratili.
Ja prva verujem u cuda, kada su voljeni u pitanju, i nije mi bilo tesko da na sve strane nabavljam kojekakve napitke ( primed, aroniju , dg 100), medjutim, treba uzeti u obzir opste stanje obolelog. Lekari znaju, svaka cast, ali budite vi ti koji se pitate i odlucujete o nacinu vaseg lecenja! Lekari ( cast izuzecima ) lece bolest, ali ste vi ti koji znate kako funkcionisete ( ili vasi bliznji ). Malo se informisite, i verujte samo sebi!
Pozdrav
vlada79
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 27, 2012 1:16 pm

Post od vlada79 »

Zasto odbiti hemoterapiju? To sada tako deluje Bojana a da nije isao na hemo posle svega bi se sigurno pitala sta bi bilo da je isao...
Ja mislim a to je moje misljenje i ne mora da znaci da sam u pravu,da je samo stanje pacijenta bitno ,za bilo koju pricu,mnogima je pomogla hemo,kod tumora dojke otkrivenog na vreme,takodje kod jos nekih slucajeva ali samo ako su otkriveni u ranom stadijumu.Ocekivati cuda od hemo kod poodmakle faze bolesti je nerealno. Jos manje je realno da ce sodabikarbona pomoci nekome ko je debelo zahvacen bolescu.
Bez zelje da ikoga daleko bilo povredim i uvredim imao sam potrebu da iznesem svoje vidjenje stvari,a opet kao neko ko je prosao celu pricu,nazalost.

Vera do samoga kraja,to svakako !
Sve najbolje .
Bojana2311
Aktivan član
Aktivan član

Post od Bojana2311 »

Odbiti jer je gore konstatovano da su ovde pacijenti "osudjeni na hemo", a i zbog toga sto je moj otac nepotrebno isao na hemoterapiju, bilo mu je propisano samo zracenje. Onda je njegov dr otisao na godisnji, a neki drugi lekar ga je poslao na hemo...tako su mu stradali bubrezi, srce, krvna slika. I to sve posle velike i teske operacije. Hemoterapija kod nekih pacijenata samo upropasti vec naruseno zdravlje...
Tako da, licni razlozi su u pitanju. Ne verujem u cuda, a jos manje u hemoterapiju. Mozda bi moj otac ziveo isto do 12. marta i bez hemoterapije, ali sam sigurna da bi ziveo kvalitetnije.
Sodu bikarbonu necu ni da komentarisem..
Maj70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Maj70 »

Cetiri godine se lecim od raka dojke .Imam 42 godine i vec 2g metastaze na jetri i kostima .Dugo sam bila po bolnici i moje misljenje je da ako covek na vreme otkrije bolest operacija,hemo i zracenje su u redu.Izlecice se i ne zahvaljujuci doktorima vec sto se bolest nije prosirila .Isto bi bilo i da nisu primali hemo.Kada se bolest prosiri zvanicna medicina ubija i ono malo sto u coveku ostaje.Odbila sam hemio ,zracenje i krenula alternativno:cajevi ,petrolej ,antiparazit program,sokovi ,planiram i sodu samo ako je nabavim.SEbi sam rekla vise ni dana hemo pa sta mi BOg da.HEMIO NIKOGA NIJE IZLECILA U KASNIJEM STADIJUMU.Kamo srece da sam je i na pocetku odbila.Ako umrem umrecu srecna ,a ne bez kose i duse.Zelim svima da istraju u svom lecenju.Kada bi svi bili pametni i napustili bolnice ,umirali na trgovima istinu bi nam morali reci.Ovako samo na nama zaradjuju ,necu da budem deo toga.Bicu u onoj,,1/3 sto umeju da citaju".
Bojana2311
Aktivan član
Aktivan član

Post od Bojana2311 »

Jos samo ovo, moj otac je primao hemo "preventivno", isto jee i zracen preventivno, posle operacije. Utoliko sve ispada jos teze nego sto jeste.
Bravo, Maj70!
Zelim ti svim srcem da istrajes i znam da hoces, jer si tako odlucila. Samo napred!
Korisnikov avatar
zokac24
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 21, 2012 10:07 am

Post od zokac24 »

Slika
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

maj70, ja sam bio u tom zloglasnom CETVRTOM STADIJUMU, sa metastazama u abdomenu(7x8 cm, i 3x4 cm), desnom bubregu, plucima(mnostvo metastaza), vrat(6x4 cm), a zaboravih i limfne cvorove u ingvinalnoj regiji. Nakon 4 BEP ciklusa metastaze sa pluca su se RAZISLE, metastaza u abdomenu se SMANJILA na 6x4 cm, druga je SKROZ nestala, na vratu se SMANJILA do NEPREPOZNATLJIVOSTI. nisam koristio nista od alternative. U pitanju je bio tumor testisa(mixed germ cell tumor), sa ukupno 5 tumorskih komponenti i velicine 12x9x6 cm.
ja vam zelim svu snagu ovog sveta, da istrajete i da se izborite sa gadom, bitno je ostati pribran i pozitivan...
osim toga, nije bas pozeljno govoriti na ovom forumu da se bas niko nije izvukao iz tog i tog stadijuma, ipak je ovo forum zvanicne medicine,a statistika govori u prilog izlecenju... :)
veliki pozdrav i sve najbolje... :)
Maj70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Maj70 »

Slavko izvini ,ovo sam iznela neka svoja iskustva.Ti si mlad decko i valjda u Srbiji vode racuna o mladjima da treba da dobiju neke najbolje terapije.Nas starije tretiraju kao broj i mene ubija to sto uvek napomenu da bolujemo od neizlecive bolesti i na zalost ,,niko se nije izlecio".Verujem da lek protiv raka postoji i nije im u interesu da se obelodani.Zamisli samo prazne b olnice ,neiskoriscene terapije ,prazne hiruske sale ,nepotreba alternative bez obzira da li pomaze ili ne...Tebi zelim sva dobra ovoga sveta i moj sin ima godina kao ti i vi treba da zivite i uzivate u zivotu.Ti si se izvukao i dace Bog da uvek bude tako .Ja sam svoj put sama izabrala.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

znate i sami da se sve vrti oko para, spomenucu opet da je moje lecenje kostalo preko 200 000$. jako mi je krivo sto uopste ne vode racuna o starijim pacijentima, moj ujak je preminuo od raka pluca, prosirio se svuda po telu, imao je strasne bolove... :cry:
bez obzira na put, morate se boriti, ne smete padati u depresiju niti biti neraspolozeni, nabacite osmeh, kazete sebi da nista bolesni i psihicki mozete puno toga da uradite, tako sam ja radio... :)
drz'te se, glavu gore... :)
Maj70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Maj70 »

Neka te prati sva sreca ovoga sveta,da imas zdravlja na pretek i samo napred zivot je pred tobom.Srecna sam kad znam da bar deca uspevaju,tako i treba .
SVARGLA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2012 7:04 pm

Post od SVARGLA »

Da probam bar djelimicno da odgovorim Tiha voda breg roni,nase iskustvo sa Kubanskom vakcinom i sa B17 je da je to sve obicna prevara,moje misljenje,kao i soda bikarbona,svako ima pravo da vjeruje u sta hoce i da sve proba i sve uradi za svoje voljene,i mi smo sve probali,vjerovali,ali nista,nadam se da ce nekom pomoci,ali ono sto sam ja ,,kopala,, trazila,iskusila nikome nije,tj. sve prazne price i nagadjanja,nigdje dokaza!
A sto se tice hemo slazem se sa Vladom,djelimicno i sa Maj jer tacno je ne moze u svakom satdijumu da mnogo pomogne niti da izlijeci,ali smatram da nekom produzi zivot,nekom ne,ali to je opet lutrija,jer niko ne zna,pa ni Dr. kod koga ce kako djelovati na hemo...
Ja sam upoznala momka ciji je otac takodje bolovao od karcinoma pluca kao i moj muz i on mi je rekao da im je rekao jedan ljekar-prijatelj citiram :,,Vas otac nije trebao da pristane da ide na hemo,on je vec u godinama,to se dosta prosirilo i sad ce samo da se pati,da je odbio hemo zivio bi duze,jos par godina i umro bi od srca,mnogo lakse nego u mukama'' i on se jako uplasio i kajao sto mu je otac krenuo na hemo,a ja sam u medjuvremenu upoznala zenu ciji otac nije isao na hemo i takodje je u jakim bolovima i mukama,takodje od komsinice tetka je imala karcinom zeludca,nikad nije isla na hemo i zena vec duze vrijeme ima nesnosne bolove i muke,ali ja sam opet za hemo prije nego za odbiti,pogotovo ako nije IV stadijum

Slavko ti se jesi izlijecio,ali svi znamo da je tvoj karcinom ako mogu tako reci Bingo medju karcinomima i najbolje djeluje na hemo,drugi ne u IV stadijumu

Zelim vam sve najbolje,zdravlja najvise
Maj70
Aktivan član
Aktivan član

Post od Maj70 »

Svargla,molim vas napisite koliko dugo ste koristili sodu ,koju i kako,hvala.
Odgovori