KASASTA ISHRANA POSLE OPERACIJE DEB.CREVA!?!?!

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Jovana023
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 29, 2013 9:45 pm

KASASTA ISHRANA POSLE OPERACIJE DEB.CREVA!?!?!

Post od Jovana023 »

Mom tati (54godine) dijagnostikovan je adenozni tumor na debelom crevu. Pre 10 dana je uspesno odradjena operacija, i poceli su da mu daju kasastu hranu, a sad smo na postooperativnom oporavku. U bolnici je dobijao dva dana griza, pirea, pudinga... i sad je pusten kuci, gde je pojeo samo malo plazme sa mlekom. :) Cekamo jos rezultate sa zlezda iz creva gde je bio operisan, tako da molimo boga da je to sve cisto i da nece biti daljih invazivnih terapija.
E sad imam par glavnih pitanja u vezi ishrane, za koju znamo da mora da je kasasta, ali me interesuje i sledece:
1. koju hranu sme, a koju ne sme?
2. na sta posebno da obratimo paznju?
3. koju vrstu rane ne bi smeo, a koju bi bilo dobro da uzima? (jer sam negde ovde procitala da ne bi trebao skrob, a oni mu u bolnici samo jela od kukuruza davali)

Hvala puno!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: KASASTA ISHRANA POSLE OPERACIJE DEB.CREVA!?!?!

Post od aa_aca »

С обзиром на сазнања до којих сам дошао, препоручујем ти исхрану по књизи "Алкализуј се или умри". У међувремену, погледај овај текст: http://www.trcanje.rs/ishrana/raskiselite-se/.

Погледај и моје текстове на сајту w w w . a c a . r s о туморима и кандиди.

Домаћи кефир је мајка Мара за све, али мора да буде домаћи - да се прави уз помоћ тибетанске гљиве.
Jovana023
Novi član
Novi član

Post od Jovana023 »

Aham, kefir smo vec pili onako za generalno zdravlje. Jel bi mogao obican probioticki jogurt? A sto se tice mesa, koje bi bilo najbolje? Za povrce i voce smo vec culi da ne sme sirovo, a zdravorazumno je i to da ne sme nista sto nadima creva, kao pasulj.
Jovana023
Novi član
Novi član

Post od Jovana023 »

....posto je ipak operacija bila nedavno, pre 10 dana mu je odstranjen tumor na debelom crevu. Tako da su rekli kasasta ishrana, a za to da se informisem na internetu. TOliko o strucnosti i profesionalnosti... :(
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Да ли сте пили фабрички кефир?

У принципу ништа млечно не сме да се пије јер подстиче закишељавање организма. Једино ДОМАЋИ кефир долази у обзир. Фабрички јогурти су још гори због разних вештачких додатака.

Погледај онај линк.

О стручности велике већине лекара боље да не говорим.
Jovana023
Novi član
Novi član

Post od Jovana023 »

Kupovni nismo imali potrebe da pijemo, jer smo imali tu gljivu pa smo sami kiselili mleko.
Clanak sam procitala, ali mi ne daje odgovor na to sta ja da spremam tati sad kad je dosao kuci. Npr sta danas za rucak da mu spremim? I slicna pitanja... Jer tumor je izvadjen, vas clanak cu imati na umu za dalji tok oporavka kad bude mogao da jede sve... a sad jede samo kašasto . Procitala sam da ne sme sirovo voce i povrce zbog biljnih vlakana, ali ne znam za meso. Da li moze dzigericu? Koju ribu sme? Iz konzerve, barenu ... ?
Odgovori