Severuse, molim Vas da mi date nekoliko informacija.
Rec je o mojoj cimerici sa IORS-a.
Ona je imala karcinom jajnika, bila FIGO IIIc. Nakon VI ciklusa Taxol i carboplatine, konzilijum na IORS-u je odlucio da se uradi totalna histerektomija, a nakon toga jos III ciklusa iste hemo. (Na prvoj operaciji na I hirurskoj su joj izvadili samo jajnike, a materica je ostala.).
Ukupno je dobila IX hemo. Na prvoj kontroli u martu vrednost tumor markera CA 125 iznosila je 400. Uradjen je skener, UZ i utvrdjeno da se je pojavio recidiv (velicina 18mm) na mestu gde je bila materica. Danas je konzilijum doneo odluku da primi III ciklusa PAC protokola.
Molim Vas nesto vise informacija o PAC protokolu i ako mozete jos nesto da prekomentarisete na osnovu podataka koje sam Vam dala.
Hvala
Karcinom jajnika - PAC protokol
Karcinoza
Trenutno nisam sigurna da li je severus uopste vise na forumu, ali ajd pokusacu.
U petak 22.08. sam bila na skeneru abdomena i male karlice i radiolog je video:
ZADEBLJALE MEZENTERIJALNE ROJTE.
Njegovo misljenje je da je "Indokovano dalje pracenje Tu markera i kontrolni CT za mesec dana."
U petak sam takodje bila na IORS i moja dr onkolog se je saglasila da je neophodno ponoviti CT i marker za mesec dana.
Kaze da do zadebljanja dolazi pre pojave karcinoze.
Da li je moguce da do zadebljanja dolazi i zbog nekog drugog razloga?
Inace, tumor marker mi je u konstantnom blagom porastu u poslednja 3 meseca. Raste po 20 jedinica mesecno i sada iznosi 58 (gornja granica u laboratoriji u kojoj uvek radim analizu je 21).
Da li je moguce da je u slucaju kapsuliranog karcinoma doslo do diseminacije malignih celija?
Hvala
U petak 22.08. sam bila na skeneru abdomena i male karlice i radiolog je video:
ZADEBLJALE MEZENTERIJALNE ROJTE.
Njegovo misljenje je da je "Indokovano dalje pracenje Tu markera i kontrolni CT za mesec dana."
U petak sam takodje bila na IORS i moja dr onkolog se je saglasila da je neophodno ponoviti CT i marker za mesec dana.
Kaze da do zadebljanja dolazi pre pojave karcinoze.
Da li je moguce da do zadebljanja dolazi i zbog nekog drugog razloga?
Inace, tumor marker mi je u konstantnom blagom porastu u poslednja 3 meseca. Raste po 20 jedinica mesecno i sada iznosi 58 (gornja granica u laboratoriji u kojoj uvek radim analizu je 21).
Da li je moguce da je u slucaju kapsuliranog karcinoma doslo do diseminacije malignih celija?
Hvala
Re: Karcinom jajnika - PAC protokol
Da li neko ima iskustva sa ovim PAC protokolom, sta je i kako se podnosi. Mojoj mami se ga posle 2 recidiva tumora jajnika sada prepisati ( prvo karboplatina, pa nedeljni taxol. a sad ovo. izgleda da ide sve gore od goreg)