Karcinom dojke 3 cm pitanje

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
sirijus58
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 17, 2008 10:01 pm

Karcinom dojke 3 cm pitanje

Post od sirijus58 »

Prije dvije sedmice, dijagnosticiran mi je maligni tumor od 3 cm na grudima. Mamografija od prije 1 godine mi je bila u redu, a kvrzica koju sam osjetila prije mjesec dana u kratkom je roku narasla na 3 cm.
Preporucena su mi 4 ciklusa hemoterapije, pa tek onda operacija. Do sada sam obavila prvi ciklus. Medjutim zeleci i drugo misljenje obratila sam se drugom onkologu koji me uvjerio, sto je bilo i logicno, da operaciju treba obaviti odmah, a ostatak rijesiti hemoterapijom i zracenjem. Operacija je zakazana za tri dana. Ovim putem bih vas molila za vase misljenje o ova dva potpuno suprotna nacina lijecenja.
Takodje bi vas pitala da li je ko imao iskustva sa PET/Ct skenerom koji je u Madjarskoj u Budimpesti. Vase misljenje o BETA GLUKANU, sumnjam da lijeci, ali da li stvarno moze da olaksa podnosenje hemoterapije i smanji rizik od infekcije.
U iscekivanju vasih odgovora unaprijed hvala.
ambra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 12:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ambra »

ja sam takodje operisala tumor dojke,pre cetiri meseca,mozete pogledati moju poruku "karcinom dojke"! Neverovatno mi je da vam je proslogodisnja mamografija bila u redu,a da je narastao 3 cm! Moj je bi 2cm i dr mi je rekla da je to staro jer mu treba 6-10 god da naraste 1 cm a nakon toga strahovito raste,kako onda Vama nisu videli prosle godine! Ne mogu da verujem da su tako povrsni kada su ove stvari u pitanju! Sto se tice pet skenera,ja nameravam da idem u budimpestu,kad zavrsim sa terapijama odn. kad mi kaze doktorka da je najbolje! On otkriva promene na celijskom nivou,nesto sto bi ovi "obicni" aparati mogli da uhvate godinama kasnije,kazu da je u budimpesti najbolji! Ja cu ici preko viptravela,ukucajte na googl-u,sve je lepo objasnjeno,mozete ih nazvati i telefonom,objasnice vam sve oko pregleda,
Zelim vam mnogo srece,optimizma i svako dobro
Odgovori