iscedak iz bradavice

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
anuska1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 02, 2006 8:55 pm

iscedak iz bradavice

Post od anuska1 »

pojavio se, ima tome dosta...
ja bez knjižice... nikako da odem...
kada stisnem bradavicu, on se pojavi, par kapi...
boja? providno, ali blago obojeno, kao kremkasto...
obrišem belom maramicom da bih videla da nije crvenkasto, ali nije...

u porodici imam obolele od raka dojke...
nisam bila trudna do sada, ne pijem pilule za sprečavanje trudnoće,
opšta klinička slika- ok...
i imam 25 godina, i redovne cikluse na 28 dana, uvek, i bolne...
brinem li bez razloga...

znam, treba kod lekara, ali mene zanima može li se takav iscedak shvatiti kao normalna pojava. samopregledanjem nisam utvrdila postojanje čvorića... ne boli...

hvala, unapred
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Nemojte vise cekati nego uzmite uput javite se hirurgu i odradite pregled dojki (klinicki ,mamografski,ultrazvucni ili kako vec hirurg nadje za shodno).Mamma sanguinans(krvareca dojka)sa krvavim iscedkom iz mamile jeste jedan od mogucih znakova raka dojke ,ali moze biti i mamma secretans
ali nista ne mora da znaci dok se ne odrade svi pregledi.Zato budite odgovorni prema sebi i svom zdravlju i odradite sve ovo.Inace ne mora uopste da se radi o karcinomu ali moze i gomila drugih stvari da bude u pitanju koje treba leciti.
micaaaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 04, 2007 11:59 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od micaaaa »

NE BI TREBALO DA BUDE STRASNO,ALI NARAVNO URADITE SVE GORE NAVEDENE PREGLEDE,A OBAVEZNO I PROFIL HORMONA PROLAKTNA(LTH)IZMERITE UJUTRU U 9 I U 11H,KAO I KOLICINU FSH,LH,ESTRADIOLA I PROGESTERONA OBAVEZNO!MNOGO JE VEROVATNIJE DA SE RADI O PVECANOJ KONCENTRACIJI PROLAKTINA(STO JE PROBLEM KOJIM SE BAVE ENDOKRINOLOZI) NEGO O BILO KAKVOJ MALIGNOJ PROMENI,VEROVATNO CE VAM HIRURG NACI I DISPLAZIJU DOJKI I MOZDA NEKI FIBROADENOM(KOJI SE JAVLJA ZBOG HORMOINSKOG DISBALANSA),STO SE SVE BEZ PROBLEMA I LAKO LECI,ALI SE MORA LECITI!!!!!!!!!!!APSOLUTNO NE BI TREBALO DA BUDE MALIGNO,ALI SAD STVARNO,NI MALO ODGOVORNOSTI NE BI SKODILO!!!!!!!!!! :D
anuska1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 02, 2006 8:55 pm

Post od anuska1 »

hvala, naravno da sam odgovorna...
najpre sam proverila hormone štitne žlezde, uradila dakle t3 t4 tsh, pa transaminaze ureju, sve...
sve je ok...

sad idem dalje na analizu progesterona, estrogena...

čekam novi menstrualni ciklus jer su to analize koje se valjda rade nekoliko puta mesečno da bi se videlo da li postoji disbalans...

hvala na savetima, ali usput sam videla da mi je gvožđe 2!!!

i sad lečim to...

dobro je , nije štitnjača...

idemo dalje...

ovo je preporuka za sve, proveravajte krvnu sliku, jer ja ni sanjala nisam da je moja tako loša...

pa ipak... srećno svima...
i pozdrav
micaaaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 04, 2007 11:59 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od micaaaa »

Najvaznije od svega je da uradite prolaktin(Lth) i to dnevni profil(9 i 11 h) i da se javite hirurgu-onkologu!!!sto pre.Ovako nisko gvozdje mora imati svoj razlog koji se mora!!! otkriti!Neophodan Vam je pregled urina,zatim ginekologa sa UZ male karlice (kome cete naglasiti sve probleme i vrednost gvozdja),zatim pregled gastroenterologa UZ trbuha,stolica na okultno krvarenje,gastro i kolonoskopija po potrebi i preporuci lekara_gastroenterologa,a zatim i pregled hematolaga ,bez ovih nalaza lecenje je neozbiljno,jer nadoknadom gvozdja,svakako cete se bolje osecati,ali se razlog takvog gubitka mora utvrditi,mora!!!Hormonske analize polnih hormona,rade se uobicajeno 1,7.,14. i 28 dana menstruacije osim ako Vam lekar nije drugacije preporucio.Pri vadjenju se naglasava koji je dan ciklusa,ako vam u laboratoriji ne zapisu,zapisite Vi jer je tovazan podatak za lekara!Pozdrav inemojte vise odugovlaciti sa javljanjem hirurgu!!!
Sve prolazi,samo dela ljubavi ostaju!
Odgovori