Hrastova sjajnica
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Apr 30, 2011 10:32 pm
Hrastova sjajnica
Hrastova sjajnica(ganoderma lucidum) gljiva koja je jako lekovita. Da li je neko cuo o njoj i da li neko zna gde je mogu nabaviti?????
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
Re: Hrastova sjajnica
poznata i pod-reisi gljiva...mozete je nabaviti u prodavnici zdrave hrane, nije previse skupa, do 700-800 dinara, moze da se pravi supa od nje, da se stavi u rakiju ili vino pa da se konzumira par puta dnevno...do skora smo i mi imali toga pa smo potrosili...
Gljiva je veoma delotvorna i moze se pronaci na trzistu!
Postoji jedna jako inetresantna kombinacija Reishi gljive i toplih napitaka, gde su i gljiva i napitci na organskoj bazi.
U pitanju je Arabika kafa, kao i cajevi sa kojima je pomesan prah Reishi gljive, odnosno Ganoderme Lucidum.
Ovaj proizvod je dobio 5 svetski priznatih sertifikata u polju organske hrane i ne genetski modifikovane hrane.
Za vise informacija se obratite na: [email protected]
Pozdrav
Postoji jedna jako inetresantna kombinacija Reishi gljive i toplih napitaka, gde su i gljiva i napitci na organskoj bazi.
U pitanju je Arabika kafa, kao i cajevi sa kojima je pomesan prah Reishi gljive, odnosno Ganoderme Lucidum.
Ovaj proizvod je dobio 5 svetski priznatih sertifikata u polju organske hrane i ne genetski modifikovane hrane.
Za vise informacija se obratite na: [email protected]
Pozdrav
Ja imam 1,5 kg divlje (ubrane u sumi) i 1,5 kg gajene (kultivisane) hrastove sjajnice. Ta lekovita gljiva se zvanicno zove Ganoderma Lucidum a cesto se koristi i naziv *Reishi*. Koristili su je neki moji poznanici i njima je preostala. Nije bas jeftina - kosta oko 100 evra kilogram. Najbolje je koristiti mesavinu obe vrste. Ako je neko zainteresovan moze da mi se javi. moj email je [email protected]