Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.
Prije tri godine mojoj mami je dijagnosticiran rak dojke.Nakon kemoterapija i zracenja predlozili su joj lijek herceptin koji je primala svako 21 dan godinu dana.Navodno je lijek namjenjen suzbijanju tih tumorskih cestica i sprjecavanju njihovog daljeg razmnozavanja.Prije pola godine osjetila je jak bol u ruci.. Bol je bio nepodnosljiv i do dan danas.Ruka je izgubila funkciju,otok ne prolazi.Navodno je to neko smrznuto rame medjutim prije nekoliko ustanovili su metastaze na ruci,vratu i plucima.Ne zelim vjerovati u tu takvu cinjenicu...bespomocno da gledam te patnje...Moje pitanje je moze li herceptin djelovati pa da nakon nekog vremena unisti te tumorske celije,da li je taj lijek uopste djelotvoran..I postoji li ista ucinkovito da se uradi pa da joj pomogne?Molim Vas ako ko sta zna u vezi toga da mi napise ???