Molim za pomoć, mojoj majci, koja je operisala dojku nedavno, nakon hemio terapije i zračenja prepisan je Herceptin. Treba da ga prima na 21 dan, 1 godinu.
Naš problem je što ne možemo da dođemo do informacije o tom leku.
Od kad je u upotrebi? Da li je to hormonska kategorija? Da li se javljaju i koje su negativne pojave? Šta se postiže tom terapijom?
Herceptin - HITNO
Kako ne mozete pa na netu sve ima ,a kakva je regulativa po kojoj se daje ne znam ali i to ima mislim na http://www.farmacija.org/dokumenti/dopuna_lekova_2.pdf.
Ne Herceptin je monoklonsko antitelo koje blokira HER-2 protein ,receptor koji aktivira tirozin kinazu koja podstice proliferaciju u malignim celijama.Nezeljeni efekti su najcesce alergijske prirode obzirom da je anititelo himericno.Nije mi jasno pitanje sta se time postize sta bi to trebalo da znaci??Ako je vasa majka na imunohistohemiji HER2 2+ odnosno 3+ onda treba da primi Herceptin jer je praksa dokazala benefit u smislu prezivljavanja.
Ne Herceptin je monoklonsko antitelo koje blokira HER-2 protein ,receptor koji aktivira tirozin kinazu koja podstice proliferaciju u malignim celijama.Nezeljeni efekti su najcesce alergijske prirode obzirom da je anititelo himericno.Nije mi jasno pitanje sta se time postize sta bi to trebalo da znaci??Ako je vasa majka na imunohistohemiji HER2 2+ odnosno 3+ onda treba da primi Herceptin jer je praksa dokazala benefit u smislu prezivljavanja.