Slavko_slavko napisao:no nick odakle si tacno,ja sam iz elemira,vidim da si i ti iz okoline?
Trenutno boravim u okolini Zrenjanina, nebitno gde, nije na tu stranu gde si ti.
ja inace jedem sve redom,i meso i voce i povrce i za sada nemam velikih problema,osim sto mi stalno produzuju terapije...
To te i izvlači. Moj savet - ostavi masno, hranu koja sadrži konzervanse, mleko, belančevine, etc. Jer, ćelije raka se hrane svim tim stvarima.

Voće, povrće, žitarice, orašasti plodovi, svež vazduh, voda, odmor - ne verujem da hemoterapija može biti učinkovitija od ovih stvari. Već sam napomenuo da mnogi doktori blage veze nemaju sa svim ovim, niti im je to bitno, sudeći po njihovom načinu života.
doktori u kamenici inace,jesu dobri,ali pojma nemaju o osecanjima,jer bi trebalo reci pacijentu ipak na neki nacin,ne okolisanjem ali ipak malo blaze da mu kazu da treba da primi terapiju a meni su srucili onako...
To jeste. Ja sam bio u bolnici. Prvi put sam dosta fino razgovarao sa doktorkom koja tamo radi. Objasnila mi je što me interesuje, i bila je ljubazna. Drugi put (prošli četvrtak) je došao neki doca, valjda iz Kamenice. Na fin način je objasnio meni i sestrama da hemoterapija ne može pomoći mami. Kao, čekaćemo nalaze sedmicu dana. Nije mi jasno - šta sam to čekao?? Krivo mi je što nisam prošle nedelje uveo režim kod moje mame, možda bi stvari pre krenule ka boljem. U četvrtak, prekjuče, doktorka jeste bila ljubazna (isto neka iz Kamenice, pretpostavljam), ali ipak sam primetio da svima njima nedostaje ono što si i sam kazao, plus još dosta sličnih stvari. No, ne bih sada o tome. Na kraju ona me uveravala da za moju mamu nema spasa.

U šta ja, naravno, s pravom ne verujem.
neki ljudi nikad nisu pusii pa su dobili rak pluca,a neki puse nevidjeno pa im nista nije,sve zavisi od imuniteta...
Ne zavisi to samo od imuniteta.

Negde sam pročitao da oko 30 000 ljudi u Srbiji godišnje dobije rak, ne znam koliko je tačno. Rak izaziva pad imunog sistema. A imuni sistem ne pada samo zbog pušenja. Usput, svaki treći rak je pušački.

Veća količina strea, loša ishrana, takođe su veliki uzročnici pojave raka. Nisam siguran da samo cigarete izazivaju pojavu raka, no ako su u pitanju pluća - očito pušenje je odlučujući faktor. Premda, kao što si rekao, postoje i izuzeci.
mom ujaku je od skora konstatovan rak pluca,i primio je terapiju i sada je kuci,a njemu je pre 5 godina umro sim,imao je jako tezak zivot ali se on ipak bori...sve je u covekovoj svesti i zelji da se izleci...
Moj deda je umro u 69 godini života, pre mislim 7 ili 8 godina, nisam sada siguran. I nije umro od raka pluća, iako je pušio od kada je znao za sebe.

Ali, on je umro od nekog drugog raka. Svejedno je onkologija interesantna, a mislim da je glavni uzrok pojave raka pad imunog sistema. Imuni sistem može da padne zbog nekoliko drugih faktora - loša ishrana, npr., preveliki stres, etc. Možda bi neko drugi mogao više o tome reći.
Sad, ako tebi padne imuni sistem, logično je da ćeš poraditi na njemu da on ojača. Što prirodnijim putem. Sam ne koristim meso (niti mesne proizvode), ne koristim alkohol, nisam pušač, etc., i smatram da je zdrav način ishrane prvi uslov za čovekovo zdravlje. To što mnogi nemaju svest o tome, pravo je čudo. Odeš u plućnu bolnicu, a tamo sve se puši od cigareta - ja bih takve u zatvor ili ih odmah dao otkaz, bez premišljanja. To je užas živi. Kući sam uveo režim - više se ne puši, samo napolju. I kraj priče. Dođu tetke, ovi, oni, pa zapale, i moja mama s njima. "
Neka je, možda joj je to zadnja želja," kažu mi. Zamisli paradoxa. I ovako je u teškom stanju - no neka je, to joj je zadnja želja??
Daju joj da jede nebitno šta - bitno je da je stomak pun.

Njoj posle ne bude dobro, ali je ona malo svesna da je to i od toga što je pojela. Zato, sada je krenula sa čajevima, izbacio sam joj masno i sve ono s čime se ćelije raka vrlo rado hrane i ubzrano razmnožavaju.

Uvodim polako samo ono što će joj pomoći imuni sistem, pa uz Božju pomoć - možda se izvuče. Drugačije nema nade, a i sve ovo me plaši hoće li uspeti, jer i pored sve moje dobre volje i spremnosti da joj pomognem - ipak se ponekad taj zadah smrti nadvije nadamnom pa mi bude teško i ne vidim izlaz u tom momentu, niti svrhu svega toga što radim. Sreća što uvek naiđe neko ohrabrenje i nada da postoji izlaz. Dokle - pojma nemam.