hemoterapija i opstipacija
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jul 12, 2008 8:54 pm
hemoterapija i opstipacija
Majka mi je primila prvu turu hemoterapije. Pre toga nije imala nikakvih bolova. To kazem kad mislim na primarnu bolest a to je tumor npoznatog porekla i lokacije sa metastazom na jetri. Medjutim,odmah nakon hemoterapije pojavila se opstipacija (zatvor) i nemogucnost izbacivanja tecnosti iz organizma. Molim nekog dr. ili nekoga sa slicnim iskustvom da mi rastumaci da li je to posledica hemoterapije? Napominjem da je kolonoskopski pregled registrovao unutrasnje i spoljne hemoroide a sve ostalo b.o.
-
- Aktivan član
Znam odlicno uvazeni doktore mada sma se verovatno pogresno izrazio. Dakle,problem je opstipacija i nesnosni bolovi u donjem stomaku. Ascist,odnosno slobodna tecnost u abdomenu je problem koji smo resili. Problem je ovo prvo koga nije bilo pre HT,ni bolova,ni opstipacije. Jos jednom, da li je to jedna od propratnih pojava HT? Hvala Vam.
Pa ja ne znam o kakvom se tumoru radi pa da se javljaju bolovi i kako je resavan(radikalno/palijativno)Inace ako postoji peritonealna karcinoza onda se ascites kontinuirano stvara i usporava pasazu kroz creva otuda opstipacija mada su podaci dosta oskudni za bilo kakvo preciznije tumacenje (da li postoji zahvacenost jetre i kolika??)
-
- Aktivan član
Primarni tumor je nepoznatog porekla,metastaze na jetri su veceg obima i to na oba reznja. Kolonoskopija je radjena dva puta. Pronadjeni samo unutrasnji i spoljni hemoroidi,naglasena "krivudavost" slepog creva i polip koji je bioptiran i iskljuceno je da je malignog porekla. Takodje je imunohistohemijom na Klinickom centru iskljucen karcinom debelog creva. Kolicina ascitesa je umerena,alfafetoprotein i CEA marker su radjeni petnaestak puta i bili su u normali. Zato kod mene postoji dilema da je ovaj bol u donjem stomaku mozda posledica HT? Hvala Vam doktore i ako moze odgovor.
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
opstipacija je normalna pojava pri HT.
Moja iskustva pokazuju da je to zatvor u obliku kamena sa veoma jakim bolovima, tako nista sto bi popila ne pomaze (pisem iz iskustva sa muzem pisala sam vec al evo opet cu).
Sve smo probali ali je jedino mikro klizma na bazi glicerina pomogla.Ima da se kupi u apoteci i zove se "glicerinska klizma".
Moja iskustva pokazuju da je to zatvor u obliku kamena sa veoma jakim bolovima, tako nista sto bi popila ne pomaze (pisem iz iskustva sa muzem pisala sam vec al evo opet cu).
Sve smo probali ali je jedino mikro klizma na bazi glicerina pomogla.Ima da se kupi u apoteci i zove se "glicerinska klizma".
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hocu da kazem da je to zatvor koji nemoze nista sto bi oralnim pitem moglo da se resi.putem Koriscenjem mikro ili obicne klizme taj "cep" i debelo crevo se omeksava.Ljudi ne shvataju da pijenjem laksativa samo prave problem.Dosta je o tome pisano ovde pa idi na opciju trazi.Gore iznad texta.
To nije zatvor vec totalno zacepjenje, koje poznaju jedino pacijenti i porodice pacijenata koji su na hemoterapiji.
Pozdrav
To nije zatvor vec totalno zacepjenje, koje poznaju jedino pacijenti i porodice pacijenata koji su na hemoterapiji.
Pozdrav