Zdravo svima.Pisem ovo nadajuci se da ce nekome pomoci.Ispricao bih vam svoju pricu u kojoj su se mnogi od vas nasli a niste znali sta raditi.
Negde pocetkom decembra 2007 god. moja mama 59god. pocela je imati otezano disanje i javili su se neizdrzivi bolovi u desnom krilu.Ona naravno nije sumnjala u nista opasno i maticni joj je prepisao neke tab. protiv bolova (naime imala je pre spondilozu pa mozda je bilo promena vremena i sl. t.j. nista ozbiljno).Malo je popustilo i bolovi su se pojacali i uradila rendgen.Na snimci desno krilo vise od pola nije bilo.rekli su da ima izliv pluca i onako uspaniceni odneli smo je odma na kliniku,gde su odma punktiranjem izvadili oko 1 litar tecnosti.Ona je ostala u bolnici radi daljeg ispitivanja.Mogu vam reci da su sledeceg dana jos jednom uzeli primerak tecnosti spricem i nedelju dana je lezala u bolnici bez neke posebne dijagnoze ili sl.Tih dana bila je stalno na ketanolu i diazepamu i izgubila na tezini.Posto u tecnosti nisu nasli malignih kletki a sumnjali napravili su biopsiju nakon 1 nedelju.Toliko su lose stavili anesteziju da je mama od bolova uboda kolabirala i onesvestila se.Nakon nekoliko dana jos jednom su pokusali i ona se ponovo onesvestila.Posto je ona od dana u dan bila losije (oslabela je i bez apetita i neke nade) uzeli smo je i odneli u privatnu bolnicu gde su uradili torakalnu intervenciju i izvadili joj 4 litra tecnosti.Plucna maramica je bila pocepana po celoj duzini i kasnije zalepljena talkiranjem.Sledece sto nas je vrlo uplasilo jeste doktor je rekao da joj je krilo prosarano cvoricima.Uoci nove godine pustili su je osecala se dobro oporavljeno za tih nekoliko dana dobro jelo itd.U meguvremenu cekali smo patoloski naod.Nakon dva dana kako je pustena iz bolnice bolovi polako su se vratili.Svakog dana su se pojacivali i ona je bila na trmadolu,ketanol na 2-3 sata.Uoci n.god. bolovi su bili najjaci a istog dana je dosao i patoloski naod u kojem je pisalo da ima METASTATSKI ADENOKARCINOM t.j. koliko sam razumeo tumorom zahvaceno krilo a metastaza na plucnoj maramici (IV stadijum).E pa ovako prvo sto sam uradio pitao doktora ( inace vrlo cenjen kod nas ) kako se leciti,operacija bilo sta.On mi je rekao kako je on uspesno uradio operaciju a za dalje da nema spasa osim HT da joj se produzi zivot.Uradili smo i CT napluca i unutr.organe i lepo se videlo koliki je tumor na plucima, a ostali organi su bili cisti.Mogu vam reci da niti doktor koji je pravio histopatoloski naod( cak nam rekao decki dzaba se trudite i HT vam ne pomaze ali kako hocete) i doktorka na eho i jos jednog doktora koji je cenjeno ime u Skopskoj klinici nisu nam dali nadu da produzimo.Posto nije bilo vremena za gubljenje platili smo privatan pregled onkologa kako bi je uveli u red za HT.Narednog dana je pocela sa HT.Primala je cysplatin/gemzar pa nakon 1 nedelje gemzar.Paralelno nosio sam je na laserskoj terapiji za podizanje imuniteta.Bio sam i privatno kod imunologa i preporucio je puno voca i povrca najvise crvene boje,jogurt 5+ 500ml dnevno, C vit. 3x1000 mg dnevno,E vit. 400 IU dnevno,crveni domaci vinski ocet 15 grama dnevnou supi( da se blokira glikoliza), cesnjak 30-50 grama dnevno tolcen na leb i vitamin A+D3 perle po 2 dnevno(da bi se dizao P53 cuvar genoma).Ja sam joj davao jos koenzim Q10 i 1 tablta centruma senior dnevno.Pa ovako jos posle prve terapije osecala se bolje i prespavala je noc bez bolova.Tramadol i ketanol je pila vec nakon 8-10 sata.Nakon druge HT bolovi su nestali.Onda smo uradili lab. i markere i oni su bili CEA 123 i CA15.3 284.Rekli su da CEA ide standardno pokacen a CA15.3 je dojke.Uradili smo i mamografiju i uvideli na snimci nesto sto nisam bas razumeo kao uspaljeno tkivo ili sl. ali nije bio tumor.Produzila je sa HT a iz pocetka je pocela i sa pravilnom ishranom.Pazila je sta jedePretezno pasulj,spanac,lekai sl. za rucak bez zaprski eventualno maslinov zejtin, susene slive,vocei sl.Uzeo sam iz biljne apoteke mesavina caja za detoksifikaciju i pila je nekoliko solja na dan.Svako jutro je pila svezo isceden sok (1cveklo,1sargarepa,1jabuka i kupus).U toku dana jela jabuke,cedila limune,pomarandze i grepfrut.Zaboravio sam da kazem da je isto u prvom periodu i jela vise od 50 gr. cesnjaka na dan.Jela samo rzani hleb.Od preparata pila je FLAVIN
2 bocice a onda je produzila sa aloe (forever living) crvena.Mogu vam reci da sam nocima sedio pred kompjuterom i trazio i trazio nesto.Ovo sto smo cinili u sklopu terapije pokazalo se uspesnim.Nakon cetvrte terapije markeri su pali CEA 38 i CA15.3 124.Nakon toga je uradila i eho na unutrasnje organe i sve je bilo u redu i rendgen na kojem je bio maleni deo krila pokazao uspaljen.Doktorka je bila zacudjena kad je videla ovo.Primila je i pettu HT i opet markeri CEA 7,9 i CA15.3 40,7.Danas na pregledu Doktorica nije prestala izvikivati CUDO,CUDO.Radi serioznosti bolesti ( IV stadium izliv pluca ) dala je i sestu HT koja treba da primi cisto iz sigurnosti iako je rekla da je krilo cisto od tumora.Samo da kazem da se moja mama vrlo dobro oseca krece(ide sama na pijac) i sl.Ima vrlo velik apetit i puno jede i vec se popravila.Po mome misljenju uspesnost lecenja pre svega je zavisila od HT( HT da se pogodi jer ako se ne pogodi ona ne deluje),LLLT (laserska terapija za podizanje imuniteta jer mislim da je laser dao snage da se krece a nije mogla na pocetku sama da ide) i pravilna ishrana sa puno voca,povrca i vitamina.
Ono sto hocu da kazem u svemu ovome je da ni u kom slucaju nemojte da gubite nadu i da mislite da je to kraj.Ma sta vam doktori rekli nemojte se otkazivati jer u mom slucaju mogu vam reci da nijedan doktor nije mi rekao da moja mama ima neke sanse za zivot ( a verujte svi su cenjeni doktori bar kod nas u Makedoniji ).Zato glavu gore i ne dajte se..
Pozdrav...
[/list]
NE GUBITE NADU!
Jadros,
Ovo je potresna i istovremeno predivna prica. Hvala ti sto si nam ispricao sve ovo jer verujem da ce to mnogima znaciti. Ova vasa drama dace nade onima koji su je izgubili, a onima koji je jos uvek imaju, dace dodatni podsticaj da istraju.
Od srca se nadam da ste pobedili i da ce sve ovo uskoro biti iza vas.
Ovo je potresna i istovremeno predivna prica. Hvala ti sto si nam ispricao sve ovo jer verujem da ce to mnogima znaciti. Ova vasa drama dace nade onima koji su je izgubili, a onima koji je jos uvek imaju, dace dodatni podsticaj da istraju.
Od srca se nadam da ste pobedili i da ce sve ovo uskoro biti iza vas.