Carcinoma planocellulare microinvasivum cervicis uteri, tip krupnih nekeratinizirajucih celija, G2 NG2.
Dimenzije: sirina 2,6 mm, dubina invazije 2 mm.
Lokalizacija: endocerviks.
Nije nadjena limfovaskularna invazija.
Ektocervikalna margina prolazi kroz zdravo tkivo, dok je na endocervikalnoj nadjen HSIL.
Stadijum T1aNxMxLOVO (FIGO IA1)
Jasno mi je da je to neki pocetni stadijum karcinoma,ali me zanima da li postoji mogucnost da se on ipak negde prosirio,bez obzira na ove rezultate?
Da napomenem da sem blage sukrvice nakon odnosa (ponekad),nisam imala druge simptome,ali sam to pripisivala nekim drugim stvarima,tim pre sto nisam imala razloga da sumnjam,jer su rezultati PAP bili dobri. Sada sam negde procitala da je bol u nozi koji ja osecam takodje simptom,ali uznapredovalog karcinoma, pa sam se dodatno opteretila i sumnjam da je to stanje kod mene drugacije nego sto pokazuje histopatoloski nalaz. Da li bi neko bio tako dobar da mi to objasni i nadam se, bar malo me utesi? Nisam zelela da patetisem, dramim niti placem na ovom forumu, jer je ovo samo jos jedna od zivotnih borbi,kojih svi imamo svakodnevno, manje ili vise, ali mi treba neko ko ce mi pomoci da upoznam neprijatelja!