GAMMA KNIFE - GAMA NOŽ (Gama zraci u borbi protiv tumora)

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Iam Shicaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 16, 2012 10:28 pm

Post od Iam Shicaa »

Da li neko od vas ima iskustva sa ovim aparatom tj. ovom vrstom "lecenja", i kakva su?!

Molim za malo vise informacija, kod mene je u pitanju tumor na ušnom i facijalnom nervu :-/
Iam Shicaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 16, 2012 10:28 pm

Post od Iam Shicaa »

Vidim da ima pregleda, ali nem akomenntara. Da li je neko cuo o nekim nezeljenim efektima kod ove vrste lecenja?
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Re: GAMMA KNIFE - GAMA NOŽ (Gama zraci u borbi protiv tumora)

Post od Slavko_slavko »

cuo sam za ovu metodu, ne postoji kod nas ali je ima u zagrebu, turskoj, nemackoj...radi na pincipu gama zraka koji veoma precizno mogu da "iseku" tumor od okolne mozdane strukture...postoje indikacije za intervenciju, kao sto su velicina i kolicina tumora...moze da odstrane i metastaze...navodno nema nezeljenih dejstava jer pacijent nista ne oseti a dobije se efekat slican klasicnoj operaciji...
da li je bas tako ne znam, a opet-ne znam ni da li je neko iz srbije isao...
zilepile
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 02, 2010 9:39 pm

Re: GAMMA KNIFE - GAMA NOŽ (Gama zraci u borbi protiv tumora)

Post od zilepile »

Ja poznajem zenu koja tako odstranila metastaze na mozgu i sad je sve uredu. U turskoj znam za dve bolnice koje to rade.
A ako ste zainteresovani mozete da posaljete mail sa svim rezultatima i snimcima koje ste radili i oni ce vam reci da li je u vasem slucaju preporucljivo ili nije i koliko moze da pomogne.
Ja sam slala mamine snimke zbog cyber noza ali kod nje nije bilo moguce da se izvede takva operacija.
Odgovori