Flor Essence - lek protiv kancera

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
WildOrchid
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 26, 2011 3:00 pm

Flor Essence - lek protiv kancera

Post od WildOrchid »

Da li neko ima iskustva sa preparatom Flor Essence?

Procitala sam da je mnogima pomogao u borbi protiv raka, medjutim, koliko znam nema ga u prodaji u Srbiji.

Evo teksta:

Kako Indijanci liječe bolesti srca, krvotoka, želuca, crijeva, artritisa, te reumu, šećernu bolest, rak i druge bolesti? Riječ je o "Flor Esence", mješavini ljekovitih biljaka, koja uživa glas izuzetnog proizvoda visokog kvaliteta. Ilejn Aleksander, vlasnica originalnog recepta "svetog pića" je četiri godine tražila proizvođača koji bi mogao zadovoljiti njene visoke zahtjeve. Uspjela je 1992. godine, kada je ovaj čuveni indijanski lijek legalizirala na kanadskom tržištu

List "Vancuver Sun" u maju 1992. godine je objavio pod naslovom "Ponovno rođena nada za oboljele od raka". Bila je to senzacionalna priča o starom indijanskom prirodnom lijeku, koji je pobudio nadu kod bezbrojnih, neizliječenih bolesnika od raka da će ponovno biti zdravi. Radilo se o mješavini ljekovitih biljaka s kojom je radila jedna sestra redovnica Reni Kejsi, koja je kao bolnička sestra 20 godina njegovala oboljele na smrt. Ona je svojevremeno njegovala jednu ženu koja se na čudesan način oslobodila od raka. I to zahvaljujući indijanskom lijeku.

Sasvim slučajno ta bolesna žena se obratila indijanskom šamanu iz plemena Oibva Indijanaca, koji joj je otkrio tajni recept i savjetovao ju je kako da na pravi način pripremi "magično čudotvorno piće". Nakon toga, za kratko vrijeme, žena je potpuno ozdravila, a medicina se našla pred nerješivom zagonetkom.
Farmakoindustrija na nogama

"Slučajno" u znak zahvalnosti za svoje čudesno ozdravljenje, ta je žena dala recept sestri Reni. Ona je sa poznatim specijalistom za bolesti raka dr. Čarlsom A. Brušom, nekada ličnim liječnikom američkog predsjednika Džona Kenedija, razvila iz četiri temeljne supstance koncentrirani preparat, koji Indijanci iz plemena Oibva i Kri nazivaju "Životni eliksir koji leti na krilima orla". To je naziv koji bijeli čovjek može tek naslućivati.

S tim preparatom sestra Reni je postigla izuzetne rezultate u liječenju oboljelih od raka u svojoj klinici u Brejsbridžu, Ontario, Kanada. Naravno, ti uspjesi nisu izbjegli pažnju medija. Novine i televizija su izvještavali o tim "čudesnim izlječenjima". Sve je više liječnika slalo svoje pacijente sestri Reni Kejs, koja je svojim indijanskim lijekom, na nesebičan način, spasila živote velikog broja ljudi.

Ipak, uprkos brojnim "svjedočanstvima" i pismima zahvalnosti izliječenih bolesnika i njihovih liječnika, kao i priznanjima medicinskih ustanova, njeni "misteriozni uspjesi u liječenju" izazvali su sumnju službenih krugova. Bila je sastavljena grupa od skeptičnih liječnika i, naravno, predstavnika moćne farmaceutske industrije, koja je podigla na noge Kanadsko ministarstvo zdravlja pa i kanadski parlament. Na sve načine se pokušavalo uništiti životno djelo Reni Kejs i doktora C. A. Bruša.

"Bijela magija će pobijediti... U laži su kratke noge!" S takvim i sličnim naslovima tekstova, u kojima se obezvrijeđuju uspjesi u liječenju raka koje je postigao spomenuti "životni eliksir", farmaceutska industrija se pokušala suprotstaviti uspjesima tog lijeka uz pomoć podmićenih medija i činovnika iz Ministarstva zdravlja.

Članovi društva "Prijatelji sestre Reni Kejs" su pokušali putem peticije kod vlasti Ontarija izboriti legalizaciju tog dokazanog lijeka protiv raka. Također, tražili su da sestra Reni i dalje vodi svoju "bolnicu", koja je bila smještena u zgradi jednog starog hotela, a koju su joj vlasti Ontarija godinu dana ranije dale na besplatno korištenje. Sa samo tri glasa prednosti parlament je odbio peticiju i tako je farmaceutska industrija još jednom pobijedila.

Pobjeda preko "vruće linije"
Ta je odluka teško pogodila sestru Reni, ali se nije predavala. Potpuno deprimirana, na kraju psihičkih snaga, napustila je Brejsbridž i preselila se u manje mjesto na sjeveru Ontarija. Ostala je u tijesnoj vezi sa dr. Brušom. U tajnosti je i dalje uspješno liječila oboljele od raka, iako ju je policija nadzirala.

Kada je sestra Reni Kejs umrla 1978. godine, na posljednji počinak su je ispratili na stotine rastuženih njenih izliječenih pacijenata. Ipak, izuzetno dobro čuvana formula indijanskog lijeka, a koji je u saradnji sa svojim partnerom dalje razvijala i usavršavala u "Medicinskom centru dr. Bruša" u Masačsetsu, ponovo će uskrsnuti.

Izvor: magazinaura.net

Dakle, volela bih da podelimo iskustva i da se jave osobe koje mogu da obezbede ovaj čaj.
WildOrchid
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 26, 2011 3:00 pm

Re: Flor Essence - lek protiv kancera

Post od WildOrchid »

Saznala sam da se ovaj čaj prodaje i pod nazivom Essiac, kao i da se moze kupiti u Srbiji. Prodaju se i tablete... mozda nekome pomogne, ja sam narucila.
asorguc
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 30, 2012 11:11 am

Post od asorguc »

Zdravo,

otac mi je obolio od karcinoma pluca.
Istrazujuci na netu i alternativne nacine lijecenja, naisla sam na ovaj Essiac caj. Citala sam puno o njemu. Zainteresovana sam da ga nabavim.
Mozete li mi reci gdje se moze kupiti u Srbiji.
Inace, pisem iz Sarajeva. Ovdje ga nazalost nema.

Unaprijed hvala.
tanja.bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 17, 2012 11:09 pm

Post od tanja.bg »

Treba promeniti naziv ovog podforuma u Essiac čaj, jer je ovaj flor...potpuno nepoznat ljudima! Inače ima ga u biljnom centru "Magično bilje" negde u Brankovoj ulici,pod nazivom OJIBWA, valjda po imenu poglavice tog plemena.U kapsulama je i košta nesto preko 1000 din.ako se dobro sećam odprilike za mesec dana količina.To sam pre jedno 6 meseci kupovala mami.
Odgovori