Nacin ishrane smo vec davno iz korena izmenili.
Sad kad odem negde pa vidim kako neko "krka" ja se uzasavam a ne setim se da smo se i ja i moja porodica do nedavno tako hranili.
Evo nekih zabluda o "fantasticnoj" srpskoj kuhinji.
1."Nema nista bez domaceg soka"=na 1kg. visanja,
1kg. secera
2."Domaci ajvar je zakon, pun C vitamina"-kako da ne, samo je paprika pecena, pa przena,(naravno na ulju) pa pasterizovana ili prerokana konzervansom.
3."Dzem o sipka "fantazija" samo sto one sitne "boce" mogu da ti naprave haos u crevima posebno debelom,kazu da imaju efekat, staklene vune.
4."Sarma"=mleveno meso najgoreg kvaliteta,puno luka przenog,dimljena slanina, pa sve to da je jos bolje kad se 3-4 puta podgreje=nema logike nikakve, sem ukusa mmmmljac.
5."Kupus, kiseo" a unutra obavezno svinjska mast pa masno meso, po mogucstvu od vrata i grkljana najmasniji delovi svinjetine.
6."Pasulj" ali je "najbolji" kad se dva puta preprzi sa lukom podjedneke kolicine kao i pasulj

suva slanina,ooooobavezno sto dimljenija

to bolje.Ne suva-nikako, samo da "smrdi" na dim.
7."Pileca krilca na zaru"=Holesterol i ostalo.........
8.Crevca-dimljena ili jos bolje przena.
9.Cvarci
10.Suva slanina i cajna.
Sve Pa za tim ide ona nova narodna:
Rodio se tovio se drmnuo ga shlog.
Aj sad vi?!
