fibroadenoma mammae l.sin
Pozdrav za sve na ovom forumu. Ja imam fibroadenom u levoj dojci od 13-te godine,sada imam 23 godine,znaci punih 10 godina. Koristim kontraceptivne pilule 5 godina i na poslednjoj kontroli ova napast je i dalje velicine kao i kada sam je otkrila. Nisam imala tu srecu da nestane. Ono sto mene zanima je to da li smem da koristim kontraceptivne pilule? Nekoliko doktora mi je reklo da pilule nemaju uticaja na fibroadenom i da mogu slobodno da ih pijem ukoliko meni ne smetaju. Jedino sto su mi grudi malo vise napete od pilula i osetljivije,ostalo je sve ok. Zna li neko nesto o oralnoj kontracepciji i fibroadenomu?Hvala unapred i vodite racuna o sebi,redovno se kontrolisite i vrsite samopreglede i uz. Pozz
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Apr 26, 2009 4:05 pm
Ja samo znam da sam dobila savet od ginekologa da nije pozeljno da pijem kontraceptivne tablete zbog fibroadenoma,jer su na bazi hormona,a i sam fibroadenom nastaje zbog nekog poremecaja hormona pa upravo iz tog razloga nije preporucljivo da se uzimaju,jer mogu da prouzrokuju rast FA.A i da kontacepcija moze da prouzrokuje ciste na dojkama,a s obzirom da su tvoje vec osetljivije,ne treba ti jos i to...
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Mar 07, 2009 10:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja iz licnog iskustva znam da se na onkoloskom institutu u Beogradu ne ceka dugo na prvi pregled. Na kliniku sam otisla u petak i zakazali su mi odmah za prvi cetvrtak zato sto taj doktor kod koga sam upala radi samo cetvrtkom. Cak nisam imala problem ni sa zakazivanjem UZ na klinici, zakazali su mi za nedelju dana. To je moje licno iskustvotamarica19 napisao:Da li je moguće da se na prvi pregled na institutu u Beogradu čeka po 2 meseca, ja sam dobila informaciju da je prvi slobodan termin tek krajem juna, pa treba iscekati to. Zna li neko neku privatnu ordinaciju i koje cene da ocekujem? Hvala
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Apr 26, 2009 4:05 pm
moja drugarica koja radi tamo mi je proverila i rece da je prvi termin tek krajem juna jer je nenormalna guzva, moracu da odem da se raspitam valjda ce biti neki doktor kod koga nije bas tolika guzvaDanica 21 napisao:Ja iz licnog iskustva znam da se na onkoloskom institutu u Beogradu ne ceka dugo na prvi pregled. Na kliniku sam otisla u petak i zakazali su mi odmah za prvi cetvrtak zato sto taj doktor kod koga sam upala radi samo cetvrtkom. Cak nisam imala problem ni sa zakazivanjem UZ na klinici, zakazali su mi za nedelju dana. To je moje licno iskustvotamarica19 napisao:Da li je moguće da se na prvi pregled na institutu u Beogradu čeka po 2 meseca, ja sam dobila informaciju da je prvi slobodan termin tek krajem juna, pa treba iscekati to. Zna li neko neku privatnu ordinaciju i koje cene da ocekujem? Hvala
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Mar 07, 2009 10:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja sam kod dr Stojiljkovica, jako je fin i vrlo je uporan. Pokusaj kod njega da zakazes on radi cetvrtkom popodne. Kazem ti da ja nisam imala nikakvih problema sa zakazivanjem, najbolje je da odes sama i pokusastamarica19 napisao:moja drugarica koja radi tamo mi je proverila i rece da je prvi termin tek krajem juna jer je nenormalna guzva, moracu da odem da se raspitam valjda ce biti neki doktor kod koga nije bas tolika guzvaDanica 21 napisao:Ja iz licnog iskustva znam da se na onkoloskom institutu u Beogradu ne ceka dugo na prvi pregled. Na kliniku sam otisla u petak i zakazali su mi odmah za prvi cetvrtak zato sto taj doktor kod koga sam upala radi samo cetvrtkom. Cak nisam imala problem ni sa zakazivanjem UZ na klinici, zakazali su mi za nedelju dana. To je moje licno iskustvotamarica19 napisao:Da li je moguće da se na prvi pregled na institutu u Beogradu čeka po 2 meseca, ja sam dobila informaciju da je prvi slobodan termin tek krajem juna, pa treba iscekati to. Zna li neko neku privatnu ordinaciju i koje cene da ocekujem? Hvala
Devojke, i ja imam isti problem vec 10 godina: imam cak tri fibroadenoma u jednoj dojci. Sada sam u frci jer mi se desilo da sam ostala u drugom stanju, doktor na Onkologiji (kod Marinkovica) mi savetuje operaciju (u petom mesecu sam), a meni se nesto ne ide jer znam da se ne preporucuju operacije sa anestezijom u trudnoci, a i nesto nisam zadovoljna njegovim pregledom: na brzaka, bez uvida u nalaze prethodnih godina, insistiranje da uradim UZ privatno kod neke njegove poznanice, kao da po svaku cenu hoce da me operise...Ne znam, mozda gresim dusu, al ja sam takav utisak stekla.
Jel prosla neka trudnocu sa fibroadenomom i kakve mogu biti posledice?
Evo dimenzija mojih napasti : 8 x 4,7
14 x 7,6
5,3 x 2,2
To su rezultati od pre mesec dana, mislim da je bitno da se nisu povecali u odnosu na pre sest meseci, cak ispada da su se smanjilik, ali ovog puta je precizniji UZ aparat pa je mozda samo preciznost u pitanju.
HVALA,
P.S. super je sto mozemo ovako da razmenjujemo iskustva
Jel prosla neka trudnocu sa fibroadenomom i kakve mogu biti posledice?
Evo dimenzija mojih napasti : 8 x 4,7
14 x 7,6
5,3 x 2,2
To su rezultati od pre mesec dana, mislim da je bitno da se nisu povecali u odnosu na pre sest meseci, cak ispada da su se smanjilik, ali ovog puta je precizniji UZ aparat pa je mozda samo preciznost u pitanju.
HVALA,
P.S. super je sto mozemo ovako da razmenjujemo iskustva
На овом форуму, на некој од тема сам прочитала да на ВМА не саветују операцију, већ праћење. Ако поново пронађем тај пост, накачићу линк. Искрено, и ја бих волела да неко (заиста) стручан каже нешто друго осим - ТО ТРЕБА ВАДИТИ, тј. волела бих да постоји и други начин. Некако ми се чини да је медицина овде немоћна, лечи последицу а о узроку само нагађа.