fibroadenom

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
gytar
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Okt 08, 2006 3:03 am

fibroadenom

Post od gytar »

Citala sam na internetu da fibroadenomi na dojkama mogu biti i od streptokoka,i da se kao u lecenju koriste i antibiotici,a meni doktorka nista nije dala,pa me zanima da li moze to da pomogne kod tih fibroadenoma neki antibiotik ili da ne uzimam nista i zanima me koja je razlika izmedju fibroadenoma i ciste,sta je opasnije i u kojim slucajevima se adenom operise.
sandra80
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 30, 2007 1:02 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sandra80 »

Ne bih da te plasim, ali mojoj mami su prvo rekli da je fibroadenom velicine 6.4mm,a pri operaciji se ispostavilo da je maligni tumor. Ako si u Bg-u odi do privatne ordinacije dr.Ristic kod fontane na Novom Beogradu ili kod Dr. Dodica u ulici Rige od fere oni su izvrsni dijagnosticari.
Iwanica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 15, 2007 10:24 am

Post od Iwanica »

ja sam imala fibroadenom na dojci, operisana sam na radiologiji i onkologiji pre 4 godine. bio je beningni sto znaci dobrocudan. moja preporuka je da odes tamo na pregled sto pre, bices mirnija svakako! zelim ti sve najbolje, i ako ti preporuce operaciju, pokusaj da budes koliko mozes smirena, nije strasno, ja sam prosla kroz to i znam. rade je ambulantno, sto znaci da nema ostajanja u bolnici, vec sam taj dan otisla kuci posle par sati.
sandra80
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 30, 2007 1:02 am

Post od sandra80 »

Postoji razlog zbog ceka sam te posavetovala da odes u jednu od ove dve privatne ordinacije.Pregled je izmedju 2000 i 2500din, a moze ti puno nzaciti u sledecem koraku. O razlogu necu diskutovati, a ako odes na "dobar dan" na radioloski institut reci ce ti " ok prvi slobodan termin je maj 2008 god"...
gytar
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Okt 08, 2006 3:03 am

Post od gytar »

Hvala vam puno na savetima,ne znam sta da radim,posto mi je doktorka rekla da je za sad u redu,a sledeci pregled mi je u decembru pa ne znam da li da cekam dotle,a od skoro jepocelo i da me boli na tom mestu i pijem neki antibiotik pa se malo smanjilo ,ali jos boli,a citala sam da su tumori uglavnom bezbolni,a taj adenom znaci otok misica,kao neka upala,pa ne bi valjda trebalo da predje u tumor,a to me zanima znaci da ipak moze da predje,pa ako neko zna o tome strucno da napise kad prelazi,uopste nesto o tome,koliko je opasno.
dodo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 20, 2007 7:53 pm

Post od dodo »

Gytar nema razloga da brines. Ja imam fibroadenom i doktorka mi je takodje rekla da je sve ok, i isla sam na UZ, ali posto je videla da sam jako uplasena poslala me je da uradim tumor marker da bi me razuverila da je nesto ozbiljno u pitanju, i kada sam videla da su rezultati perfektni opustila sam se. Radicu jednom godisnje kontrolu i to je to. PREDLAZEM TI DA URADIS TUMOR MARKER DOJKE JER JE SIGURAN(i tartufa mi je to rekla)I BICES SIGURNA DA JE SVE OK. Pozdrav!!! :)
senkans
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 15, 2007 11:59 am

Post od senkans »

Juce su mi konstatovali fibroadenom tacnije 2 fibroadenoma velicine10x4 i 14x8mm.zabrinuta sam bila dosta,malo se i raspitala i saznala da dosta zena to ima.ono sto me brine i dalje jeste da je bol ucestal i jos uvek prisutan,iako mi je ciklus prosao.zanima me da li je neka od Vas imala problem sa bolom i kako ga je resila.doktorica mi nije nista dala od terapije i predlozila je kontrolu za godinu dana,ali ako me bude bolelo i dalje da se odlucim za operaciju u kamenici u novom sadu.i takodje,zelim da vam svima skrenem paznju na to gde idete kod doktora,jer sam ja pre koju godinu isla vac na UZ gde mi je doktor napisao da su to prosirene mlecne zlezde(?) na sta je doktorica juce reagovala i rekla da nikad nije cula za tako nesto. sva sreca pa nije nesto ozbiljnije jer zamislite da jeste,sto nije malo verovatno s obzirom da znamo kako stoje stvari danas, i da na vreme doktor kod kog idete nije primetio pravo stanje stvari.hvala unapred na odgovoru i veliki pozdrav za sve iz novog sada.
senka 24
senka
Odgovori