durogesic

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
lila123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 10:45 pm

durogesic

Post od lila123 »

muz mi ima adenokarcinom u fazi s metastazama ma kicmi i kuku. vec 20 dana ima durogesic flaster 50 mg (svaka 3 dana ih mijenja), i tramal. ponasanje mu je vrlo izmjenjeno, vjerojatno od ljekova. danas je sjeo u auto i odvezo se u nepoznatom pravcu. da li tako drogirana osoba smije voziti auto? da li je opasan za okolinu? nestao je.
zabrinuta
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobans1983 »

Idi na opciju trazi pa ukucaj durogesic
ruzica44
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 11:51 am

Re: durogesic

Post od ruzica44 »

lila123 napisao:muz mi ima adenokarcinom u fazi s metastazama ma kicmi i kuku. vec 20 dana ima durogesic flaster 50 mg (svaka 3 dana ih mijenja), i tramal. ponasanje mu je vrlo izmjenjeno, vjerojatno od ljekova. danas je sjeo u auto i odvezo se u nepoznatom pravcu. da li tako drogirana osoba smije voziti auto? da li je opasan za okolinu? nestao je.
zabrinuta
Moj suprug ima ne mikrocelularni karcinom pluća. Prošlo je pune četiri godine od dijagnosticiranja bolesti. Iako su prognoze bile loše on je živ i dobro mu je.
Moj suprug tri godine neprekidno koristi flaster durogestic od 25 mg, svaki trići dan stavlja novi. Pune tri godine. I njegovo je ponašanje izuzetno promjenjeno. To je strašno. Imamo svakakvih dana. Gotovo svakih pola sata drugačije reagira.
Durogestic je droga, morfij i utjeće na mozak i na psihu. Suprug još uvijek vozi auto, premda se bojim da će jednom nešto napraviti, neku saobračajku, s obzirom kako vozi. Ništa više nije isto.
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm

Post od bobans1983 »

Ruzice, molim te da se posavetujes sa neuropsihijatrom, ja sam te sokove prezivljavala i negde sam vec pisala da sebi ne mogu da oprostim sto nisam muza kod istog vodila.
Ima tu on dosta posla (neuropsihijatar).ZAVISNOST,DROGA....
Ogi_USA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 28, 2008 6:52 pm

Post od Ogi_USA »

da li postoje klinike za odvikavanje od opioida u srbiji?
Madlenijana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 20, 2008 6:41 pm

Re: durogesic

Post od Madlenijana »

lila123 napisao:muz mi ima adenokarcinom u fazi s metastazama ma kicmi i kuku. vec 20 dana ima durogesic flaster 50 mg (svaka 3 dana ih mijenja), i tramal. ponasanje mu je vrlo izmjenjeno, vjerojatno od ljekova. danas je sjeo u auto i odvezo se u nepoznatom pravcu. da li tako drogirana osoba smije voziti auto? da li je opasan za okolinu? nestao je.
zabrinuta
Postovana lila123, ne znam koliko ce vam moje iskustvo sa pomenutim lijekom pomoci, ali zelim da vam kazem da tu podhitno treba da se posavjetujete sa ljekarom koji mu je isti propisao, a moj savjet je da predjete na blazi tj. 25 mg. Durogesik moze da bude jako opasan kada se trosi u kombinaciju sa drugim opijatima kao sto je tramal.
Naime moja svekrva je trosila durogesik od 25 mg i jako se dobro osjecala u smislu da je bila trezvena, nije imala pomucenu svijest i ostale pratece simptome koji su se javili kada je presla na flaster od 50 mg.
Od ovih jacih je pocela da bunca, i nikad vise nije bila prisebna kao ranije, a sto se tice bola meni se cini da je dejstvo i jednog i drugog na bol, bar kod nje bilo priblizno isto.
Ni u kom slucaju osobu pod dejstvom flastera ne smijete ostavljati samu jer oni gube vezu sa realnoscu i mnoge stvari im se prividjaju.
Sve najbolje.
Odgovori