Doktori, nemate pojma!

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
gilbert
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 02, 2008 6:55 pm

Doktori, nemate pojma!

Post od gilbert »

Evo cisto da napisem moje iskustvo....
MRI : patoloska promena na S3
Scintigrafija pojacano vezivanje na L3 nista nema na S3 (pretpostavljam da je lekar mislio na L3 a ne na S3) koji upucuje na tumor markere sto neurohirig kaze da on nikako ne bi smeo to da radi
Rengen pokazuje diskus herniju i osteoporozu..
Na institutu za reumatologiju nalaz nema ni tragova od osteoporoze koja se inace vidi na scintogramu
Ortoped hirug upucuje na neuro hirurga
Neurohirug kaze da ne zna i upucuje na nekog spinalnog hirurga
Sve profesor do profesora na VMA....
Svako moze da nabuba i izdeklamuje kako radi celija ali niko nezna jedan nalaz da protumaci... e takav smo mi narod !
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Re: Doktori, nemate pojma!

Post od severus »

gilbert napisao: upucuje na nekog spinalnog hirurga
Gde sam vas ja u startu slao ali vi ste eto morali to da shvatite na tezi nacin.Dobro a sad nam vi recite sta mislite da bi moglo da bude??
gilbert
Stalni član
Stalni  član

Post od gilbert »

Zamena snimaka na rezonanci, los aparat za scintigrafiju, pogresna tumacenja rentgena i ultrazvuka... snimak repa kicme koji se ne poklapa sa rezonancom.... Znam da ste poptuno bili u pravu... Ali kome vise da verujem.. Jedan pise S3 i vidi se na s3 nesto, rezonanca ne odgovara scintigrafiji rentgen ne odgovara rezonanci, kako se vec zove postupak za merenje osteoporoze koji kaze da je sve ok ne odgovara rentgenu i scintigrafiji na kojoj se vidi osteoporoza.... kao da postoje 2 razlicite osobe na tim snimcima... Kad prof. neurohirurg se uhvatio za glavu i reko da nema pojma o cemu se ovde radi i uputio na tog nekok nad lekara profesor profesora da proba da protumaci...
I taj neurohirurg kaze da vise veruje scintigrafiji nego rezonanci... I sad sta covek da radi nego da ode kod tog baje u sredu... ako i on kaze da ne zna onda sve ponovo.... Neko je nesto zeznuo u proceduri

nista nismo radili na svoju ruku, sve smo debelo platili i na kraju majka posle toliko muke stresa i zracenja je dobila ne znam kao odgovor
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

A to je zato sto ne znate kako se radi,ne znate ni bazicni ni klinicki medicinski pristup,ne znate nista o medicini,i ne treba da znate jer istu niste zavrsili.Kada vam neko nesto kaze treba da poslusate ,a ne da mudrujete po forumima,jer se time gubi dragoceno vreme.Ako se dijagnostikom ne moze dati definitivna dijagnoza nego" ne znam",poenta je da nesto ide napolje tj.da se leci a dijagnostika ide post festum na patologiji gde je i jedina istina.A spinalaca je jako malo jer nece svako da se usavrsava u tako delikatnoj oblasti.Znam da je na VMA neki neurohirurg radio zamenu korpusa titanijumskom protezom i mozda spinalci na IOHB Banjica.
gilbert
Stalni član
Stalni  član

Post od gilbert »

Mene upravo to nervira sto radimo sve sto lekari kazu... Jos jedan primer je da na institutu za onkologiju radiolozi nisu hteli da procitaju memogram sniman u drugoj bolnici.... znaci u PM... i sad treba da idem kod nacelnika da bi on izdao njima naredjenje da procitaju jebe.ni memogram... a vreme ide.. Vi kazete treba ici na bla bla... na sta da idem kad niko ne upucuje na to.. Lekari kazu NE ZNAM... 2 prof. sa VMA ne zna ju a buljili su u MRI.... onkolog sa instituta za onkologiju predlaze biopsiju a pregled na banjici moze tek 22 decembra.. i sta covek da radi???
MRI ne odgovara rentgenu , scintigrafija mri-u a osteogram ili kako se vec zove ne odgovara scintigrafiji i rentgenu... koja je dijagnoza za to..?
pri tome je jedan profan na vma koji dolazi jednom mesecno reko da je osteoporoza i diskus hernija sto se kao vidi na rentgenu...

Meni jedino sto logicno deluje je da se ponovi MRI u nekoj drugoj instituciji posto se on ne uklapa ni sa cim a i majka kaze da su nesto zbrzavali i da je na kraju odnela i tudje snimke pa su joj trazili nazad
kat0404
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 8:17 am

Post od kat0404 »

Gilbert,citam tvoj poslednji post i vraca me u period od godinu i nesto vise ,kada smo moj muz i ja prolazili skoro istu situaciju.
Doktori nece da procitaju izvestaje drugih lekara,a dobar skolski drug mog muza,specijalista za datu bolest,salje ga kod kolege na ultra zvuk.
Ultra zvuk je u redu i moj muz javlja telefonom ,drugu doktoru, koji ga je poslao i radosnim glasom da je sve o.k.,a od njega dobija odgovor ,ja samo verujem svojim ocima.Bez komentara.
Ovo je samo jedna mala epizoda koju smo dozivljavali od raznih eminentnih strucnjaka.Cak se nije radilo ni o strucnosti ,ni o utesi,ni o parama ,izgleda da smo morali da prodjemo ta iskusenja.
Zelim ti da sto pre izadjete iz vrzinog kola,ili covek poludi,ne od bolesti nego od apsurda.
Dragim mladim doktorima upucujem secanje,da sve njima moze da se desi,razmislite.
Pozz.i svako dobro :D
ko otrpi do kraja, spasice se
gilbert
Stalni član
Stalni  član

Post od gilbert »

Hvala ti puno Kat :)
evo mene
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od evo mene »

Želim samo da napišem jedan pozitivan primjer u ovim našim iskustvima,uglavnom,negativnim.
Jednom,dok sam bila u ordinaciji moje dr,na VMA(one moje doktorke u koju se,zaista,zaklinjem),te dok me ona pregledala,kod nje je došla mlada dr,na specijalizaciji.Moja dr me upitala da li mi smeta da mlađa kolegica prati njen pregled.Naravno da mi nije smetalo,pogotovo što me tako uljudno i tretirajući me kao čovjeka,a ne predmet ispitivanja,upitala.Moja dr je usput objašnjavala koleginici(inače,na svakoj kontroli,ona meni objasni,narodski,a ne nekim stručnim izrazima,trenutno stanje i šta nam je slijedeći korak).
Kad je mlađa dr upitala za melanome,koji su je interesovali,moja dr joj je preporučila svog mlađeg kolegu,koji je mnogo stručniji u toj oblasti od nje i koji će joj mnogo bolje sve objasniti.
Eto,dragi moji ,pojedini ,doktori,jedna velika žena,onkolog,hematolog,veliki ČOVJEK,neopterećena sujetom,željna da pomogne ,ne stidi se (i ne treba)uputiti koleginicu ,mlađem i u nekoj oblasti upućenijem kolegi.Šta još reći?Samo ‚‚žao mi je što takvih ljekara nema više‚‚
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
gilbert
Stalni član
Stalni  član

Post od gilbert »

Jos jedna zanimljivost.. posto sam veliki nevernik reko cisto da ponovimo MRI i ponovili ga na drugom mestu i rekli su da vide promenu na S3 i da mora da ubace kontrast.. i ubacili su i rekli da kontrast nije vezao za tu promenu a vezuje se u 90% slucajeva kad je maligna promena... isto su pominjali o nekim cistama pored tog prsljena i pitali da li je bilo ranijih povreda u mladosti ili skorije a majka je imala zeznute padove u toj oblasti.... tako da je sad ili promena usled povrede ili metastaza a nije samo metastaza....
Jel zna neko nekog dobrog onkologa iz drzavnog sektora za preporuku da vodi ceo postupak posto onkolog na institutu za onkologiju je reko da ne moze nista zbog njihovih radiologa..ili samo da idem kod nacelnika i prijavim radiologe?
evo mene
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm

Post od evo mene »

Gilbert,pročitaj prethodnu poruku,doktorka o kojoj pišem sigurno može pomoći,a ako ne ,onda će te uputiti na nekoga ko ti može pomoći.Sve najbolje.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
Ogi_USA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 28, 2008 6:52 pm

Post od Ogi_USA »

pa sta vi mislite, da je lako posao radiologa lak?! da oni sve znaju, samo sto su zavrsili medicinsku skolu?! Mislite da je u medicini sve crno i belo?!

pokusajte da se stavite u nas polozaj. Medicina se uci dozivotno. nemoguce je znati sve. i svaki doktor ima svoje misljenje kako treba resiti neki problem. zato svako ima svoj predlog.

u vasoj profesiji, da li ste ikada bili u situaciji kada jednostavno niste imali resenje za neki problem?!
kiki00
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 09, 2008 12:32 am

Post od kiki00 »

A to koliko je lak posao radiologa videla sam licno..Evo sada bolujem za mojom mamom da pozelim da me nema od kako je preminula,jer je i radiolog a pogotovo tehnicar na radiologiji obavljao vrlo OLAKO POSAO,i prezracio mi mamu na 18.zrac.Naravno sto je i potvrdjeno.Da da potvrdjeno,i barem da nije nikada pristala mozda bi jos uvek bila ziva.Da i to,na kraju samo su jos dodali:pa eto znate to i nije imalo svrhe zraciti,eto mi smo tako probali....Probali,hahaha...pa to je za izbrisati sa lica zemlje!!!!I da ne zalis dozivotnu robiju!
kiki00
Novi član
Novi član

Post od kiki00 »

Sta se trpate kad ne znate!FUJ
Kajalena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 10:56 pm

Post od Kajalena »

De si, Kiki, lavice... Drago mi je sto te vidim i tuzno istovremeno sto se jos uvek muvas ovuda...
kiki00
Novi član
Novi član

Post od kiki00 »

Evo me Leno moja bezveze sam nesto cackala i moralaaaaa ponovo da se ubacim jer ne mogu ovo da gledam,ove naduvane,prepotentne lekarcine koji misle da su pokupili svu pamet sveta!!!He he smesno...
Odgovori