Molim Vas za pomoc!!!
Naime operisala sam otok na unutrasnjoj strani kolena... pre mesec dana u Novom Sadu na vaskularnoj hirurgiji. Magnetna rezonanca je rekla pre operacije da je u pitanju hemangiom. Medjutim, patohistoloski nalaz je rekao da se radi o dermatofibrosarcomo protuberans. Takodje u nalazu pise da je izvadjen u celosti, da je tumorska skroma oskudna. Daljim sledom dogadjaja treba da se javim na onkolosku komisiju u Sremsku Kamenicu... Sta mislite sta mi oni tamo mogu reci , da li cu imati neko zracenje ili hemoterapiju... Jako sam uplasena...Pomozite krajem meseca, za par dana idem na tu komisiju... da li je neko slicno imao?
Dermatofibrosarcome protuberans
Re: Dermatofibrosarcome protuberans
Niko nista
??

Draga Lanauna, malo sam procackala po netu, pa dok vam neko strucniji ne odgovori, mogli biste se informisati o vasoj bolesti. Ono sto je dobro je da retko daje metastaze i da, ako se ponovo javi, javlja se tu gde je i bio, a tretira se obicno samo operacijom, ukoliko su margine ciste, tj. ako je operacijom odstranjeno tumorsko tkivo u celosti.
Uostalom, pogledajte ovde : http://en.wikipedia.org/wiki/Dermatofib ... rotuberans
Svako dobro!
Uostalom, pogledajte ovde : http://en.wikipedia.org/wiki/Dermatofib ... rotuberans
Svako dobro!
Uh.. divni ste, stvarno ste mi pomogli... jako jako jako puno... Naime, moj tumor je odklonjen u celosti... kako pise u patohistoloskom nalazu, to je jos i podvuceno... Puno mi je lakse... volela bih da sve to tako bude.. da mi na komisiji kazu da ce to samo pratitii odredjeni period i da cu zaboraviti na taj tezak period u zivotu. Jedino ce me podsecati ogroman oziljak koji imam na telu, ali to je nista ... Koleno je u pitanju pa mi je lakse, nisu unutrasnji organi u pitanju. Hvala puno i ako sve bude tako kao sto sam rekla... imate cokoladu... sve najlepse
Evo opet da vam se javim, osecam se duznim , prvo bila sam na onkoloskoj komisiji i dobila 30 zracenja. Pocecu krajem januara ili u februaru, to je valjda da bi se zastitilo okolno tkivo i da se tumor ne bi opet vratio. Tako mi kazu, sestre posto doktori nista ne pricaju. Hvala svima... videcemo sta ce dalje biti...