Da li ciste mogu biti opasne

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Sana81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 09, 2008 8:44 pm

Da li ciste mogu biti opasne

Post od Sana81 »

Prosle godine imala sam operaciju(leve)dojke, I HP nalaz-FIBROADENOMA PERICANALIS GL.MAMMAE. Pocetkom ove godine Uradila sam UZV i nalaz glasi:Obostrane su dojke skoro u celini ispunjene glandularnim tkivom, fibroadenomatozne i fibromikrocisticne gradje.
Stanje nakon tumorektomije leve dojke:ispod prisutna delom kolabirana cista promera do 15mm..Ostale pojedinacno delom bistre delom ispunjene gustim sadrzajem, mikrociste su difuzno rasporedjene i velicine do 10-tak mm.
U GSK desne dojke na prostoru oko 5cm. nalazi se zonakondezovanog adenomatoznog mikrocisticnog zlezdanog tkiva sa uronjenim mikrocistama pojedine i sa gustim sadrzajem.Imam 27 godina i jos uvek nemam dece, za mesec dana imam konrolu i jako sam uplasena.Inerseuje me vase misljenje , a pogotovo da li postoji mogucnost za jos jednom operacijom!
Unapred hvala!
Odgovori