Nova sam na ovim stranicama, zanima me da li ima među vama nekoga ko može da mi pomogne.

Pre nedelju dana mi je otkrivena čista na levoj dojci 5mm x 6mm, ultrazvukom je utvrdjeno da je benigno. Čula sam da dosta žena ima tih problema, tek sad, kad me svi ubeđuju da je to nešto bezopasno, i da će samo proći mada mi je data terapija ketonalom, citeralom, i lasixom. pregledao me je i onkolog rekao da se pomera na dodir, i da to znači da ne treba da brinem, jer kad je oboljenje maligno, ne pomera se i najcesce je bezbolno. Koci mi se i leva ruka. Receno mi je da odem na kontrolu za dve nedelje kad zavrsim s lekovima, da se vidi da li se smanjila.
imam 26 godina, malo se zacude kad cuju koliko imam obzirom na to da mi se ta čista sad pojavila, valjda je karakteristicna za starije žene.
Ne spavam noćima sve me to stiglo nekako, i osecam neku sumnju iako su me dva lekera pregledala. Ima li neko iskustvo s tim, ili da zna nešto o tim čistama.
Da li ciste mogu da prerastu u rak? Zbog čega se javlja kocenje ruke? Da li bi trebala da uradim krvnu sliku i koje testove, da se preko krvi vidi tačno stanje. Da li je pametno insistirati da se ta cista izvadi? Rekli su mi da nema potrebe za mamografijom niti biopsijom, jer se vidi da je benigno. Bolovi u ramenu i kocenje ruke me malo uznemiravaju da možda to nije bas tako naivno. a mozda sam i paranoicna...
znam samo da ne mogu da nakrpim dva sata sna nocu, poludecu vise.