Pozdrav svima,
juce sam citala mamine nalaze, propisana su joj tri ciklusa hemoterapije po CAV protokolu na svakih 21 dan. Zadnja kontrola bila je u februaru, velicina izrasline na desnom plucnom krilu je bila 20x12 mm, vec u aprilu velicina je 30x15mm (UZV abdomena sine meta, CT glave uredan) Nevjerovatno je kolikom brzinom se siri i napreduje.
Medjutim, terapiju je primala po jednu bocu pon,uto, srijeda a u cetvrtak je bila jako lose. Lezala je cijeli dan, nije bila u stanju da se pomjeri, a prosle godine je mnogo bolje reagovala na terapiju.
Moram ovako opisno i po sjecanju da pisem, jer mi majka ne dozvoljava da citam nalaze i ona sama negira bolest. Uzasnuta sam od bola i brige, ne mogu da vjerujem da je ovaj uzas zadesio moju majku koja ima samo 49 godina. Inace doktor koji je lijeci rekao joj je da je Ca tipicni pusacki, bila je pusac 30 godina. Ipak, nade ima jer metastaza nigdje nema.
Znate li nesto kakvi su to citostatici (CAV protokol) i da li su djelotvorni kod mikrocelularnog karcinoma?
CAV protokol
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 2:26 pm
mama
Hvala na odgovoru. Mama je ovih dana bolje, jos uvijek je boli grlo, ne moze da guta (kuham joj meksu hranu), ali u sustini nije lose. Zraceno joj je mjesto gdje se tumor nalazi u S. Kamenici, sa zracenjem je zavrsila u decembru 2007.god. Zato me i brine tako brza regresija, kad je sprovedena kompletna terapija prosle godine ( 6 ciklusa HT Platina protokol+zracenje).
Mama dobro jede i spava, nabavili smo joj vitamine E i C, Ecomer, i jede domacu hranu, povrce iskljucivo iz baste.
Ne znam nista, slabost pred mamom ne pokazujem, citam forum i sama se divim ovim hrabrim ljudima, koji prolaze kroz ovaj problem.
Pozdrav. Hvala jos jednom.
Mama dobro jede i spava, nabavili smo joj vitamine E i C, Ecomer, i jede domacu hranu, povrce iskljucivo iz baste.
Ne znam nista, slabost pred mamom ne pokazujem, citam forum i sama se divim ovim hrabrim ljudima, koji prolaze kroz ovaj problem.
Pozdrav. Hvala jos jednom.