Htela sam da vam ispricam istoriju bolesti moje majke, koju jos ne mogu prihvatiti kao realnost.
Pre par (4) meseci, moja majka (65 godina) uradila je mamografiju i analizu krvi i nista problematicno joj nisu pronasli. Sve je bilo O.K. Pre 2 nedelje po kozi celog tela poceli joj se pojavljivati hematomi, a usna supljina (desni) povremeno su joj krvarili. Primili su je na kliniku hematologije i konstatirali su pad trombocita (na 6)- trombocitonpenija. Pocela je terapija, ordinirali su Vesanoid, ali po nedelju dana stanje se tako iskompliciralo, da je dobila pneumoniju. Lekari su digli ruke, konstatirajuci da je dijagnoza akutna leukemija veoma nepredvidljiva, tako da mozemo ocekivati i najgore. To se i desilo. Nakon 24 casa od pneumonije moja majka je priminula, od cerebralne hemoragije. Rekli su "da je dosla ranije mozda bi mogli i nesto uciniti"!
Ja kao osoba neupucena u medicinu mislim da bi se mozda moglo nesto i uraditi. Molim vas dali se to stvarno moze ocekivati, da tako brzo izgubite najblizeg. I dali je ta akutna leukemija nasledna! Kako da znam koji su simptomi za rano otkrice leukemije. Molim vas dajte mi neki odgovor!