Akcesorna dojka
Akcesorna dojka
Vec 6 godina imam mekano zadebljanje ispod levog pazuha, stalno misleci da ce proci, posto imam 20 godina sad, ali dobila sam dijagnozu: tkivo akcesorne dojke u levoj aksili , i doktor mi je rekao kada se odlucim da operisem. Da li je to opasno nesto, pregledao me je ultrazvucno i nije bilo vidljivih kancerogenih tvorevina, sve uredu, ali kada izvadim to , ide na biopsiju i tada se dobija 100% -tna dijagnoza, ali kako imam 20 god, rekao je da je 99 % verovatno sve uredu. Moje pitanje je sta vi znate o ovoj dijagnozi, da li je opasno, da li se treba zuriti na operaciju ? Hvala 

Re: Akcesorna dojka
Akcesorna dojka je anatomska varijacija. Može se nazvati i ''zakržljalom'' dojkom.
Zašto zakržljalom?
Zato što nema sve što čini pravo tkivo dojke (ili fali bradavica ili mlečni kanali ili...).
Akcesorna dojka nije opasna a razlozi za operaciju mogu biti estetski ili funkcionalni. Ne morate da žurite sa operacijom ali pošto ćete svakako ići na operaciju onda nema potrebe za odlaganjem.
Dakle to je sasvim benigna stvar ali nema potrebe da bude tu gde jeste.
Pozdrav.
Zašto zakržljalom?
Zato što nema sve što čini pravo tkivo dojke (ili fali bradavica ili mlečni kanali ili...).
Akcesorna dojka nije opasna a razlozi za operaciju mogu biti estetski ili funkcionalni. Ne morate da žurite sa operacijom ali pošto ćete svakako ići na operaciju onda nema potrebe za odlaganjem.
Dakle to je sasvim benigna stvar ali nema potrebe da bude tu gde jeste.
Pozdrav.